|
|
|
Witam, chciałam zapytać czy ktoś się orientuje jak wygląda/ wyglądała np. w ubiegłym roku adaptacja dzieci do przedszkoli, zarówno tych prywatnych jak i państwowych. Chcę zapisać dziecko od września, ale do takiej placówki, gdzie organizowane są np. spotkania adaptacyjne dla maluchów, żeby miały szansę poznać panią, salę itd. Bardzo proszę o informację.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dni adaptacyjne przeprowadzane są chyba w każdym państwowym przedszkolu a już na pewno w 4 na osiedlu Hutnik. Podczas takich dni dziecko wraz z rodzicami poznaje swoją panią salę są wspólne zabawy itp.
|
|
|
|
|
Właśnie o takie spotkania mi chodzi, tylko niestety nie w każdym przedszkolu one są
|
|
|
|
|
lolkon09 uprzedziłaś mnie
Miałam zakładać taki temat właśnie. Też jestem ciekawa kiedy i w jakich przedszkolach byłyby organizowane takie spotkania.Jeśli ktoś coś wie na ten temat będę wdzięczna za info. Planuje moją małą zapisać od września dlatego jestem jak najbardziej za takimi spotkaniami integracyjnymi |
|
|
|
|
Takie spotkania, przynajmniej w przedszkolach państwowych, są organizowane raczej w czerwcu, albo pod koniec wakacji- dla dzieci już przyjętych. W państwowych nabór jest prowadzony dopiero w marcu (złożenie wniosku), listy bodajże w kwietniu. Dzieci poznają się wtedy nawzajem, poznają panie, salę, są zajęcia integracyjne. Tak jest na pewno w p-lu nr 1,2,7. Może w prywatnych są wcześniej, żeby zachęcić do zapisania.
|
|