|
|
|
Witam.Chciałbym zapytać ludzi którzy posiadają własne anteny do TV.Czy mocne anteny pokojowe np.36DBI sprawdzają się w naszym mieście?Jakie polecacie?Czy tylko kierunkowa na dachu się sprawdza?Proszę o rady;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeżeli chodzi o cyfrową tv naziemną to ja mam zwykłą siatkę, i działa wszystko jak powinno
|
|
|
|
|
http://allegro.pl/antena-kierunkowa-dipol-dvb-t-dl16-16-elementow-i3837688659.html
Sam taką posiadam od tego sprzedawcy i działa wszystko poprawnie. |
|
|
|
|
CYTAT Witam.Chciałbym zapytać ludzi którzy posiadają własne anteny do TV.Czy mocne anteny pokojowe np.36DBI sprawdzają się w naszym mieście?Jakie polecacie?Czy tylko kierunkowa na dachu się sprawdza?Proszę o rady;) Ja bym nie polecał anteny pokojowej - tym bardziej z takim dużym wzmocnieniem. Każda antena zewnętrzna sprawdzi się lepiej (siatkowa/kierunkowa). Ważne aby nie przesadzać ze wzmocnieniem bo wzmacniamy także sygnały niepożądane. |
|
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi.Jeszcze jedno pytanko.Mieszkam na pierwszym piętrze więc na parapecie zwłaszcza jak mam blok przed sobą blisko jest sens instalacji anteny czy tylko dach?
|
|
|
|
|
CYTAT Dzięki za podpowiedzi.Jeszcze jedno pytanko.Mieszkam na pierwszym piętrze więc na parapecie zwłaszcza jak mam blok przed sobą blisko jest sens instalacji anteny czy tylko dach? Jak masz blok który akurat zasłania kierunek nadajnika to jasne, że im wyżej tym lepiej. Może uda się z innego kierunku który nie jest przysłonięty ?. Do wyboru masz 3 nadajniki: Rzeszów/Sucha Góra, Kielce/Święty Krzyż lub Leżajsk Giedlarowa. Do wyznaczenia kierunku polecam stronę: http://www.dvbtmap.eu/mapdistance.html;jsessionid=94AD20B11F8D93C3C935A97E0BE0E245 |
|
|
|
|
Wielkie Dzięki.
|
|