Posty: 837
Dołączył: 24 Kwie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
Witam, gdzie na terenie stalowej badz okolic moge zakupic grill gazowy Weber lub Broil King? Interesuje mnie sprzet do max 2000zl, najlepiej zeliwny. Zwiedzilem dzis mrowke i majstra sle bez rewelacji. Podobno dosc konkretny wybor jest w rzeszowskim makro ale od rana nie idzie sie do nich dodzwonic. Uzywa wogole ktos z Was grilli gazowych? Jakies doswiadczenia? Moze ktos poleci konkretny model? Z gory dziekuje i pozdrawiam
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 938
Dołączył: 9 Sie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
Takich grilli raczej w stalowej nie ma, ja osobiscie grillowalem na 2 weberach jeden kosztowal 700 euro drugi ponad 1000 i rozniczy w grillowaniu nie widzialem ten za 1000 byl moze ciut lepiej wykonany no i ze 2 bajery wiecej.
Ogolnie dobry grill gazowy to piekna sprawa ustawiasz sobie temperature wedle uznanie nie kopci, no i mega wygodny. |
|
Posty: 2
Dołączył: 21 Sie 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Witam moge Ci podac telefon do chlopaka , ktory ma fajny gril do sprzedania nowy gazowy sprowadzony z USA ja go ogladalem ale dla mnie byl troszke za duzy ale sprzet ciekawy podaje Ci nr tel.725 508778.
Pozdrawiam |
|
Posty: 130
Dołączył: 8 Cze 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Zainteresuj się grillami firmy Campingaz.
Spory wybór, ciekawe rozwiązania i cena nie taka z kosmosu jak BroilKing. Sam właśnie myślę nad zakupem któregoś z ich grilli, bo odkąd spróbowałem jedzenie z grilla gazowego to nie chcę już jeść z węglowego. Jak dla mnie zalety gazowego to: - zdrowe jedzenie i nie rakotwórcze jak w przypadku węglowego (i tu jest nie tylko kwestia tego co zawiera ten węgiel czy brykiet i tym samym substancji smolistych - co cieknięcie tłuszczu na węgiel który to właśnie podczas spalania się jest toksyczny) - wygoda grilowania - cała powierzchnia grilla równo podgrzana, nic nam nie gaśnie itp, ponadto mamy kontrolę nad temperaturą grillowania - kolejna sprawa: jedzenie jest o wieeele smaczniejsze, nie ma gorzkiego posmaku jak często z grilla węglowego, nie śmierdzi dymem - podczas grillowania nie śmierdzimy dymem jak w przypadku grilla węglowego - czysta przyjemność grilowania, a nie użeranie się m.in z wiatrem, z pojawiającym się ogniem, z gasnącym grillem i przez to ze spadającą temperaturą Szybkie grillowanie przy wysokiej temperaturze daje nam soczyste w środku jedzenie i fajnie przypaloną skórkę z zewnątrz. Wolne i długie grillowanie powoduje że jedzenie jest suche i podeszwowate. PS. Warto wiedzieć że: grillowanie to przygotowywanie potraw w bardzo wysokiej temperaturze, a nie wędzenie ! W przypadku wędzenia na smak ma wpływać aromat tego czym palimy, w przypadku grilowania: NIE. |
|
Posty: 837
Dołączył: 24 Kwie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
Bylem dzis w Iwierzycach w salonie broila i zakupilem monarch'a 320. Potargowalem sie troszke i koles zjechal z chyba 2600 na 2300. W sumie to troche zaluje bo moglem dolozyc te 300zeta i wziasc wersje z palnikiem bocznym do gotowania/smazenia ale z drugiej strony po co to komu grill to grill. Jutro jak czas pozwoli postaram sie go rozdziewiczyc. Zanim dokonalem zakupu troszke posmigalem po roznych forach glownie tych anglojezycznych i opinie mial ok- te wszystkie palniki, systemy odparowania, dwustronne ruszty i inne sciemy.. Jutro trza jakas krowe wrzucic na ruszt i sprawdzic w praktyce co to wszystko warte. Caly czas mam dobre wspomnienia ze starym weberem ktorego uzywalem w rodzinnym domu takze gdy ogarne swoj bede mial porownanie. Zalezalo mi na czyms nieduzym ale dobrej jakosci takze mam nadzieje ze sie nie zawiode. http://www.broil(...)arch-320
|
|
Posty: 25
Dołączył: 17 Lip 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Pamiętaj o palnikach, bo ten element się zużywa .Grill gazowy jest praktycznie niezniszczalny ale palniki się przepalają .Zapytaj sprzedawcę czy posiadają w sprzedarzy palniki a zobaczysz jego minę i dziwne tłumaczenia.
|
|
Posty: 938
Dołączył: 9 Sie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
Paliniki sa bezpieczne jak jest odpowiednia ilosc kamieni, i tu warto zainwestowac w dobry kamien ktory bedzie dlugo sluzyl. Gratuluje zakupu masz grill na lata jak tylko dobrze o niego zadbasz
|
|
Posty: 130
Dołączył: 8 Cze 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Heniek - Broil Kingi i większość modeli Campingaza - to grille w których nie używa się kamieni z lawy.
|
|
Posty: 837
Dołączył: 24 Kwie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
Czytalem na necie ze lawy nie powinno sie juz uzywac bo z czasem podczas grilowania puszcza z siebie jakas chemie. W broilach nad palnikami jest taki ala nierdzewny ruszt w ksztalcie fal (flaw r wave) na ktory skapuje tluszcz (dzieki czemu teoretycznie nie leci na palniki). Dodatkowo ten tluszczyk/soczek ma odparowywac z tej blachy i "nawilzac" potrawe hehe brzmi to conajmniej abstrakcyjnie http://polgr(...)-wybrac/
|
|
Posty: 50
Dołączył: 29 Kwie 2014r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A co sądzicie o grillach firmy Cadac, mam nowy jeszcze nieużywany Cadac Grill Leisure Chef z Miejscem Na Butlę 57Cm 8405 i zastanawiam się czy go nie sprzedać.
|
|
Posty: 130
Dołączył: 8 Cze 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Pizzeria - jesteś nabijaczem postów i tym samym chcesz aby jakiś temat wyleciał z głównej strony !!
Admini: zbanować go ! |
|
Posty: 280
Dołączył: 7 Lip 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Odświeżam temat, jaki obecnie grill gazowy kupić? gdzieś w okolicy Stalowej, czy szukać w necie? może markety typu OBI czy Castorama? i jak to z tymi kamieniami do grilla potrzebne czy nie ?
|
|
Posty: 655
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Makro - dzis byłam i spory wybór.
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
Posty: 938
Dołączył: 9 Sie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
Ostanio sporo grillowalem na Broil King i jak dlam nie ciut lepszy od webera bo ma zeliwny ruszt w weberach byl stalowy .
Cenowy chyba najlepiej net. |
|