|
|
|
Moderowano przez: kamil Za pisanie wielkimi literami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT madziula TAK WŁASNIE JESLI PRACODAWCA JEST "CZŁOWIEKIEM" PREMIA POWINNA BYC! eee....Nie ładnie krzyczeć na wszystkich madziula Bo chyba wiesz, że zgodnie z netykietą pisanie dużymi literami to tak jakbyś krzyczała na Nas - forumowiczów. A chyba nic złego nie powiedzieliśmy Tobie Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
Thoni Alutek 10 lat pracy 1360zł to się nazywa premia ;-)
|
|
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Thoni Alutek 10 lat pracy 1360zł to się nazywa premia ;-) Ale to Alutec w Stw ma 10 lat ?? hm.. spierałbym się. Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
|
|
Napewno nie ma 10-ciu lat, bodajże piętnastolecie w tym roku obchodzili.
|
|
|
|
|
czyli premię każdy dostał jednakową - 1360zł - niezależnie od tego ile zarabia??? to trochę dziwne....
Czyli jednym słowem ThoniAlutec to najlepsza firma w regionie... ktoś przebije Aluteca??? |
|
|
|
|
Dodatkowe pieniądze czy bony to nie jest żadna premia,jest to fundusz socjalny który jest regulowany regulaminem i ma obowiązek tworzyć każdy pracodawca zatrudniający powyżej 20 pracowników na osobnym koncie bankowym.Wypłacany jest miedzy na"wczasy pod gruszą"dopłaty do wypoczynku dzieci pracowników,ogniska czy imprezy zakładowe no i"bony"na zakupy przedświąteczne.Żaden pracodawca,który ma obowiązek tworzenia takiego funduszu nie robi żadnej łaski tylko wywiązuje się ze swoich obowiązków wobec pracowników.
|
|
|
|
|
Alutec powstał w 98 roku czyli ma 16 lat bo urodziny robili rok temu z niezłymi nagrodami dla weteranów którzy robią od początku. Bony były zawsze uzaleznione od stażu pracy, także im dłużej tym więcej nie wiem jak teraz. Ale firma w regionie raczej numer 1 pod względem kwot premi
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
budżetówka - bony + nagroda w jednym tylko miesiącu 2100 netto
|
|
|
|
|
Cellfast - 500 zł na rączkę. Jest ok
|
|
|
|
|
A ja pozdrawiam wszystkich pseudopracodawców i polecam im do obejrzenia "Opowieść Wigilijną " Skrucze przemyślcie swój nędzny żywot.
|
|
|
|
|
CYTAT Dodatkowe pieniądze czy bony to nie jest żadna premia,jest to fundusz socjalny który jest regulowany regulaminem i ma obowiązek tworzyć każdy pracodawca zatrudniający powyżej 20 pracowników na osobnym koncie bankowym.Wypłacany jest miedzy na"wczasy pod gruszą"dopłaty do wypoczynku dzieci pracowników,ogniska czy imprezy zakładowe no i"bony"na zakupy przedświąteczne.Żaden pracodawca,który ma obowiązek tworzenia takiego funduszu nie robi żadnej łaski tylko wywiązuje się ze swoich obowiązków wobec pracowników. Święta racja "Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Kryzys jest nawet pracodawcy zaciskaja pasa i leca na gorsze wakacje lub jak biedacy jadą w alpy samochodem. Wy też sie poświęćcie i darujcie im te kilkaset złotych z kiepskich pensji. Każdy walczy jak może
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Pracodawca nie ma obowiązku przeznaczać socjalne na bony świąteczne czy wczasy pod gruszą ! U mnie w pracy Pani z Kadr poinformowała mnie że fundusz socjalny jest przeznaczany na zapomogi dla pracowników dotkniętych wypadkiem losowymi, na dofinansowanie do okularów dla pracowników ! Więc jak mi się dom nie spali i nie oślepnę to socjalnego nie zobaczę :-)
|
|
Dołączył: 19 Lut 2008r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Z tym dofinansowaniem do zakupu okularów to chyba się troszke rozpędziła...
ZFŚS chyba nie ma raczej nic do tego, to akurat raczej powinno być z innej "podziałki" - jeśli jak rozumiem, dotyczy pracy przy monitorze. CYTAT Pracodawca nie ma obowiązku przeznaczać socjalne na bony świąteczne czy wczasy pod gruszą ! U mnie w pracy Pani z Kadr poinformowała mnie że fundusz socjalny jest przeznaczany na zapomogi dla pracowników dotkniętych wypadkiem losowymi, na dofinansowanie do okularów dla pracowników ! Więc jak mi się dom nie spali i nie oślepnę to socjalnego nie zobaczę :-)
|
|
|
|
|
CYTAT A ja pozdrawiam wszystkich pseudopracodawców i polecam im do obejrzenia "Opowieść Wigilijną " Skrucze przemyślcie swój nędzny żywot. http://www.banki(...)727.html Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: stalowa okolice Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
wwala a ty ile byś dał? to daj! nigdy nie dostałam premi swiątecznej podam ci konto i przelewaj to 120 ja nie marudze. bądz pierwszy pokaż przykład. wesołych swiąt
|
|
|
|
|
CYTAT Kryzys jest nawet pracodawcy zaciskaja pasa i leca na gorsze wakacje lub jak biedacy jadą w alpy samochodem. Wy też sie poświęćcie i darujcie im te kilkaset złotych z kiepskich pensji. Każdy walczy jak może O jakim kryzysie piszesz? Chyba o kryzysie "MORALNOŚCI" bo z finansowego punktu widzenia on nie istnieje! Popatrzcie na nasze ulice, coraz więcej nowych, drogich aut, firmy zaciągają kredyty na rozbudowę (czyli nie ma problemów ze zdolnością kredytową). Moi znajomi co mają firmy mówią, że kryzysu nie ma. To jest tylko pretekst, aby możni tego świata mogli się jeszcze bardziej nahapać. Popytajcie się i napiszcie na forum jak było z zamówieniami przed kryzysem a jak jest teraz. Wg mnie premia na święta powinna być, tym bardziej jeżeli się nie lawirowało w robocie a zakład przynosi zyski. Roczna (świąteczna) premia wg mnie jest podziękowaniem pracownikowi za wkład w rozwój i funkcjonowanie firmy. Nawet najmniejsza premia sprawi, że pracownik inaczej będzie patrzył na pracodawcę. |
|
|
|
|
PRzeczytaj jeszcze raz cały post, a zrozumiesz. U znajomych szef powiedział że wypłata się opóźni bo kiepsko firma stoi i pojechał na 2 tygodnie w góry na święta... O tym kryzysie mówię
|
|
|
|
CYTAT CYTAT madziula TAK WŁASNIE JESLI PRACODAWCA JEST "CZŁOWIEKIEM" PREMIA POWINNA BYC! eee....Nie ładnie krzyczeć na wszystkich madziula Bo chyba wiesz, że zgodnie z netykietą pisanie dużymi literami to tak jakbyś krzyczała na Nas - forumowiczów. A chyba nic złego nie powiedzieliśmy Tobie |
|