|
|
|
witam, kogo polecacie jako ortopede ze Stalowej Woli lub okolic Rzeszowa, Rudnej MAłej lub z innej miejscowości w sprawie rekonstrukcji więzadeł w kolanie? oczekuje opinii od osób które miały do czynienia z takim urazem i mogą się wypowiedzieć na ten temat
zależy mi by było to zrobione dobrze, aby móc później uprawiać sport |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lek Jacek Walawski z Lublina - specjalizuje się w urazach kolan m. in. u sportowców. Świetnie robi rekonstrukcję więzadeł w kolanach. Pierwsza wizyta była w prywatnym gabinecie a zabieg był na NFZ.
http://www.ortom(...)spol.php |
|
|
|
|
Które więzadło ? ACL ? Całkiem zerwane ?
USG, MR wykonane ? Polecam Juliusza Dec http://www.sport(...)dec.html z kliniki w Żorach. W Rudnej Małej Snela. |
|
|
|
|
Pojęcie o więzadłach w Stalowej ma na pewno Bartoszek - mi pomógł swego czasu, ale jak to teraz z nim jest to nie wiem. Pewnie jak poważny zabieg to faktycznie trzeba będzie co najmniej na Rudną Małą albo Lublin uderzać.
|
|
|
|
|
Uderzac se mozesz gdzie chcesz.
Wiązadła to białko kolagenowe i takim nalezy naprawiać!(jeśc galaretu,salcesonu,flaku itd i jeszcze coś...) Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
seanor - Nie każe więzadło ma zdolności gojenia. A już na pewno nie zerwane.
|
|
|
|
|
Zerwane?! To oczywiste , że trza "związać"...
Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/. |
|
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi
|
|
|
|
|
Które więzadło/a masz uszkodzone ?
|
|
Dołączył: 13 Kwie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
A co myślicie o Szelągu czy Sowie ?? może ktoś już miał do czynienia z Tymi Panami ?? kogo byście polecali do rekonstrukcji wiazadeł przednich krzyżowych zerwane calkowicie chodzi mi o specjalistów z podkarpaci jeśli ktos ma jakies namiary opinie zdanie byl bym wdzieczny Pozdrawiam
|
|
|
|
|
W 2009r. rekonstruować mi więzadła w prawym kolanie Sowa w Stalowej Woli.Do tej pory jest wszystko w porządku.Polecam.
|
|
Dołączył: 13 Kwie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
oki dzieki za info
|
|
|
|
|
5 lat temu robiłam u Szelaga jest ok
|
|
|
|
|
W Rzeszoeie na Lwowskiej Rydzak.Zna sie na rzeczy.
|
|
|
|
|
Robiłem rekonstrukcje acl 2 miesiące temu u Sowy a już przebiegnę 2 km nogę obciążam i nic się nie dzieje. Za robotę polecam Sowe ale opieka po operacji w jego wykonaniu jest kiepska ale to nie ważne.. ważne ze bardzo dobrze i z głowa robi te kolana. Drugą jeszcze ważniejsza rzeczą jest rehabilitacja i tu szukaj specjalisty !!! Jak ktoś Cie dobrze nie poprowadzi to nawet rekonstrukcja najlepszego lekarza będzie nic nie warta !!! i co mogę dodać od siebie jeśli dostaniesz ortezę to nie noś jej dłużej jak 3 tyg bo zanikają mięśnie i się robią przykurcze i ciężko to później odrobić !!!
|
|