Dołączył: 16 Lut 2013r. Skąd: okolice stalowej wol Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Witam czy ktoś robił zdjęcie stawów biodrowych u psa ? jaka cena jest za prześwietlenie stawów biodrowych. ?:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tak dobrze nie pamiętam lecz za prześwietlenie stawów biodrowych, łokciowych z opisem od Siembiedy zapłaciłam 700zł u Pana Oręziaka. Prześwielenie wykonuje również lekarz z Ulanowa, namiarów niestety nie mam.
|
|
|
|
|
Co ty piszesz? jakie 700 zł?? może 70 zł. Prześwietlenie stawów biodrowych kosztuje 100 zł, tyle przynajmniej kosztowało w 2012 r. u Oręziaka.
|
|
|
|
|
W tym roku koło 100 złotych u oręziaka. Psa potem zabrałem do domu i doszedł do siebie a mamy święty spokój.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Witam czy ktoś robił zdjęcie stawów biodrowych u psa ? jaka cena jest za prześwietlenie stawów biodrowych. ?: Wydaje mi się że było to ok 100 zł ale w tym najdroższe oczywiście usypianie. Tylko czy jest potrzeba sprawdzania?? Jeśli wyjdzie będziesz go operować czy oszczędzać psinę?? Bo jeśli nie to tylko pies się zestresuje a Ty wydasz kasę (ale zaspokoisz swoją ciekawość). Ja robiłam mojemu psu dopiero jak był dorosły bo miał właśnie bolące biodro i przy okazji wyszło. Decyzja należy do Ciebie. |
|
|
|
|
jeżeli ktoś ma psa z rodowodem to jednak trzeba zrobić badanie i się upewnić czy nie ma dysplazji. Pies z dysplazją nie nadaje się na reproduktora, jak i nie osiągnie większych sukcesów na jakiejkolwiek wystawie.
|
|
|
|
|
CYTAT Co ty piszesz? jakie 700 zł?? może 70 zł. Prześwietlenie stawów biodrowych kosztuje 100 zł, tyle przynajmniej kosztowało w 2012 r. u Oręziaka. Czytaj ze zrozumieniem!! Przeczytaj jeszcze raz jeśli nie rozumiesz a nie głupoty piszesz. Jeśli chcesz zrobić do rodowowdu to lepiej byś stawy łokciowe również zrobiła i tak psa trzeba uśpić (łokciowe tańsze). Potrzebny jest również opis lekarza, które ma odpowiednie uprawnienia - opisu w Stalowej nie zrobisz... Ja wysyłałam do dr Siembiedy do Wrocława i wynik otrzymałam po około 3 tygodniach. |
|
|
|
|
CYTAT jeżeli ktoś ma psa z rodowodem to jednak trzeba zrobić badanie i się upewnić czy nie ma dysplazji. Pies z dysplazją nie nadaje się na reproduktora, jak i nie osiągnie większych sukcesów na jakiejkolwiek wystawie. Jeśli o czymś nie masz zielonego pojęcia to się nie wypowiadaj... |
|
|
|
|
no to proszę wytłumacz dokładnie, ja przekazałam informacje, jakie dostałam od weterynarza, więc on raczej ma pojęcie. A pytanie było o koszt badania- prześwietlenie stawów biodrowych, więc po co się rozpisujesz.
|
|
Dołączył: 16 Lut 2013r. Skąd: okolice stalowej wol Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
WITAM chce sie upewnic czy wszystko wporzadku ZE STAWAMI BIODROWYMI , a czym wczesniej to lepiej ......NIKOGO O NIC NIE WYPYTUJE BO MIALAM KIEDYS PSA Z DYSPLAZJA BIODROWA CIEZKIEGO TYPU CZYLI E....WIEC JEST DLA MNIE WAZNE ZEBY PIESEK BYL ZDROWY BO DRUGI RAZ PRZEZYWAC INFORMACJE ZLE TO BYM TEGO NIE ZNIOSLA ...i cierpienie psiaka .........
|
|