|
|
|
Witam, czy ktoś w Stalowej Woli okolicach usuwał szkodliwe plomby amalgamatowe u stomatologa? Proszę o opinię gdzie robią to dobrze (bo ponoć trzeba robić to z ostrożnością) jak to wygląda i ile kosztuje wymiana? Pozdrawiam iz góry dziękuję o odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanio wymienia plomby nawet po 30-35 zl podobno Pani dr Gola na białych domach, a co sądzicie o jakości i czy to sympatyczna osoba? bo nikt nic na forum prawie o niej nie pisał... to rodzina dr Goli który ma przychodnie?
mi wymienia plomby Pani dr Anna Nowakowska w przychodni dr Trafidło na Wałowej, koszt 100 zl. Bardzo fajna młoda lekarka, a jest tak delikatna, ze leczenia kanałowego nawet nie zauważyłem Wogóle tam w przychodni wszystko nowe i ładne, są zdjęcia na stronie ich mozna zobaczyc, wystarczy wpisac dentysta stalowa wola w google |
|
|
|
|
Krzysiek jeśli mogę prosić opisz jak wyglądała wymiana plomby? Chodzi mi o to czy np. opiłki plompy nie trafiały do buzi itp.
|
|
|
|
|
Dlaczego plomby amalgamatowe są niezdrowe? Mam dwie takie od dziecka (chyba już ponad 30 lat). Akurat z tymi zębami nic do tej pory mi się nie działo.
|
|
|
|
|
CYTAT Dlaczego plomby amalgamatowe są niezdrowe? Mam dwie takie od dziecka (chyba już ponad 30 lat). Akurat z tymi zębami nic do tej pory mi się nie działo. Ja tez prawde mowiac o tym nie slyszalem. Mialem plomby amalgamatowe przez 16 lat, byly bardzo dobre, jedyny problem z nimi byl taki ze byly widoczne... |
|
|
|
|
Zagrożenia życia nie ma mając te plomby ale posiadają w sobie rtęć która uwalnia się przez cały czas i jest szkodliwa dla naszego organizmu. Dlatego chciałabym ją wymienić. Bardzo ważna jest technika, szukam gabinetu który zna się na rzeczy
|
|
|
|
|
CYTAT Zagrożenia życia nie ma mając te plomby ale posiadają w sobie rtęć która uwalnia się przez cały czas i jest szkodliwa dla naszego organizmu. Dlatego chciałabym ją wymienić. Bardzo ważna jest technika, szukam gabinetu który zna się na rzeczy Wobec tego przez trzydzieści lat do mojego organizmu musiały się z tej plomby dostać ogromne ilości rtęci. Ciekawe jakie stężenie trucizny mam teraz. Skoro cały czas się uwalnia to można powiedzieć, że mój wypełniony ząb jest istną fabryką rtęci i srebra chyba też przy okazji. |
|
|
|
|
Stary jak opilki z plomby nie maja tyrafic do buzi skoro ona jest w buzi, pozatym jak kolega wyrzej napisal ja mam te plomby z 15 lat i nigdy nie mialem problemu z tymi zebami.
|
|
|
|
|
Więcej rtęci wciagniesz z codziennym pożywieniem z hipermarketów niż uwolni sie z tej plomby. Mój dentysta powiedział mi że poza oczywistym minusem estetycznym te plomby są lepsze niż światłoutwardzalne. Również posiadam dwie sztuki i wszystko gra!
|
|
|
|
|
Ja ostatnio wymieniałem plomby(zwykłe a może nie zwykłe) białe które zakładał mi kilka może kilkanaście lat temu Robert Lorkowski u pani stomatolog w gabinecie http://piotrtrafidlo.pl Pomimo młodego wieku wykazała się dużym doświadczeniem i estetyką która zagościła u mnie w buzi . A nawet poprawiła 2 kanały po chirurgu.
Ps. Napewno się stara - nie odwala pańszczyzny + nie olewa klienta bo następnych 10 czeka za drzwiami. Mam nadzije że będzie tak dalej. |
|
|
|
|
sebu znalazłeś kogoś? Mnie właśnie ukruszyła się taka plomba, muszę ją usunąć i wstawić nową :/ Może ktoś inny wie?
Najlepiej na nfz. Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|