|
|
|
Czy ktos z Was bierze slub 23 sierpnia w Opatrznosci Bozej W Stalowej Woli???chodzi mi o dogadanie sie w sprawie przystrojenia??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
żeby nie zakładać nowego tematu to i ja się dołączę szukam par z 28 czerwca 2014 z Trójcy.
|
|
|
|
|
to i ja się wepnę. Szukam par z 6 września - Kalsztor Kapucynów w Rozwadowie
|
|
|
|
|
ja biore sb 28 czerwca w Trójcy. W wiadomości prywatnej napisałam Ci moj nr kontaktowy. pozdrawiam
|
|
|
|
|
Dołączam się do pytania odnośnie parafii Opatrzności Bożej... jak sprawa wygląda z przystrojeniem i płatnościami (ksiądz i organistka)....
|
|
|
|
|
Nie lepiej zapytac księdza danej parafi czy ktoś tego dnia bierze slub i poprosic o kontakt?
|
|
|
|
|
W Opatrzności nie jest zależne ile jest par ale każda para płaci około 250 zł za udekorowanie kościoła obojętnie czy tych par jest 10 czy 2.
|
|
|
|
|
każdy ma swój gust i swoje zdanie ale szczerze nie polecam ślubu w Opatrzności Bożej ....
|
|
|
|
|
CYTAT Dołączam się do pytania odnośnie parafii Opatrzności Bożej... jak sprawa wygląda z przystrojeniem i płatnościami (ksiądz i organistka).... ksiądz co "łaska" a organistka zależy co będzie grała. musisz się z nią dogadać. |
|
|
|
|
Doskonale wiem co znaczy "co łaska"...
|
|
|
|
|
CYTAT Doskonale wiem co znaczy "co łaska"... powiem tak.. jak żył Warchoł, to daliśmy faktycznie co łaska, uwzględniając naszą sytuację majątkową... Ksiądz widzi kto do niego przychodzi i "orientuje" się w ich sytuacji. jak możesz to daj np. 500, bo chyba jest taka średnia przyjęta. jak nie to daj 300 i też będzie. raczej u nas nie ma cennika na takie rzeczy. nie wiem jak z naszym nowym proboszczem, bo jeszcze nic nie załatwiałem, ale myślę, że jest ok. p.s. ja kopertę dałem na dzień przed ślubem, bo wcześniej zapomniałem;p |
|
|
|
|
CYTAT jak możesz to daj np. 500, bo chyba jest taka średnia przyjęta. jak nie to daj 300 i też będzie. raczej u nas nie ma cennika na takie rzeczy. nie wiem jak z naszym nowym proboszczem, bo jeszcze nic nie załatwiałem, ale myślę, że jest ok. Nic nie jest przyjęte. Sakramentami się nie handluje, dajesz co łaska, a nie ile wypada. |
|
|
|
|
na początku trzeba się dogadać z organistką ile gtrzeba dać a następnie ksiądz bierze dwa razy więcej ...
|
|
|
|
|
Justyśka, a ksiądz ci to powiedział wprost, że masz dać 2x więcej niż organistce?
Brałam w Opatrzności ślub (za życia Warchoła) i chrzciłam dziecko (gdy był już nowy proboszcz) - nikt nigdy nie powiedział żadnej konkretnej kwoty, a za chrzest daliśmy kopertę już po. |
|
|
|
|
Czy ktoś bierze ślub 26 lipca w Bazylice?? (MBKP)
|
|
|
|
|
mik8, Oczywiście że tak....
|
|
|
|
|
To dobrze że w Opatrzności nie ma ustalonych kwot, dzięki temu każdy daje tyle kasy na ile go stać. Ja biorąc ślub dwa lata temu we Florianie usłyszałam od Proboszcza Ślub 500 zł, organista 150 zł kościelny 100 zł dodatkowo ubiór kościoła 200 zł. I dziwić się że młodzi nie chcą brać ślubu jak takie kwoty są.
|
|
|
|
|
w Trójcy organista bierze 100, kościelny 50 a to co da się więcej idzie na kościół (nie ma określonej kwoty można dać 50 można dać 100). Dodatkowo trzeba sobie opłacić dekoracje ale to się kilka par na to składa i wychodzi taniej.
|
|
|
|
|
CYTAT Ja biorąc ślub dwa lata temu we Florianie usłyszałam od Proboszcza Ślub 500 zł, organista 150 zł kościelny 100 zł dodatkowo ubiór kościoła 200 zł. I dziwić się że młodzi nie chcą brać ślubu jak takie kwoty są. To była wersja proboszcza, trzeba było przedstawić swoją i trwać przy niej. |
|
|
|
|
Macie jakiś kontakt do tej organistki z Opatrzności ?
|
|
|
|
|
Czy ma ktoś slub w Opatrzności 5 lipca tego roku ;)?
|
|