|
|
|
mam auto i chce podrasowac dzwiek tłumika, raczej nie chce wymieniac calego tłumika, zastanawialem sie tylko nad koncowka, czytalem ze fajny odglos daje firma buzzer, ma ktos cos takiego?
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 13 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jeśli dobrze zrozumiałem, chodzi Ci dosłownie o samą końcówkę na tłumik końcowy. Kolego, taka operacja nie przynosi praktycznie żadnych zmian w dźwięku. Tłumik końcowy wymień na coś renomowanej marki. Jaki samochód i jaki silnik?
|
|
|
|
|
auto vectra 2,5
|
|
Dołączył: 13 Maja 2013r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Szukaj czegoś dedykowanego. Nie wiem czy linki tutaj na forum mogę wklejać, ale na Allegro znajdziesz. Koszt ok. 100-200 takiego tłumika ale efekt będzie. Nie będzie buczenia jakby nie wiadomo co tam siedziało w tej Vectrze, ale będzie przyjemny pomruk. Można też wywalić kata, o ile go jeszcze tam masz ;)
|
|
|
|
|
CYTAT mam auto i chce podrasowac dzwiek tłumika, raczej nie chce wymieniac calego tłumika, zastanawialem sie tylko nad koncowka, czytalem ze fajny odglos daje firma buzzer, ma ktos cos takiego? Szukaj wydechu Irmscher'a, Opel ma swojego "tunera", jest nim właśnie Irmscher, robił zarówno pakiety stylizacyjne jak i wydech. Jak mnie pamięć nie myli, to wydech dla Irmscher'a robi Remus. |
|
|
|
|
2.5 v6 ja tam dla dzwieku wolalym dolocik zmienic, jakis stozek odizolowac w komorze silnika od cieplego powietrza. Ladna rura w s€mie dwa w jednym- ladnie wyglada pod maska no i daje fajny dzwiek
|
|
|
|
|
Sam tłumik mało zmieni. Do vectry masz sporo kompletów na allegro.
Pozatym ładny dźwięk osiągamy gdy zmienimy dolot i wydech. A osiągi się polepszą tylko wtedy gdy jeszcze do tego zmienimy soft "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|