|
![]() |
|
Witam od jakiegoś czasu obok mojej piwnicy, zauważyłem kociece która się tam kreci kolo jednego nieużywanego boksu. W końcu wyczaiłem ze kreci się tam bo ma 3 młode, kocica jest bardzo przyjaźnie nastawiona, kotki jeszcze się mnie trochę boją ale wola je kiedy tam zaglądnę lub przynoszę im coś do jedzenia czy wodę. No i teraz mam takie pytanie, co mogę zrobić ? i jak im pomoc ? są u nas jakieś instytucje które zajmują się takimi zwierzakami ? Bo szkoda ich trochę, na razie są jeszcze malutkie i jeszcze karmi je matka, chociaż widzę ze już powoli je przestawia na zwykle jedzenie. Problem zacznie się jak podrosną bo nie dość ze kręcą się po piwnicy i w końcu ktoś możne je zacząć gonić a dwa jest ich 3 i będą potrzebowały sporo jedzenia. Staram się im tam coś zanosić ale to tez nie jest rozwiązanie problemu.
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Moderowano przez: kamil Nie na temat.
|
|
|
![]() |
|
Moze sprobuj ich oswoic i zrobic zdjecia i dac na neta, Moze ktos zechce wziac na wychowanie kotka. A jak nie to moze popytaj wsrod znajomych czy ktos nie chce? Albo do schroniska zadzwonic tylko nie wiem czy to najlepszy pomysl, nie zawsze sa tam warunki..
|
|
|
![]() |
|
No to to wiadomo ze mogle zrobic, ale napisalem tu bo chcialem sie dowiedziec czy sa jakies instytucje co sie tym zjamuja... Znalec domy dla 3 kotow nie jet taka łatwa sprawa, jesli zostana tutaj wurosna i za rok-dwa beda juz 4 dorosle koty a ta kocica bedzie miec kolejne male... w tamtym roku tez miala dwa to jednego ktos zabral a drugi zdechl, wiec co roku ma male.
|
|
|
![]() |
|
Z tego co mi wiadomo najblizsze miejsce gdzie moznaby zapytac o opieke dla kotki i jej malych to Tarnobrzeskie Stowarzyszenie Przyjaciol Zwierzat.znajdziesz w google ,maja tez profil na facebooku.
|
|
Dołączył: 18 Sie 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jest w Stalowej nowo powstała fundacja zajmująca się kotkami w takiej sytuacji nazywa sie Kocia Wyspa! Znajdz ich na FB i zgłoś to one Ci pomogą!
![]() |
|
|
![]() |
|
O i wlasnie o cos takiego mi chodzilo
![]() |
|
|
![]() |
|
Brawo, fajnie że komuś sie chce pomagać bezbronnym zwierzakom! powodzenia
![]() |
|
|
![]() |
|
A ktos wie jak sie z nimi skontaktowac ? znalazlem ich na FB ale nie widze telefonu ani adresu... napisalem do nich wiadomosc ale tez nie odpisali.
|
|
|
![]() |
|
To cytat z informacji na Facebooku: "Współpracujemy obecnie z Przychodnią Weterynaryjną "Beneventum" w Stalowej Woli, przy ul. Poniatowskiego 80" Tam możesz podejść. I przy okazji dołożyć coś do skarbonki.
|
|