|
|
|
moze był już poruszany taki temat - ale go nie znalazłam
czy lokatorzy tejze spółdzielni płacą do Miasta oplaty za śmieci??? czy zgodnie z kartka wywieszana w klatkach mają niczego nie płacic dziś w Leliwie trąbili ze od następnego tygodnia mają być wysłane wezwania do zapłaty tym co nie płacą za smieci |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
...polecam czytać Komunikaty ,które są publikowane na SM jak również zadzwonić do spółdzielni ;) .........
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
W ubiegłym tygodniu dostałam zawiadomienie ze spółdzielni z wyszczególnionymi opłatami niezależnymi od spółdzielni (tu m.in. opłata za gospodarowanie odpadami) i opłatami zależnymi od spółdzielni. Podana też jest informacja, że opłaty obowiązują od 1 września (do czasu otrzymania kolejnego zawiadomienia) i należy je wnosić do ostatniego dnia miesiąca.
Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
CYTAT W ubiegłym tygodniu dostałam zawiadomienie ze spółdzielni z wyszczególnionymi opłatami niezależnymi od spółdzielni (tu m.in. opłata za gospodarowanie odpadami) i opłatami zależnymi od spółdzielni. Podana też jest informacja, że opłaty obowiązują od 1 września (do czasu otrzymania kolejnego zawiadomienia) i należy je wnosić do ostatniego dnia miesiąca. Zgoda,ale co z lipcem i sierpniem,kiedy opłaty za śmiecie wyłączone były z czynszu?Czy wyrówneć je teraz przy czynszu za wrzesień? |
|
|
|
|
Nie wiem Ja nie wyrównuję.
Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
Będzie wyrównanie podobno, każdy pismo dostanie. Za lipiec i sierpień mieliśmy nie płacic zgodnie z zawiadomieniem
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Mnie dzisiaj telefonicznie pani z czynszów poinformowała, że nie będą tymi dwoma miesiącami obciążeni mieszkańcy. 3 razy powtarzałem pytanie bo nie wierzyłem i 3 razy dostawałem taką odpowiedź, że Spółdzielnia i tak za to zapłaciła, a ludzie już nie będą płacić.
Średnio mi się chce w to wierzyć, ale skoro tak mówią... |
|
|
|
|
...jak Jacek napisał...pytałam w spółdzielni i za te miesiące jesteśmy zwolnieni z tej opłaty(oczywiście ci u których wisiał na tablicy info komunikat ) .....
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Akurat anulka Jacek napisał, że będzie wyrównanie... więc nijak się to ma do tego co Ty, a wcześniej ja napisałem...
|
|
|
|
|
CYTAT Za lipiec i sierpień mieliśmy nie płacic zgodnie z zawiadomieniem ... to samo usłyszałam dzwoniąc do spółdzielni i pytając o co chodzi z tymi opłatami....pani powiedziała,że za te miesiące nie będziemy płacić i nie będzie wyrównań .... inaczej patrząc ---> to nie wina lokatorów,że nie było komu płacić ....kuźwa.... " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
irkuck - nie bedzie zadnego wyrownania , spoldzielnia za to zaplaci (wiem z wiarygodnego zrodla). Co mnie oczywiście cieszy
|
|
|
|
|
hernan - czytałeś w ogóle tą dyskusję, czy tak napisałeś bez ładu i składu? Że nie będzie wyrównania to ja wiem i to napisałem, zwróciłem tylko uwagę, że anulka pisząc, że będzie "tak jak napisał Jacek"... napisała nieprawdę, bo tak nie będzie bo "wyrównania nie będzie"... Matko, jak to ciężko ludzie niektóre rzeczy pojmują...
|
|
|
|
|
irkuck masz rację ,że tak napisałam ale przeczytałam piąte przez dziesiąte - moja wina
....ale ja już rachunek właśnie dziś dostałam,bez wyrównania za lipiec i sierpień płacę za wrzesień...sprawdźcie skrzynki pocztowe ...pewnie macie tak samo ...... " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Tak, wczoraj doszło, jest ok
|
|