|
|
|
Witam czy ktos z was montowal w domu listwy przysufitowe poliuretanowe? Kto wam to instalowal i jak to wyglada po dlyzszym uzytkowaniu? Mysle tu o tym czy mie pojawiaja sie jakies pekniecia na laczeniach pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ja montowałem nie jeden raz. Do wyboru jest poliuretan, styropian czy nawet gips. Najlepszy oczywiście poliuretan. Ale styropian dobrej marki też jest OK zwłaszcza że to jest przy suficie i różnicy nie będzie widać. Listwy należy zamontować, miejsca łączeń "odpowiednio" po-szpachlować wyszlifować zagruntować i pomalować. nie widać łączeń. Co do pęknięć gwarancji nie ma ponieważ ściany pracują a nie można takich łączeń załatwić siatką czy flizeliną. Mam zamontowane listwy i na szczęście nic nie pęka.
|
|
|
|
|
Wlasnie o te pekniecia chodzi zakupilam poliuretanowe a fachowiec obawia sie ze beda pekac laczenia. Ale co zrobic jak na laczeniach kartob gipsu tez widoczne sa pekniecia po pewnym czasie. Dzieki zabunfo troche mnie uspokoiles
|
|
|
|
|
na pęknięcia w GK są sposoby, odpowiednio wykonany stelaż a do tego odpowiednia obróbka i nie powinno pękać (kilka sposobów montażu - podwójny stelaż, płyty podwójne na kontrolowane pęknięcie itp.). Ale są sytuacje że nic nie pomoże ale to już muszą być naprawdę duże siły. co do listew odpowiedni klej na łączeniach a potem odpowiednia szpachla i powinno być ok Listwy to mój konik także Powodzenia.
|
|