Dołączył: 22 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Witam. Pytanie bardzo banalne na pierwszy rzut oka, a jednak odpowiedź na nie nie jest taka prosta.
Gdzie w Salowej Woli można wymienić większą ilość żółtych monet. Posiadam ze 3 kubki tzw. klepaków i jeden kubek 10 gr i 20 gr. Gdzie można by to wymienić ewentualnie tym zapłacić. Nie miałbym sumienia gdybym chciał tym płacić w kasie Tesco ale na myśl mi przychodzi zapłata tymi pieniędzmi w kasie samoobsługowej Tesco. Co wy na to. Jakieś inne pomysły ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podobno w banku można wymienić tylko trzeba mieć policzone i popakowane w rulony . A automat w tesco się zawiesza przy wrzuceniu wiekszej ilości drobnych
Garbus nie gubi oleju, tylko znaczy swój teren!!!! |
|
|
|
|
Na wejściu do tesco pytasz obsługę czy chcieliby klepaki i wtedy idzie jakaś pracownica i liczy. Widziałem taki myk kilka razy, sklepy potrzebują klepaków a ludzie po domach je trzymają
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 22 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Tyle liczenia?? :( może znajdzie się jakaś inna opcja. Własciwie to jedyną sensowną wydawały mi się te automaty w tesco.
|
|
|
|
|
Automaty z Tesco idealnie dają radę. Nie zwieszają się tylko jak wrzucisz ich więcej to automat je troche dłużej liczy. Możesz śmiało iść z nimi na zakupy;)
|
|
|
|
|
Nie ma problemu w Tesco w kasie samoobsługowej. Bilonem 10, 20 i 50 plus miedziaki płaciłem rachunek ponad 100zł. Trochę schodzi bo automat przyjmuje tylko pewną ilość, przeliczy i dopiero możesz uzupełnić. W banku za wymianę pobierają 2% prowizji, ale jest opcja bez prowizji przy wpłacie najlepiej na własne konto tylko najlepiej mieć pieniążki porolowane nominałem. Taki numer robiłem pare lat temu w PKO - blisko 10kg 1, 2 i 5 gr :-) mimo że były porolowane Pani w kasie musiała je przeliczyć. Zostawiłem pieniądze do liczenia i następnego dnia Pani dzwoniła żeby potwierdzić wpłatę :-)
|
|
|
|
|
Tylko nie kasa samoobsługowa w Tesco Przynajmniej w moim przypadku automat oszukał o różne kwoty, niewielkie - jakieś 10, 20 gr, ale jak wrzucałam większą ilość "klepaków" (na pewno nie taką jak Ty, jakieś 5 zł) to naliczał niestety więcej ;/ zdarzyło mi się tak dwa razy (zresztą tylko dwa razy płaciłam bardzo drobnymi)
Słyszałam, że w tym punkcie obsługi klienta obok bistro w Tesco można wymienić - te Panie jakoś tam podobno ważą czy coś i normalnie wypłacają ale tylko tak słyszałam, więc nie jestem tego pewna. |
|
|
|
|
Dokładanie, kasy samoobsługowe w TESCO przyjmują wszystkie drobne, ale nie wszystkie liczą Przy dużej ilości bilonu można być trochę "w plecy".
Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
Właśnie płaciłem w tesco na samoobsługowej, miałem do zapłaty 11,34 nie dość że żółciaki mi wywalało to nadodatek porwało złotówkę.
|
|
|
|
|
Daj na tace wielebnemu.
|
|
|
|
|
Ile masz w tych klepakach ? Hah akurat potrzebuję
|
|
|
|
|
Zapłać mandat lub zus/dochodówkę na miejscu.
Muszą przyjąć. |
|