|
|
|
Oklejał ktoś z forumowiczów drzwi? Jest w ogole jakas firma w stalowej badz okolicy ktora robi to dobrze?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja oklejałam, ale nie korzystałam z usług żadnej firmy tylko zrobiłam to własnoręcznie; do pomocy potrzebna jest druga osoba.
Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
No ale jak to zrobilas nie robily Ci sie pęcherze itp? A co z felcem w drzwiach i wykończeniem szklanych wstawek?
|
|
|
|
|
mogę to wykonać. jeśli chodzi o cenę to nie mogę się określić jeśli nie widzę danego elementu
|
|
|
|
|
Masz jakas maszynę do t3go celu? Jaki koszt mniej wiecej. Mam 5 drzwi z tym ze jedne z jednej str bo sa to wejsciowe 2 z duzym przeszkleniem i 2 z malymi przeszkleniami stare drzwi chcialabym je mamie odświeżyć
|
|
|
|
|
maszyną są moje dłonie i podstawowe narzędzia. ale jeśli chodzi i oklejenie starych elementów to odradził bym to ponieważ pod folia widać i "czuć" każdą skazę podkładu czyli w tym przypadku farbę.
najprościej to chyba pomalowac |
|
|
|
|
Oj takie az stare nie sa a przede wszystkim sa gładkie malowane byly kilka razy dlatego chce oczyscic i okleic
|
|
|
|
|
Kostka super okleja auta to i drzwiami da radę. Tyle że wartoby drzwi wyrównac papierem ściernym jak kilka razy malowane
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 5 Sty 2009r. Skąd: Aluminiowy Padół Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wyrównać papierem ręcznie lub mechanicznie, oczyśćić z pyłu i odtłuścić. Wymierzyć, najlepiej ze 3 razy i raz odciąć. przygotować szmatkę z mikrofibry, flaneli lekko wilgotną i suszarkę do włosów lub opalarkę- z tym ostrożnie. |W drastycznych przypadkach igłę lub szpilkę w razie jak powstaną pęcherze - podgrzać i przebić, poprawić szmatką. Odrywać delikatnie spodnią warstwę po kilka centymetrów a okleinę za pomocą szmatki "doklejać" do drzwi, skoro o nich mowa. Najgorzej jest na początku, potem, jak nabierzemy wprawy - papier sam się odkleja. Kąty i kanty można spryskać wodą z rozpylacza po zużytym płynie do mycia okien itp. a za pomocą szmatki ułożyć okleinę, w razie draki podgrzać suszarką/opalarką. Z czasem okleina tworzy jedność z drzwiami, a one same wyglądają jak z fabryki.
Troszkę chęci i metr więcej okleiny na próbę , dasz radę Źdzebko zabawy jest z rogami, potrzebny nóż introligatorski i nożyczki. Popatrz na YouTube jeszcze na profesjaonalistów. Pozdrawiam i życzę sukcesów. pukając się w czoło, pokazujesz najsłabiej funkcjonujący element Twojego organizmu! |
|
|
|
|
Reset zapraszam do pracy! Sama nie dam rady
|
|
|
|
|
Drzwi przef kazdym malowaniem byly traltowane sciernym!
|
|
|
|
|
witam
jestesmy firma która robi takie rzeczy prosze o tel 730 990822 pozdrawiam |
|