|
|
|
Witam.
Zrobiłam badania krwi dziecku i wyniki wskazują że najprawdopodobniej ma borelioze. Kleszcz ugryzł go 2 lata temu, nie było rumienia itd, ale po tym czasie doszły inne objawy jak ból kolan i nóg oraz przemęczenie. Badania trzeba powtórzyć za 2 tygodnie , w najbliższym czasie ide do lekarza pierwszego kontaktu. Pytanie do osób które przechodziły przez to samo. Jak wygląda procedura leczenia oraz czy w Stalowej Woli lub okolicy jest dobry specjalista który poprowadzi leczenie dziecka? |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Mileno ogarnij się..
Kobieta napisała ,że zrobiła badania i wybiera się do lekarza! Martwi się o dziecko to dowiaduje się jak może. Hipsterzysz^ w każdym temacie jak i gdzie się da.. Wyluzuj trochę! Myroad29 mam nadzieje ,że dzieciaczek będzie zdrowy. Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
Wyniki badań odebrałam dzisiaj około godziny 15, jutro idę do lekarza z dzieckiem. Tak naprawdę tyle mogę zrobić dnia dzisiejszego. Panika nic mi nie pomoże a pogotwie ratunkowe nie przyjmie dziecka z wynikiem wskazującym na borelioze...więc nie oceceniaj zbyt szybko.
Pytam czy ktoś przez to przechodził, u kogo się leczył itd. Wiem również że w gre wchodzą wizyty prywatne oraz badania na własną rękę. |
|
|
|
|
Stan leczenia bada sie z pomoca nieprzyjemnej punkcji a w naszym okregu najlepiej nadajacym sie do tego szpitalem,jest ten specjalistyczny w Mielcu.
Nie mozna w wypadku tej choroby zbyt dlugo czekac z leczeniem bo grozi ona powaznymi powiklaniami,rozwinieciem innych chorob,paralizem a nawet smiercia. Jest wiele odmian boreliozy jak i kleszczy ktore je przenosza a sama borelioza jest jak wirus,coraz bardziej sie rozwija i moze ujawnic sie nawet po latach o ogolnie nie da sie z niego do konca wyleczyc,biorac pod uwage jej rozwoj i przyjmowaniu lekow do konca zycia. Ciagle konsultacje z neurologiem niezbedne. |
|
|
|
|
Standardzik to kuracja doksycyklina i powinno to załatwić sprawe, ale po recepty musisz i tak udać się do lekarza także..
|
|
|
|
|
Nie martw się borelioza jest wyleczalna ale ma to do siebie,ze lubi powracać,a lekarz pierwszego kontaktu będzie wiedział,gdzie Cie skierować!!!Nie orientuje się ale zadzwoń do Nowej Dęby na oddział zakaźny i udzielą wszelkich informacji.
Patriota na boreliozę nie robi się żadnych punkcji,miano boreliozy określa się z krwi.Znam ludzi,którzy mają i mieli boreliozę i nigdy nie słyszałam takich głupot! |
|
|
|
|
CYTAT ...Pytam czy ktoś przez to przechodził, u kogo się leczył itd. Wiem również że w gre wchodzą wizyty prywatne... Polecam sprawdzoną specjalistkę od m.in. boreliozy - KONTAKT |
|
|
|
|
potwierdzam - szpital w Mielcu i to jak najszybciej
|
|
|
|
|
Chorowałam na boreliozę, wiem jak wygląda leczenia. Nie słuchaj co piszą ludzie, ta choroba się nie nawraca. Idź do dermatologa najlepiej Pani Solarz (na edukacji) i z nią porozmawiaj, mnie ona skierowała do Łańcuta. Tam byłam leczona i wszystko jest w porządku.
|
|
Dołączył: 12 Kwie 2013r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Borelioza w zależności od rodzaju to bardzo groźna choroba, nie lekceważ tego i jak najszybciej udaj sie do lekarza
|
|
|
|
|
Na pewno nie daj sie zbyc krotka kuracja antybiotykowa, do wyleczenia trzeba czegos wiecej.
Poszukaj pomocy na http://www.forum-borelioza.pl/ http://www.borelioza.org/ Widze, ze jakichs lekarzy juz Ci polecili, ale na tych stronkach tez powinna byc informacja do kogo najlepiej sie udac. A na przyszlosc, zawsze warto sprawdzic czy nie jest sie zakazony, nawet jak rumien nie wystapil (bo nie zawsze sie pokazuje) i zrobic to testem Western Blot (nie Elisa, bo jest nierzetelny). Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
kierkarta to ty piszesz bzdury.Znasz ludzi ale sama nie chorowalas.A ja lecze sie na te choobe juz od kilku lat i wiem co przeszedlem i i z czym bede sie zmagal kolejne lata.
To wlasnie punkcje na kregoslupie wykonuje sie pobierajac plyn rdzeniowo kregowy by ustalic stopien zawansowania boreliozy i postep leczenia |
|
|
|
|
Jeśli badania krwi wykazały obecność boreliozy, to koniecznie udaj się z dzieckiem do lekarza. Borelioza jest bardzo groźna chorobą i nieleczona może grozić nawet śmiercią. Także idź do lekarza jak najszybciej. Więcej o boreliozie możesz przeczytać nabadanie borelioza
|
|