|
|
|
Witam kupiłem auto i mam pytanie, mam oc zapłacone tylko pierwszą ratę czy mogę zapłacić drugą ratę oc na poprzedniego właściciela czy muszę już ubezpieczyć na siebie? z góry dziękuje za odpowiedź
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Już nie pamiętam dokładnie jak to było ale tak fajnie to nie ma jakbyś chciał
Składki trzeba przekalkulować po zakupie auta i ew dopłacić jeżeli on miał większe zniżki niż Ty lub wypowiedzieć umowę i ubezpieczyć w innym towarzystwie jak jest tańsze. Tak mi coś świta... |
|
|
|
|
Jak najbardziej możesz opłacić 2 ratę, możesz również zarządzać w ubezpieczalni w której masz polisę aby ją przepisali na Twoje nazwisko. W przeciwnym razie musisz wozić kopie umowy kupna sprzedaży.
|
|
|
|
|
Mialem dokladnie tak samo, jak ma dobre zniżki to jak najbardziej opłać druga rate jak wychodzi Ci to korzystniej. Dla mnie było to korzystnie. Jak skończy Ci się okres drugiej raty to zdecydujesz czy przedłużysz czy w innym towarzystwie wyjdzie Ci lepiej.
Oczywiscie sprzedający zgłosił sprzedaż auta to musisz tylko skontaktować sie z ubezpieczycielem i podać swoje dane, jako nowego własciciela i będzie wtedy wszystko jak trzeba. |
|
|
|
|
polecam wyszukiwarki ktore sa do takich rzeczy stworzone wyszukaja gdzie najtaniej
|
|