|
|
|
Witam
gdzie w Stalowej Bądz Nisku najszybciej wyrobię książeczkę do celów sanitarno epidemiologicznych? Jeśli możecie dopiszcie jeszcze ile mniej więcej się płaci i ile czeka oraz czy sa jakieś badania dodatkowe do pracy w sklepie odzieżowym. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najpierw idziesz raz wracaszz probka za dwa lub 3 dni potem chyba znowu za dzien a ostateczne wyniki dostajesz po tygodniu ja robilam w stw naperzeciw polmosu i tam placilam 80 zl chyba
Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard) |
|
|
|
|
Do tego trzeba się udać do lekarza medycyny pracy i na prześwietlenie płuc. Na szczęście to wszystko możesz od ręki załatwić u dr Cichonia w Nisku (na os. Tysiąclecia przyjmuje). Tylko musisz przyjść już z badaniami z sanepidu.
Za wizytę, razem ze zdjęciem, zapłaciłam 70zł Tylko kanibal nie gardzi drugim człowiekiem. // Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam czyli Bywało niekiedy, że żałowałem tego, co powiedziałem, nigdy jednak tego, że milczałem - no i fajna płyta. |
|
|
|
|
Najpierw próbki w sanepidzie. Ja robiłam dość dawno, o ile sobie przypominam dawałam trzy wymazy w ten sam dzień a za ok tydz były wyniki. Robi się je tylko raz i całe życie są ważne
A z wynikami idz do Dr Płechy, przyjmuje na sandomierskiej w nisku. Tam z boku apteki. Byłam w zeszłym tyg, pokazałam wyniki z sanepidu i od ręki książeczkę mi podbił na dwa lata. Zapłaciłam 20 zł |
|
|
|
|
A gdy wyrabialas te badania na poczatku, robilas jeszcze inne poza wymazami? Jesli tak to jakie?
|
|
|
|
|
miałam tylko wyniki wymazów. I na tej podstawie podbili mi książeczkę
|
|
|
|
|
Wcześniej faktycznie wystarczyły tylko wyniki wymazów, teraz do nich wymagane jest zdjęcie rtg płuc. Dlatego polecałam dr Cichonia, bo u niego bez problemu i na miejscu zrobiłam zdjęcie i uzyskałam wpis w książeczce na 2 lata Później jak u niego będziesz podbijać na nowy okres to już zdjęcia nie trzeba, a u innych lekarzy ponoć tak
Tylko kanibal nie gardzi drugim człowiekiem. // Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam czyli Bywało niekiedy, że żałowałem tego, co powiedziałem, nigdy jednak tego, że milczałem - no i fajna płyta. |
|
|
|
|
tydzień temu wyrabiałam książeczkę i nie wołali zdjęć rtg. A musiałam wyrabć nową książeczkę bo poprzedni pracodawca mi nie oddał
|
|
|
|
|
Odświeżam wątek.
Jak jest teraz z wyrabianiem książeczki? Jakie badania wymagane, może ktoś podzieli się wiedzą |
|
|
|
|
Ja wyrabiałam we wrześniu tak więc 1 próbka to próbka kału (i to w zwykłym pojemniczku z apteki miałam) i to biorą w poniedziałki tylko ? Następne 2 próbki to tylko wymazy pani w okienku da Ci 2 specjalne patyczki i to pobierasz np.w środe jeden podpisujesz datą i godz i wsadzasz do lodówki i w czw pobierasz 2 wymaz i zanosisz im. Płaci się 80 zł. Ja przy oddawaniu 1 próby dawałam jej dowód wpłaty i skierowanie ze zakładu pracy...jak sama z siebie robisz to chyba tylko dowód wpłaty. Co do zdjęcia rtg płuc to nie pamiętam czy dawałam im xero czy nie ale jak masz to warto ze sobą zabrać
|
|