|
|
|
Moi drodzy mam problem z uruchomieniem silnika w Renault Megane I, mianowicie chodzi o to że aby uruchomić go, muszę kilka razy przełączać na zapłoń, żeby zadziałała pompka paliwowa. Myślałem że to wina pompki, wymieniłęm, jednak problem występuje nadal, a nie ukrywam że denerwujące jest palić kilka razy samochód, aż dopiero załączy się pompka paliwa. Pomyślałem że to być może wina jakichś przekaźników, ale nie wiem. Miał ktoś może podobny problem, ewentualnie czy możecie polecić jakiegoś mechanika zajmującego się podobnymi problemami? Dodam że to diesel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zacznij od sprawdzenia świec żarowych. Na zapłonie słychać pompkę paliwa, tak?
|
|
|
|
|
Skoro odpala za którymś razem to świece żarowe lub przekaźnik świec żarowych.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Świece żarowe nowiutkie kupiłem i wymieniłem i dalej uj. Podjadę na tą Sandomierską.
|
|
|
|
|
U mnie, co prawda w innej marce winę ponosił przekaźnik pompy paliwa, a dokładnie zimny lut.
|
|
|
|
|
Moderowano przez: panna_pina Przypominam, że tematem wątku nie jest poszukianie warsztatu ... tylko pomoc w diagnozie usterki !
|
|
|
|
|
Moja rada to jedz do mechanika. Tu na forum to można sobie pogadać, jak nie wiadomo jaki silnik jaki przebieg, z którego roku auto i w ogole bez zobaczenia, sprawdzenia. Ot taka dyskusja dla relaksu.
|
|
|
|
|
zanim wymienisz pol samochodu w ciemno, po złotych radach z forum stalowego - jedz do mechanika lub pytaj na jakims forum renault czy cos. Najlepiej sie diagnozuje samochod w warsztacie a nie na forum.
|
|