|
|
|
Witam, syn ma gronkowca do jakiego pediatry sie udac, zeby byl skuteczny ? Prosze o radę . dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gronkowca ma wiekszosc ludzi i nic sie z tym nie robi, tylko paciorkowca co powoduje angine sie leczy. wiec po prostu daj dziecku spokoj - kazdy DOBRY pediatry Ci to powie i nie bedzie ladowal w dziecko antybiotykow
|
|
|
|
|
Gdzie ma gronkowca, w gardle? Bo jeśli tak, to proszę iść do laryngologa Piłata na edukację. On przepisze szczepionkę w postaci zastrzyków, która jest skuteczna już po pierwszej terapii. Ja się tak wyleczyłam. Proszę nie słuchać opinii że przecież wszyscy mamy gronkowca, czasem on naprawdę potrafi być uciążliwy.
|
|
|
|
|
Użytkownik eloiza ma rację - lepiej sprawdzić co się dzieje. Mam nadzieję jednak, że to nic poważnego
|
|
Dołączył: 21 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Gronkowca ma KAŻDY na skórze tylko jest to bakteria beztlenowa i rozwija się wtedy kiedy ogranizm jest osłabiony i ma do tego warunki oraz że są odmiany gronkowca których trzeba się bać i takich których nie trzeba się bać.. Tak mi lekarz powiedział gdy ja trafiłam do szpitala z powodu odleżyny spowodowanej właśnie tą bakteria. Brałam na tą bakterie 2 antybiotyki i przeszło ale trzeba zrobić posiew i antybiogram (czy jak się to nazywa) by sprawdzić na jakie antybiotyki jest wrażliwy. Dlatego warto przejść się do lekarza i to sprawdzić.
|
|