Posty: 1863
Dołączył: 9 Sty 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Nie no ciasto w Avanti to jest pomyłka. Sorry, jak można chwalić coś co nie przypomina w ogóle ciasta pizzowego, to jest taka "chałka" jak w Quattro co bardziej przypomina drożdżówkę ze Społem niż jakąkolwiek pizzę. Nie twierdzę, że nie może to komuś smakować, ale sorry, nie nazywajmy tego pizzą.
Aha, plus dla Avanti to ser i chyba w miarę niezłe składniki jak mnie pamięć nie myli. |
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 200
Dołączył: 3 Lis 2013r. Skąd: :dąkS Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Pizzzeria Avanti przed remontem byla dobra (moja ulubiona Diabolo + sos czerwony). Bylem po remoncie i ... porazka! Pizza jakas gumowata, sos zupelnie inny niz wczesniej (niedobry!). Szkoda bo jak tylko mialem okazje byc w Stalowej Woli to wizyta w tej pizzeri byla obowiazkowa. Teraz to juz przeszlosc, bo to co dostalem ostatnio (dokladnie 13 luty 2014) nie nadaje sie do jedzenia.
Pizzerie ktora moge polecic to Numerato, chociaz nie jest az tak dobra jak Avanti przed remontem. |
|
Posty: 331
Dołączył: 11 Marz 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Dlugi czas bylem za fiorii-ostatnimi czasy cos sie skiepscila, ale za jakis czas na pewno sprawdze. Ostatnio wyjatkowo zamawialem z Verony - bardzo dobra.
|
|
Posty: 5008
Dołączył: 5 Paź 2010r. Skąd: Konto zawieszone |
|
|
|
Doprawdy powiadam Wam-Nie ma nic "fspanialszego f polskiej kuchni jak picca".Podpłomyk posypany czymśtam.
No chyba że "polski"kebab,który ma się do oryginalnego,jak pół litra,do półpaśćca... Każdy je co lubi. Powiedz mi co jesz,a powiem Ci kim jesteś. A taka świnia,nie człowiek,i nie zje byle czego. "Jestem Polakiem.Mam polski organizm i wszystko co obce, może mi zaszkodzić." SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Posty: 1863
Dołączył: 9 Sty 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
jusek - polecam poszukać rozumu w doniczkach bo widzę, że brakuje...
To co ktoś je to jest jego prywatna sprawa i to co mu smakuje również. Jak nie "żresz" pizzy to sobie zrób budyń. Jak ja uwielbiam takich cwaniaczków zza monitora, co to na odległość to będą wyszydzać, wytykać, wyśmiewać, a na żywo to się za drzewem będą ze wstydu chować. Pochwal się co hrabio zajadasz - maniok i pataty, czy może czerstwy chleb ze zwrotów do piekarni świńskim łojem pociągnięty? Tak wracając do Gondoli i dyskusji nt pizzy - wczoraj późnym wieczorem zamówiona, bardzo dobrej jakości. |
|
Posty: 54
Dołączył: 4 Marz 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Nie no ciasto w Avanti to jest pomyłka. Sorry, jak można chwalić coś co nie przypomina w ogóle ciasta pizzowego, to jest taka "chałka" jak w Quattro co bardziej przypomina drożdżówkę ze Społem niż jakąkolwiek pizzę. Nie twierdzę, że nie może to komuś smakować, ale sorry, nie nazywajmy tego pizzą. Aha, plus dla Avanti to ser i chyba w miarę niezłe składniki jak mnie pamięć nie myli. doklanie ....Ciasto w Avantii to "bułka powszednia" ze sklepu;/;/ |
|
Posty: 2
Dołączył: 9 Marz 2014r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
picernia stodoła tylko zbyt gorąco taka fajna knajpka a gdzie klima zima ok.ale lato lipa
|
|
Posty: 5008
Dołączył: 5 Paź 2010r. Skąd: Konto zawieszone |
|
|
|
CYTAT jusek - polecam poszukać rozumu w doniczkach bo widzę, że brakuje... To co ktoś je to jest jego prywatna sprawa i to co mu smakuje również. Jak nie "żresz" pizzy to sobie zrób budyń. Jak ja uwielbiam takich cwaniaczków zza monitora, co to na odległość to będą wyszydzać, wytykać, wyśmiewać, a na żywo to się za drzewem będą ze wstydu chować. Pochwal się co hrabio zajadasz - maniok i pataty, czy może czerstwy chleb ze zwrotów do piekarni świńskim łojem pociągnięty? Tak wracając do Gondoli i dyskusji nt pizzy - wczoraj późnym wieczorem zamówiona, bardzo dobrej jakości. Irkuck Szukałem we wszystkich doniczkach.Twojego rozumu tam też nie było. Piszę o pizzeriach tak a nie inaczej,bo fqrwiaja mnie posty dotyczące poszczególnych tego typu"jadłopodawalni".Kryptoreklama jak w pysk strzelił. Akurat na ten moment jest ich na Forum trzy. Stalowa Wola "picami" żyje? Tak jakby nie było nic czegoś bardziej smacznego, zdrowszego i pochodzącego z naszej rodzimej kuchni? Spędziłem za granicą Polski wiele czasu.Zawsze kiedy TU wracam jem tylko to,co Nasze. Jak chcesz ,możesz wcinać włoskie jedzonko.Nawet ich szczaw i mirabelki,ale przestań reklamować obce żarcie. Nie jestem hrabią(a szkoda),nie chowam się pod drzewem,ale gdybyś chciał wrócić do rodziny,chętnie Cię na nie podsadzę. Manioku i patatów nigdy nie jadłem,ale lubię nasze ziemniaki/kartofle/pyry,grule... http://www.idzie(...)artofle/ I na koniec-W której to piekarni czerstwy chleb jest z łojem? Możesz mi "dogadywać"ile chcesz. Mnie obrazi tylko ktoś inteligentny. Żegnam. I nie przeszkadzaj mi,kiedy raczę Cię ignorować. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Posty: 2
Dołączył: 8 Paź 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Na codzien nie jadam tego typi specjalnosci, jako iz zachcianki ciezarnej kusza mnie na pizze... mam pytanie co polecacie ? Kest kilka lokali co wybrac
|
|
Posty: 192
Dołączył: 18 Sty 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
szczerze nie ma lokalu w stalowej fajnego, czy pod względem jedzenia czy klimatu, na pewno odpuść sobie jedzenie u brudasów typu kebab feeee......
