|
|
|
witam, mam zamiar remontować zakupiony domek, podłogi na parterze zamierzam dać z drewnianych paneli, ale jakie i czy w ogóle takie się nadają
będzie to miejsce dzienne, typu jadalnia, salonik i korytarz dodam że domek jest w Anglii gdzie wilgotność jest duża. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tylko i wyłącznie deska barlinecka. Mam od 5 lat i mogę polecić każdemu. Tylko czy w Anglii ją dostaniesz...
|
|
|
|
|
W angli nie trzeba jej kupowac wystarczy kupic w pl i na przewoz. o wiele taniej wychodzi.
Podam przyklad. Kupilem w pl zmywarke 1300zl(320euro)+ transport 40euro. W Paryzu taka sama identyko to koszt 530euro. Czyli zaoszczedzilem 170euro Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Skoro jest wilgoć to raczej bambus a nie deska. Pod wpływem wilgoci deska spuchnie, a bambus lubi wodę.
|
|
|
|
|
wigoć w sensie że Anglia jest w ogóle krajem gdzie często powietrze jest wilgotne
w wielu domach jest grzyb ja odpukać mam w miarę suchy domek i grzyba nie mam ale kto wie czy taką deskę barlinecką mozna jakoś po jakimś czasie odnowić,jak się ją pielęgnuje, czy rysuje się bardzo? nad bambusem też myślałam,ale czy on ładnie wygląda? znacie jakąś wiarygodną firmę przewozową która skóry nie zedrze?? |
|
|
|
|
Ja raz na tydzień, jak sprzątam myje podloge środkiem Pronto do podlog. Nie rysuje się, nie ma żadnych przetarc itp. Bambus może i "lubi wodę" ale jak dla mnie wygląda źle.
Co do transportu zapytaj tu: http://www.trans(...)takt.php |
|
|
|
|
Jeśli chodzi o transport spytaj tu http://euro-van.com.pl/
kumplowi ostatnio płytki i klej wysyłałem tą firmą bo kazał więc chyba najtaniej mu musiało wyjść a było tego ponad 200kg jak nie lepiej Zresztą podzwoń po firmach i popytaj |
|
|
|
|
dzięki za namiary
|
|
|
|
|
Z tego co mnie wiadomo to takie drewno jest dosyć uciążliwe w konserwacji, więc podziwiam za odwagę, że zdecydowałeś się właśnie na taki materiał położyć na podłogę.
|
|
|
|
|
Deska Barlinecka to kwintesencja drewnianej podłogi.
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|