~~myhca04 | |
|
|
Nowa Restauracja się otworzyła w miejscu dawnej Tawerny na KEN w SDK, mają dobre jedzonko...POLECAM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~N.P. | |
|
|
CYTAT Nowa Restauracja się otworzyła w miejscu dawnej Tawerny na KEN w SDK, mają dobre jedzonko...POLECAM A browar mozna wypic? |
|
|
|
|
|
nice ;] ciekawe jak tam jest i wlasnie czy piwko jest i cena ? i co można zjeść ?
|
|
~~stw | |
|
|
ooooooooo super wiadomość
|
|
|
~~limon | |
|
|
czy wiecie może czy można tam palić?
|
|
|
~~jewa | |
|
|
a musisz palic!fajnie jest posiedziec w czystym lokalu...w wiekszosci krajow eropejskich sie nie pali..np na wyspach nie pali sie w zadnym pabie zadnym klubie ...i bawia sie swietnie....tez pale ale jestem przeciwikiem palenia w miejscach pulicznych
|
|
|
~~ziom | |
|
|
knajpa fajna ale kelnerka zero kultury słątki z włosami ani nie pzreprosza i jeszcze kaze ci płacic pinda jedna
|
|
|
~~klient | |
|
|
ta kelnerka w ,,czarnej kamizelce'' jest okropna zero kultury skad ona sie tam wzieła pewnie długo tam nie popracuje bo zero pojecia o obsłudze
|
|
|
~~SASANKA | |
|
|
A ile kosztuje browar
|
|
|
~~miastowa | |
|
|
z ta nazwa to ja nie wiem kto mial taki swietny pomysl jak bar mleczny w w-wie
ciekawe czy za wyjatkiem tego ze lokal zmienil sie wizualnie to i reszta zmienila sie razem z nim. Jak nie to powodzenia... |
|
|
~~N.P. | |
|
|
ZDEGUSTO
omg rotfl |
|
|
|
|
|
po yle browar jest :d ? I CO DAJA JESC ?
|
|
~~mycha04 | |
|
|
CYTAT nice ;] ciekawe jak tam jest i wlasnie czy piwko jest i cena ? i co można zjeść ? Piwko jest, lane jedyne 6zl, jest rowniez duzo innych alkoholi |
|
|
~~mycha04 | |
|
|
CYTAT [cytat]nice ;] ciekawe jak tam jest i wlasnie czy piwko jest i cena ? i co można zjeść ? Piwko jest, lane jedyne 6zl, jest rowniez duzo innych alkoholi Palić oczywiscie nie mozna!!! |
|
|
~~abc | |
|
|
Palić nie można, nazwa głupia, ale wewnątrz bardzo gustownie. Żywiec 0,5 kosztuje 6 zł.
|
|
|
~~kret | |
|
|
Dla mnie ta restauracja jest na poziomie, nie dla menelni która idzie do burger baru napić się piwa jak jest happy hour i zrobić borutę tylko dla ludzi którzy chcą dobrze zjeść i reprezentują coś ze sobą... w szczególności polecam pasty :-). Co do ceny piwa to jest w sam raz, ci co narzekają to chyba nigdy nie byli w Krakowie, Warszawie czy Wrocławiu... Nazwa dla mnie też nie jest najlepsza ale poza tym nie mam do czego się doczepić. Peace
|
|
|
~~fefik | |
|
|
No właśnie, jak plebsu nie stać to plebs nie musi korzystać...
|
|
|
~~smakosz | |
|
|
CYTAT w szczególności polecam pasty :-) jest pasta jajeczna albo z sera białego, sardynek i czosnku ? |
|
|
|
|
|
Czy pasty od razu muszą kojarzyć sie tak jednoznacznie? Pasty to też makarony, a tych w De Gusto jest dużo.
Bardzo podoba mi się tam wystrój, chociaż nazwa wyjątkowo pretensjonalna. Na razie do niczego więcej się nie przyczepię. Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT w szczególności polecam pasty :-) jest pasta jajeczna albo z sera białego, sardynek i czosnku ? niee z past to tylko blend a med i colgate ... no blagam ... A lokal postaram się odwiedzić w najblizszym czasie ;) Nie omieszkam spróbować ... ;)) |
|
~~FILEMON | |
|
|
NO TO MUSI BYC FAJNY LOKAL TRZEBA SIE WYBRAC . TYLKO MOGLBY SIE ROZLEKLAMOWAC TEN PAN BO JA NAWET NI WIEDIZALEM ZE TAM SIE COS OTWIERA :/ JESLI PAN CZYTA PANIE WŁASCICIELU - TROCHE FOTEK I WRZUCIC NA STALOWE MIASTO
|
|
|
~~smakosh | |
|
|
CYTAT Czy pasty od razu muszą kojarzyć sie tak jednoznacznie? Pasty to też makarony, a tych w De Gusto jest dużo. Bardzo podoba mi się tam wystrój, chociaż nazwa wyjątkowo pretensjonalna. Na razie do niczego więcej się nie przyczepię. jak to, pasty to makarony ? to w końcu pasty czy makarony ? |
|
|
~~do smakosh | |
|
|
wez popatrz w ksiązke kucharska to sie dowiesz
|
|
|
~~balestrate | |
|
|
Jeżeli jesteśmy we Włoszech to w restauracjach zajadamy "pasty" np: "farfelini kon pesie ,rigota en alio" przepycha natomiast w naszym kraju występują makorony "Z"... bo pasta nasówa się jednoznacznie i nie bynajmniej z makaronem.
6pln za kufelek piwa to cena lekko przesadzona jeżeli chodzi o obecny kryzys jak również o nazwę knajpy bo "De Gusto" nasówa się jednoznacznie.Więc mam nadzieje że do tych wsapniałych "Past" można zamówić lampke wina w podobnej cenie jak za szklankę piwa i nie jest to Fresco albo Sangria. Pozdro i Buon apetito . |
|
|