|
|
Posty: 9
Dołączył: 6 Paź 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ja kocham Rustice od lat
|
|
Posty: 50
Dołączył: 1 Kwie 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ja też
|
|
Posty: 1552
Dołączył: 19 Paź 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 60% |
|
|
|
Te wszystkie pseudo pizzerie w stw serwują gnioty - a nie pizzę. Fatalny, śmierdzący ser - a nawet czasem coś co wygląda jak produkt seropodobny, niedobre ciasto, nawalone składników miernej jakości ... Całość często ocieka, nie dając się zjeść ...
Całość dopełniają pseudo promocje, dostępne na ulotce, ale już nie dla klienta - jak ta kiedyś opisywana na forum 123. Jedyna pizzeria przypominająca prawdziwą pizzę, jaka jest mi znana w najbliższej okolicy, to Cilento w Rzeszowie Piec na drewno, cienkie ciasto, mało składników ale wybornych (dostępne są nawet takie jak anchois, szynka parmeńska czy pancetta). Do tego wspaniała obsługa. A czas oczekiwania na pizzę z odbiorem to 10 min Kto spróbuje nie będzie mógł jeść lokalnych wynalazków Wszystkiego mogłyby się od nich uczyć lokalne pizzerenki. |
|
Posty: 1183
Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
czortunio - w STW masz dwie pizzerie z piecami opalanymi drewnem i pizza tam jest całkiem dobra i taka jak być powinna (czasami jak jest za duży duch to odbija się to jednak na smaku) - Gondola i Fiori. W tej rzeszowskiej nie jadłem. W tych obu w STW składniki masz akurat dobrej jakości, sery prawdziwe, możesz też i szynką parmeńską itp. zamówić jak lubisz.
10 min na pizze? Trochę chyba za szybko, chyba że jakiś gotowiec tyle to pizza musi w piecu spędzić, a gdzie przygotowanie i podanie ? I tak, jadłem prawdziwą pizze we Włoszech jakbyś chciał mi zarzucić, że się wychowałem na Stalowolskich "drożdżówkach" |
|
Posty: 938
Dołączył: 9 Sie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 80% |
|
|
|
CYTAT czortunio - w STW masz dwie pizzerie z piecami opalanymi drewnem i pizza tam jest całkiem dobra i taka jak być powinna (czasami jak jest za duży duch to odbija się to jednak na smaku) - Gondola i Fiori. W tej rzeszowskiej nie jadłem. W tych obu w STW składniki masz akurat dobrej jakości, sery prawdziwe, możesz też i szynką parmeńską itp. zamówić jak lubisz. 10 min na pizze? Trochę chyba za szybko, chyba że jakiś gotowiec tyle to pizza musi w piecu spędzić, a gdzie przygotowanie i podanie ? I tak, jadłem prawdziwą pizze we Włoszech jakbyś chciał mi zarzucić, że się wychowałem na Stalowolskich "drożdżówkach" Tylko Janow Lubelski Capri. A ja kogos interesuje jak wyglada prawdziwa pizza Napolitanska to polecam filmik z Da Michele: https://www.youtu(...)U1dKNpZg W tej pizzeria z Napoli maja tylko dwa rodzaja Margarita i Marinara (bez sera). Pizza sie piecze w 480 stopniach maks 90 sekund |
|
Posty: 1463
Dołączył: 17 Kwie 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
'picernia'
|
|
Posty: 1552
Dołączył: 19 Paź 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 60% |
|
|
|
CYTAT 10 min na pizze? Trochę chyba za szybko, chyba że jakiś gotowiec tyle to pizza musi w piecu spędzić, a gdzie przygotowanie i podanie ? 10 min z przygotowaniem, zapakowaniem na wynos, wydaniem paragonu Jeśli te Twoje polecane pieką się 10 min to ja już ich nie chcę |
|
Posty: 3
Dołączył: 3 Lip 2015r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
To i ja się dołącze z własnymi spostrzeżeniami ;)
Jedliśmy ostatnio 2 x pizze w Jokerze, nie byliśmy pijani i była bardzo dobra. Poranek też potwierdził wrażenia z wieczora Przyznaję, że nie jestem smakoszem pizzy, ale wiem co to dobre ciasto i jak zaznczał Czortunio "coś co nie spływa po pizzy" |
|
Posty: 1863
Dołączył: 9 Sty 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Dokładnie. Jedna i druga pizzeria na dobrym poziomie i prawdziwy piec opalany drewnem robi różnicę. Ja wolę Gondolę wprawdzie ale obie są dobre.
