|
|
|
Mały się uparł. Z ktorej pizzeri mozna dać dziecku jesc aby mu nie zaszkodzilo?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ja kiedys dawałem z reseta tam jest chyba dzieciaczek tak sie nazywa ale teraz nie wiem jak smakuje
|
|
|
|
|
Zrób pizzę sama.
Prosty przepis i zawsze wychodzi: Ciasto: 300ml wody 1 łyżka oliwy 450 g maki 2 łyżeczki cukru 1 niepełna łyżeczka soli 1 opakowanie suchych drożdży Zagniatamy i niech sobie rośnie w cieple (objętość musi się zrobić co najmniej dwukrotna). Jak ktoś ma maszynę do chleba to cisto się wyrabia i rośnie w maszynie. Po wyrośnięciu ciasto wystarczy na 2 duże pizze na cienkim cieście. . Takie placki niech wyrosną jeszcze 10-15 minut Potem podstawa- sos pomidorowy: przecier i duuuzo przypraw: sól, czosnek, bazylia, oregano, cząber (proporcje mniej więcej takie, że na 1 płaską łyżeczkę bazylii, przypada 1 łyżeczka czosnku, 1/2 łyżeczki oregano, 1/4 łyżeczki cząbru i sól do osobistego smaku) Sosem smarujemy pizze. Ser. Dodatki dowolne. Piecze się w 180 stopniach 10-12 minut jeżeli jest cienka. 15 jeżeli gruba. |
|
|
|
|
W domu pieczemy sami od kilku lat. Z roznych przepisow. Dobre wychodzą. Ale jak sie dziecko uprze to nie ma rady.
|
|
|
|
|
Zależy jakie dziecko.
Moje wie, że w tej kwestii nie może się uprzeć i jemy pizzę tylko domową. Dodatkowa frajda - pomaga robić. |
|
|
|
|
Nasza córka toleruje tylko pizze z Quattro
|
|
|
|
|
U Włocha w jubilacie można kupić gotowe ciasto , reszte dorzucasz co masz w lodówce i po sprawie ;) ps. nie robie reklamy tylko odpowiadam
Bax |
|
|
|
|
Ja mam ogólnie bardzo delikatne "kiszki". Jadam z Biesiadowa i akurat od nich jeszcze nigdy mnie nie "przegoniło"
|
|
|
|
|
CYTAT U Włocha w jubilacie można kupić gotowe ciasto , reszte dorzucasz co masz w lodówce i po sprawie ;) ps. nie robie reklamy tylko odpowiadam Po ile to ciasto? Jak nie chcesz reklamować to chociaż nr tel zapodaj. |
|
|
|
|
CYTAT U Włocha w jubilacie można kupić gotowe ciasto , reszte dorzucasz co masz w lodówce i po sprawie ;) ps. nie robie reklamy tylko odpowiadam CYTAT Po ile to ciasto? Jak nie chcesz reklamować to chociaż nr tel zapodaj. Pizzeria Italiana tel. 662-218-766 Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
Ja polecam od Włocha, Mammamia, Warka ale nie dowożą. Sprawdzone
|
|
|
|
|
bo Warka to nie pizzeria tylko pub a pizza tam jest jako dodatek
|
|
|
|
|
i tu jest ich blad, gdyby zrobili w warce dowoz obroty by sie im strasznie zwiekszyly bo pizze maja naprawde dobra
|
|