|
|
|
Witam
Poszukuję dobrego mechanika od aut firmy Renault. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Elektryka czy mechanika?
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Najlepiej jedno i drugie. Ważne aby się znał na Renault.
|
|
|
|
|
CYTAT Najlepiej jedno i drugie. Ważne aby się znał na Renault. W Charzewicach obok wieży cisnien jest warsztat maniaków tej marki. |
|
|
|
|
Ja mojego 20 letniego renault serwisuje u tabora. O ile mechanika to nie problem o tyle renault ma fajne podejście w temacie części zamiennych bo po prostu olewa temat.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Ja swoją renie tez serwisuje u Tabora w Rozwadowie i jak do tej pory to trafne diagnozy ja chwale sobie i nie szukam nikogo wiecej najlepiej u jednego sprawdzonego bynajmniej zna juz auto. Polecam
|
|
|
|
|
CYTAT Ja swoją renie tez serwisuje u Tabora w Rozwadowie i jak do tej pory to trafne diagnozy ja chwale sobie i nie szukam nikogo wiecej najlepiej u jednego sprawdzonego bynajmniej zna juz auto. Polecam Jeżeli już to przynajmniej... |
|
|
|
|
Moja Renia trochę młodsza, tak więc na początek trzeba podpinać komputery i trafnie odczytywać kody błędów co by wiedzieć gdzie szukać usterki.
|
|
|
|
|
moja tez z elektronika i podpinana pod komputer
|
|
|
|
|
No moja pełnoletnia i w tak wiekowym francuzie nie naprawia się wiązki tylko kupuje sprawną niestety.
Kilkadziesiąt godzin roboty i wsio działa. Miałem fiata youngtimera, ale takich chochlików nie było. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
jeśli starsza Renia to ktoś wyżej dobrze napisał - koło wieży ciśnień jest maniak tej marki także polecam
|
|
|
|
|
Rozwadów Tabor
|
|
|
|
|
Tak zdecydowanie polecam P. Tabora. Zaprowadziłem swoją Renię pierwszy raz, zrobione błyskawicznie ( rozrząd, filtry, paski ).
Pełna profeska - będę tam jeździł napewno !! |
|
|
|
|
CYTAT Tak zdecydowanie polecam P. Tabora. Zaprowadziłem swoją Renię pierwszy raz, zrobione błyskawicznie ( rozrząd, filtry, paski ). Pełna profeska - będę tam jeździł napewno !! a mógłbyś zdradzić ile zapłaciłeś za wymianę rozrządu??? |
|
|
|
|
CYTAT Pełna profeska A mógł byś rozwinąć myśl ? Pamiętaj. Robota tym lepiej wykonana - im mniejsze wymagania i wiedza klienta Dla Renault podstawowym testem sprawdzającym znajomość procedur mechanika jest dokręcenie koła W 1999 roku (zaniechanie cynkowania piast), weszła nota tech. nakazująca smarowanie pow. styku piasta - felga. |
|
|
|
|
malenka89 - części kupiłem i miałem swoje.
Robocizna za wszystko 250 zł/brutto Autko zaprowadziłem we środę po 16:00 odebrałem czwartek 8:00 Sam się zdziwiłem że tak szybko, była mowa po południu, a tu miła niespodzianka z rana telefon - Gotowe. Autko oczywiście czyste, bez śladów palców na masce ( jak u niektórych) , a mam biały lakier !! Uważam że mogę polecić wszystkim tego mechanika ! |
|
|
|
|
kNm - wiem co masz na mysli.
Nic nie wiem o mechanice i każdy mi na opowiada co chce. Otóż nie. Mam 2 renaulty i wiem o nich już troche. Jeden Benzyna drugi Diesel. Patrze na ręce i patrzyłem zawsze co i kto z moimi autami robił ( Stan przed i po ). I "kitów" mi nikt nie wciśnie. Co nie wiem to doczytam. Jeśli chodzi o mechanikę czy elektrykę, pewne rzeczy sam kontroluję. Dodam że auta są 2006 i 2009 - nie jakiś szrot. Ale zdrowy rozsądek trzeba mieć zawsze |
|
|
|
|
Najgorszymi mechanikami od renówek jest AUTOKLINIKA kolo wieży cisnien- goscie tylko ściagaja, przygotowuja auta do sprzedarzy a nie potrafia ich naprawiać- wogole tym bardziej ze sami sie nie znaja i nie wiedza ile juz wolac za naprawy ktorych nie potafia- PORAZKA. WOGOLE ICH NIE POLECAM JAK I WIEKSZOSC LUDZI KTORZY Z NIMI MIELI STYCZNOSC !!!!
Lepiej jest juz do "tabora" oddac i miec pewnosc ze zostanie to poprawnie naprawiane |
|