|
|
|
Witam!
Jest jakiś warsztat lub osoba zajmująca się regeneracją zacisków hamulcowych.Tylny zacisk . Tabor to wiem ale ma dużo roboty i trzeba czekać. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
w nisku kolo limby tam gdzie wymieniają opony maja tez mechanikę,gość chyba się Mariusz nazywa
|
|
|
|
|
No prosze Cie ... kto Ci w bliskiej okolicy zregeneruje zacisk Zapomnij.
|
|
|
|
|
CYTAT No prosze Cie ... kto Ci w bliskiej okolicy zregeneruje zacisk Zapomnij. Uświadomię Cię,że wiele osób robi to samemu. |
|
|
|
|
Robi. Oczywiście.
Natomiast jeśli sami tego nie robimy (a lepiej zrobić samemu niż oddać do lokalnego ćwoka) to nie znajdziemy w okolicy profesjonalnej regeneracji, w gwarancją na min 12 msc. A taka regeneracja wygląda tak: - dostarczenie zacisku - rozebranie zacisku na części pierwsze - mycie części składowych, piaskowanie - weryfikacja elementów - wymiana elementów, na markowe części - testowanie zacisku - pisemna gwarancja na min. 12 msc. - a można już spotkać firmy dające 24 msc. gwarancji - zafoliowanie i zapakowanie w karton przed wydaniem klientowi, wraz ze starymi częściami. Nie zapomnę nigdy, jak pewna rzeszowska firma, afiszująca się regeneracją rozruszników i alternatorów, po otrzymaniu alternatora z uszkodzonym mostkiem diodowym - w celu jego REGENERACJI, wydała "zregenerowany" alternator, który wyglądał tak: - wymieniony mostek diodowy - niewymienione łożyska (mające uszkodzone plastikowe osłony, uszkodzenia widoczne nieuzbrojonym okiem) - niewymienioney uszczelniacz - z którego ciekło - tyle, że alternator został umyty z oleju przed dostarczeniem - więc nie widzieli - żadnego sprawdzenia pozostałych elementów - żadnego czyszczenia - z gwarancją 6 msc - na wymienione elementy - wydane w reklamówce - brak starych części Po reakcji klienta, łaskawie wymienili łożyska + uszczelniacze - skręcając alternator pneumatycznym wkrętakiem Oraz uszkadzając przy ściąganiu łożyska pierścień pod łożyskiem. Za regenerację policzyli sobie 150 zł + części. Zgroza. |
|
|
|
|
Czortunio własnie to robi tabor. Piaskowanie, wymiana wszystkich elementów i zaciski 4ty rok działaja jak nowe. Do szczescia brakuje malowania proszkowego
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Właśnie odebrałem od tabora i fajnie chłopaki zrobili.
Zamontowałem odpowietrzyłem. Tylko że troszke słabiej hamuje ta strona co robiłem bo sprawdzałem na warsztacie. Mam nadzieje że pojeżdze i sie dotrą. |
|
|
|
|
CYTAT Właśnie odebrałem od tabora i fajnie chłopaki zrobili. Witam ile zapłaciłeś za regenerację?
Zamontowałem odpowietrzyłem. Tylko że troszke słabiej hamuje ta strona co robiłem bo sprawdzałem na warsztacie. Mam nadzieje że pojeżdze i sie dotrą. |
|
|
|
|
Wania puśc fotki jak ci zrobili. Poszukam na dysku i wrzuce zdjęcie moich przed i po
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Zapłaciłem 60 zeta plus 45 za komplet naprawczy z tłoczkiem.
Opiaskowane wyczyszczone i ja osobiście jestem zadowolony. Samemu to ciężko to zrobić bo trzeba się bawić ale idzie zrobić. Nowy zacisk na necie 169 zeta. Jutro wrzuce foty. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
No i fotek nie ma.
Poszukuję zakładu co rozbierze te zaciski + bębny, zregeneruje i pomaluje a później zamontuje. Macie kogoś? Tabor odpada Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
za cene rengeneracji, kupisz sobie nowe zaciski
|
|
|
|
|
CYTAT za cene rengeneracji, kupisz sobie nowe zaciski no wlasnie jak w przypadku powyzej za 50 zł opłaca sie tak cyndolić, jezdzic czyscic itd ? I tak zawsze bedzie to stary. Jak dodasz malowanie to przy tak tanich czesciach zregenerowanie drozej wyjdzie niz nowka. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Nie wiem czy potrzebna mi regeneracja. Bardziej mi zależy na pomalowaniu.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Nie wiem czy potrzebna mi regeneracja. Bardziej mi zależy na pomalowaniu. Roboczo godzina kosztuje, a robota jest czasochłonna. Nie wiem jaki masz wóz, do niektórych nowe zaciski wyjdą taniej, a do innych regeneracja to koszt ułamkowy nowych, także rozumiem sens regeneracji, niestety w Stalowej nie znam nikogo co by się tym specjalnie zajmował, choć robota jest jak dla mnie prosta (bo mam czas miejsce narzędzia i doświadczenie ) Jak chcesz tylko mieć kolor to ściągnij koło, obłuż folia malarska i szprajtuj, ze dwa lata polata |
|
|
|
|
sam rok temu malowalem jakas farba czarną z utwardzaczem w aucie, zeby nie straszyły. Trzyma sie cholera nawet. Na all kupowalem, puszka mala ok 100 zł ale obleciałbym nią chyba 4 auta. delikatnie pędzelkiem zeby nie pozalewać, i tam był jezce jakis agreswny odtłuszczacz w sprawyu. 2 godziny roboty i zaciski wygladaly jakos mozliwie. Wiadomo jak ktos by sie przygladal albo sciagnal i w rece mial to do iedeału brakuje ale ogolnie wygladaly OK.
|
|
|
|
|
Jeżeli chodzi o regenerację to polecam firmę MRZ z Mielca. Ze starych zrobili nowki. Za regenerację zapłaciłem 250 zł za sztukę, a zamienniki zaczynały się od 400zl sztuka. Robiłem dwa wiec się opłacało.
|
|