|
|
|
Witam czy zaczęły się już grzyby w pobliskich lasach w Stalowej woli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokręć się w okolicach Hali Targowej. Jak będą stali z grzybami, to znaczy, że są Też mam ochotę się wybrać.
|
|
|
|
|
no wlasnie widzialem ze coś na hali ruszyło i mam pytanie czy już jakiś wysyp jest bo widzialem same prawdziwki, co prawda nie padało więc dziwne dlatego zalozylem ten temat
|
|
|
|
|
Mówią że jeszcze nie ma bo za sucho.....
Ja pół kosza dziś po południu nazbierałam Nie wiem, kto pisze scenariusz mojego życia, ale widzę że ma ogromne poczucie humoru.... :D |
|
|
|
|
Tamlin,a w jakich lasach zbierasz?
|
|
|
|
|
Widocznie już są: http://www.echod(...)30909167
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :) |
|
|
|
|
Ja byłem w tym tygodniu w lasach pysznickich. Zero. Jeszcze mało popadało i suchutko. W lesie ludzi można spotkać więc wszyscy macają temat. Ja już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
Byłem w sobotę po południu w okolicach Niska i tam gdzie zawsze było mnóstwo grzybów nie było totalnie nic.Nawet nie było trujaków,a sucho jak fiks.Teraz popadało troszkę ale to wszystko mało.
|
|
|
|
|
Niestety w niedzielę i wczoraj nic nie znalazłem nawet muchomora, może po tych deszczach które od jutra zapowiadają coś będzie.
|
|
|
|
|
Ja byłam za śmietniskiem i znalazłam jednego jedynego podgrzybka. Potwierdzam- zbyt sucho jeszcze na obudzenie grzybni. Czekamy z niecierpliwością
|
|
|
|
|
Sezon uważam za rozpoczęty. Dzisiaj ok 50 szt znalazłem
|
|
|
|
|
gdzie?? są jakieś miejsca/lasy pod Stalową gdzie grzyby obficiej rosną??
|
|
|
|
|
Z tymi grzybami to jak z tymi rybami fugu.
|
|
|
|
|
CYTAT Witam czy zaczęły się już grzyby w pobliskich lasach w Stalowej woli? Na weekendzie pojechałam na Lipę z rodziną i całe kosze uzbieraliśmy. W Zaklikowskich lasach, też są |
|
|
|
|
koło huty z jadalnych tylko lakówka ametystowa reszta trujące, 0 podgrzybków i prawdziwków
|
|
|
|
|
CYTAT Na weekendzie pojechałam na Lipę z rodziną i całe kosze uzbieraliśmy. W Zaklikowskich lasach, też są tak z ciekawosci to co za grzyby? te cale kosze bo bylem, podgrzybkow, maslakow to fura, ale prawdziwkow to ledwie kilkadziesiat sztuk iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
za alutekiem niby pokazały się sąsiad opowiadał, ale jescze nie byłem sprawdzic
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT za alutekiem niby pokazały się sąsiad opowiadał, ale jescze nie byłem sprawdzic ...no tak te z najmniejszą zawartością aluminium podobno już są ..... ....w zeszłą niedzielę byłam na grzybach i były w sporych ilościach......szwagier był wczoraj i nazbierał dużo więcej niż niedzielę wcześniej....więc wnioskuję,że jest ich teraz więcej..... " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
jak wszystko w stalowej ma mała zawartość aluminium,przeciez oni maja filtry hehe,a czuć najlepiej w nocy
|
|
|
|
|
pojawiają się na Studzieńcu- Słomiana :
prawdziwki podgrzybki kozaki bagniaki sitarz |
|
|
|
|
Wczoraj na Kochanach znalazlem prawdziwka, nigdy jeszcze nie widzialem takiego olbrzyma, jego waga to 1,75 kg.
|
|
|
|
|
odświeżam czy jest szansa na jakieś grzybobranie w okolicy Stalowej Woli, dokladniej chodzi mi o trase w strone Burdzów ? Czy mroźne noce nie zaprzepaściły okazji na zbiory bo chciałbym się wybrać jutro ?
|
|
|
|
|
Ja jeżdżę w okolice Woli Raniżowskiej, nie narzekam ;)
|
|