|
|
|
Szukam ogarniętego mechanika który ma pojęcie o Alfie. Najlepiej w Stalowej i bliskich okolicach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
generalnie sa to ciężkie auta do naprawy, ale to tylko samochod. możesz cos więcej napisac o tym aucie, co się dzieje? jakie sa usterki?
|
|
|
|
|
pelelele napisałam Ci wiadomość na priv
|
|
|
|
|
Dzięki Katryna.
Ciecio u mnie zaczęło ostatnio coś stukać wydaję mi się że w okolicach prawego nadkola. Możliwe że to wachacz choć zawieszenie było wymieniane 5 miesięcy temu. Odgłos przypomina bardziej stukanie o siebie jakichś plastikowych elementów nie jest to odgłos metaliczny. Dlatego szukam jakiegoś kumatego mechanika który trafnie zlokalizuje źródło problemu żebym bez potrzeby nie musiał wymieniać całego wachacza. |
|
|
|
|
CYTAT Dzięki Katryna. Ciecio u mnie zaczęło ostatnio coś stukać wydaję mi się że w okolicach prawego nadkola. Możliwe że to wachacz choć zawieszenie było wymieniane 5 miesięcy temu. Odgłos przypomina bardziej stukanie o siebie jakichś plastikowych elementów nie jest to odgłos metaliczny. Dlatego szukam jakiegoś kumatego mechanika który trafnie zlokalizuje źródło problemu żebym bez potrzeby nie musiał wymieniać całego wachacza. A byłeś już na stacji diagnostycznej ? |
|
|
|
|
podjedz na stacje diagnostyczna na "szarpaki" i powinno wszystko wyjść..
|
|
|
|
|
Ponawiam pytanie zawarte w tytule. Zawieszenie zostało wykluczone z grona podejrzanych więc teraz muszę szukać gdzie indziej.
|
|
|
|
|
CYTAT Ponawiam pytanie zawarte w tytule. Zawieszenie zostało wykluczone z grona podejrzanych więc teraz muszę szukać gdzie indziej. Czy to stukanie dobiega tylko przy jeździe ? Jeśli nic Ci się nie obluzowało to szukaj dalej od spodu. Najlepiej samemu zanurkować i sprawdzać. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ponawiam pytanie zawarte w tytule. Zawieszenie zostało wykluczone z grona podejrzanych więc teraz muszę szukać gdzie indziej. Czy to stukanie dobiega tylko przy jeździe ? Jeśli nic Ci się nie obluzowało to szukaj dalej od spodu. Najlepiej samemu zanurkować i sprawdzać. Tak Daibor, na postoju stuka, może Ty zanurkujesz? |
|
|
|
|
http://www.forum.alfaholicy.org/156/ zapraszam na forum tam napewno coś znajdziesz .
|
|
|
|
|
CYTAT Tak Daibor, na postoju stuka, może Ty zanurkujesz? Na uruchomionym silniku i biegu jałowym też można diagnozować. Ty co doradzisz koledze ? |
|
|
|
|
Stuka tylko podczas jazdy ale nie cały czas. I jak już pisałem jest to dźwięk jakby poluzowanego plastiku.
Póki co przetrząsam w poszukiwaniu lokalizacji usterki fora alfaholików. |
|
|
|
|
CYTAT Stuka tylko podczas jazdy ale nie cały czas. I jak już pisałem jest to dźwięk jakby poluzowanego plastiku. Więc tak jak pisałem wcześniej, jak masz kanał to samemu posprawdzać, może coś się poluzowało ( nadkole, plastykowe osłony) i od nich dochodzi nieprzyjemny odgłos. |
|
|
|
|
Może wykończenie wnętrza jest plastikowe i przy wibracjach hałasuje, może plastik ta osłona na silniku stuka, może osłona pod silnikiem? generalnie wszystko może stukać a może Ci coś w schowku lata, albo jak ściągali nadkole to może jakiś zatrzask rzucili pod maskę i lata w jakiejś dziurze
|
|
|
|
|
CYTAT generalnie sa to ciężkie auta do naprawy, ale to tylko samochod. możesz cos więcej napisac o tym aucie, co się dzieje? jakie sa usterki? Gdzieś takich rewelacji mistrzu wyczytał? Auto jak auto, kosmicznej technologii tam nie ma, a że młotkiem i przecinakiem jak poldasa nie naprawi się to proszę Cię, nie mitologizuj i nie rób z tego kuli wróżbity... |
|
|
|
|
Drodzy e-koledzy trochę odbiegliśmy od tematu. Więc zna ktoś kumatego mechanika który ma doświadczenie z Alfą ?
|
|
|
|
|
Irkuck jeśli jesteś taki madry i zjadles zeby na naprawach samochodow to weź auto od kolegi i napraw, a nie pier..ol głupot. Widze ze nie masz zielonego pojęcia o naprawach tylko wiesz jak się popisywac na forum
|
|
|
|
|
A kto Ci nagadał, że zęby zjadłem? Po prostu jakieś pojęcie w tym temacie mam i nie muszę Ci się spowiadać skąd i jakie. Poza tym trochę kultury bo buractwem od niejednego mistrza zza monitora wieje na odległość, popisywać się łaciną nie jest w modzie. Podsumowując, przestań powielać głupoty swoich kolegów, których tatusiowie jeżdżą starymi passatami...
|
|
|
|
|
CYTAT Dzięki Katryna. Ciecio u mnie zaczęło ostatnio coś stukać wydaję mi się że w okolicach prawego nadkola. Możliwe że to wachacz choć zawieszenie było wymieniane 5 miesięcy temu. Odgłos przypomina bardziej stukanie o siebie jakichś plastikowych elementów nie jest to odgłos metaliczny. Dlatego szukam jakiegoś kumatego mechanika który trafnie zlokalizuje źródło problemu żebym bez potrzeby nie musiał wymieniać całego wachacza. Podjedz na kanal i sam zobacz co tam piszczy. Moze jakas oslona zostala nie dokrecona i stuka Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|