Co do Rzeszowa to niedługo ludzie będą po srajtaśme jeździć bo tam wszysto lepsze. Nie ma to jak zjeść w 3 pizzeriach na krzyż w Stalowej i pisać, że nie ma smacznych. CYTAT czortunio - w STW masz dwie pizzerie z piecami opalanymi drewnem i pizza tam jest całkiem dobra i taka jak być powinna (czasami jak jest za duży duch to odbija się to jednak na smaku) - Gondola i Fiori. W tej rzeszowskiej nie jadłem. W tych obu w STW składniki masz akurat dobrej jakości, sery prawdziwe, możesz też i szynką parmeńską itp. zamówić jak lubisz.
10 min na pizze? Trochę chyba za szybko, chyba że jakiś gotowiec tyle to pizza musi w piecu spędzić, a gdzie przygotowanie i podanie ? I tak, jadłem prawdziwą pizze we Włoszech jakbyś chciał mi zarzucić, że się wychowałem na Stalowolskich "drożdżówkach" |
|
Posty: 1183
Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT CYTAT 10 min na pizze? Trochę chyba za szybko, chyba że jakiś gotowiec tyle to pizza musi w piecu spędzić, a gdzie przygotowanie i podanie ? 10 min z przygotowaniem, zapakowaniem na wynos, wydaniem paragonu Jeśli te Twoje polecane pieką się 10 min to ja już ich nie chcę Jadłem pizze we Włoszech, i tam trwało to zdecydowanie więcej niż 10 min - może 10 min w piecu to przesadziłem, ale zrobienie pizzy w 10 min wliczając w to przygotowanie (rozwałkowanie itp.) ciasta itp. - no nie chce mi się wierzyć . Nie wiem ile czasu trwa pieczenie pizzy we wspomnianych przeze mnie pizzeriach bo nie sprawdzałem, ale rozumiem, że tam nie jadłeś tak? Ale oceniasz wszystkie pizzerie w STW no ciekawe. Ja twierdzę tylko, że pizza tam przygotowana smakuje bardzo dobrze i jest najbliżej tej prawdziwej włoskiej (nie drożdżówka, i nie za dużo składników). |
|
Posty: 1552
Dołączył: 19 Paź 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 60% |
|
|
|
A mi się chce, bo dzwonię o 19 50 i na 20 pizza jest gotowa do wydania w okienku. To, że we Włoszech czekałeś dłużej niż 10 minut nie jest dowodem ile ona siedziała w piecu. Tak jak pisał poprzednik prawdziwe cienkie ciasto po 2 minutach pieczenia może już być spalone.
|
|
Posty: 1463
Dołączył: 17 Kwie 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A to ciasto na pizze się rozwalkowuje? Pierwsze słyszę.
|
|
Posty: 1183
Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ok ok, już nie chodzi mi o sam proces pieczenia, bo fakt, przy dobrze rozgrzanym piecu to "moment"- w Gondoli dostałem pizzę najszybciej w 15 min (co było szokiem po czekaniu 30-40 min zwykle w innych stalowowolski pizzabarach) - ale nie to jest tematem - bo rozmowa jest o rankingu pizzerii w STW - dlatego po prostu poruszyło mnie twoje stwierdzenie, że w STW nie ma dobrej pizzy, jak nie próbowałeś (moim ale także i innych zdaniem) pizzy z 2 najlepszych pizzerii Tyle w temacie.
Także polecam ci spróbować pizzę w tych pizzeriach - może potrwa to dłużej niż 10 min (bo jednak zwykle jest tam spory ruch a tylko jeden piec i jeden kucharz), ale zjesz naprawdę dobrą pizzę (jeśli lubisz taką typu włoskiego z prawdziwego pieca, a nie polską "drożdżówkę na wypasie"). |
|
Posty: 1183
Dołączył: 26 Paź 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT A to ciasto na pizze się rozwalkowuje? Pierwsze słyszę. No następny mnie łapie za słówka, no rozgniata/rozciąga czy jak tam to inaczej powiedzieć no! Chodzi mi o proces przygotowania do pieczenia, kapisz? |
|
Posty: 9
Dołączył: 14 Marz 2016r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Tylko Italiana w Jubilacie
|
|