NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »
przegrywanie z wideo na pendrive przy pomocy LED , jw
ff
Wysłany: 18 Marz 2014r. 14:34  
Witam, mam zapytanie : czy ktoś z Was nagrywał obraz z tv na pendrive? dokładnie chodzi mi o przegranie archiwalnych kaset z wideo na pendrive poźniej jakis Avi strzelić. Mam tv samsung led es5500 oraz dekoder Aviva chyba ( multimedia ) CZY w ogóle warto??????

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 18 Marz 2014r. 14:34  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 18 Marz 2014r. 15:28  
Sprawdź jakość obrazu czy cie zadowoli bo czasami może być tragedia. Lepiej spróbować niż od razu płacić 10 zł za przegranie

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2014r. 08:29  
A jak zamierzasz to zrobić przy pomocy TV i dekodera jeśli można zapytać? Z tego co wiem tv są w satanie zapisywać tylko obraz cyfrowy, ale mogę się mylić.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2014r. 10:28  
Dokładnie, jest tak jak napisał mój przedmówca maruda.
W dodatku żeby nagrywać na pendriva lub dysk zewnętrzny przy pomocy odbiornika TV, tenże odbiornik formatuje sobie dany nośnik do swojego rodzaju plików (tak jest u mnie w nowym Soniaku). Takiego pliku nie można później odtworzyć na kompie, mało tego Windows nawet nie widzi tego nośnika (dopiero po ponownym sformatowaniu w kompie).
Mam nadzieję, że sprytni chłopcy napiszą oprogramowanie, takie żeby można było konwertować obraz nagrany na TV do jakiegoś formatu odczytywanego przez Windę, ale póki co nie znalazłem nic takiego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2014r. 13:59  
owszem jest specjalny format ale linux go odczyta i nie woła formata. ( zabezpieczenie przed licencją vod avi itp.) Myślę wideo podpiąć pod tv cinczami i zaczać sciągać obraz na pendrive, ewentualne dysk zewnętrzny. Jak nie dam rady....poszukam zbawcy bo mi jakość na kasetach pada

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2014r. 16:04  
CYTAT
Myślę wideo podpiąć pod tv cinczami i zaczać sciągać obraz na pendrive, ewentualne dysk zewnętrzny.

Tu właśnie może pojawić się ten problem, że analogowego sygnału nie zapisze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2014r. 16:17  
no i racja, problem!! nie dało rady !!!!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2014r. 19:14  
Raz że sygnału nie zapisze, dwa ze nie na pendrive, tv wymaga dysku twardego. Pozostaje konwerter z allegro, ja mam taki

http://alleg(...)226.html

robi robotę, przechwytuje obraz z magnetowidu na kompa i dalej można zapisywać wg upodobań, jakość nie jest szałowa bo i vhs taką nie dysponowało, 1h materiału w jakotakiej jakości to 4gb danych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Marz 2014r. 19:25  
znalazłem firmę na allegro - 3 kasety za 30 zł + 10 wysyłka. Więcej kaset nie posiadam zależy mi na tych co mam by zarchiwizować więc już sobie zabawę odpuszczę !! dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »