|
|
|
poszukuje kamieni do zrobienia ogrodka skalnego, czy ktos mialby pomysl skad takie kamienie mozna wziac?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sklepy ogrodnicze na wolnym powietrzu, czasem składy budowlane, miejsca sprzedaży widoczne przy drogach np. między Niskiem a Rzeszowem po prawej stronie, chyba bliżej Sokołowa Młp.
|
|
|
|
|
Za Nienadowka w strone Rzeszowa sa kamienie po prawej stronie.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Sama chętnie się dowiem skąd wziąć takie kamienie.
Moi przedmówcy: - wziąć a nie kupić ;-) Kupię w każdym sklepie na sztukę(majster od 20 zł chyba) Może wie ktoś w jakiej najbliższej okolicy leżą sobie i nikt ich nie chce, mniejsze lub większe otoczaki i nie tylko Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
no wlasnie czy mozna je skads wziac? czy trzeba kupic?
|
|
|
|
|
Jezeli kupic to za Nienadowka, a jezeli wziac to takie kamienie wychodza podczas orki lub kultywatorowania i wystarczy pozbierac
Tylko ze te kamienie sa wielkosci kubka(garnuszka) mniejsze lub nieco wieksze. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
W okolicach Stalowej Woli ciężko. Już prędzej w okolicach Sandomierza, Tarnobrzega (tam jakby na Kraków wzdłóż trasy) ludzie usypyją kupki przy polach uprawnych. Kedej problem to transport. Jeśli większa ilość potrzebna lub można by się w kilka osób dogadać i zamówić w jakimś kamieniołomie lub kopalni jakie trzeba. Bo 20zł szt to lekka przesada
|
|
|
|
|
Jeżeli mam płacić w sklepie 20zł za jednego otoczaka to wynajmuje busa na 2 dni uderzam w Bieszczady na wycieczke mozna zachaczyć o Slowacje w celach wiadomych Ładuje po drodze kamieni ile chce i wracam do domu a reszte "skał" odsprzedaje. Tylko proszę bez krytyki bo kamienie w sklepach z tamtąd właśnie pochodzą z tym że mozna ominąc po drodze zusy, vaty, pity etc.
|
|
|
|
|
Kudlaj masz racje, ja tez poszukiwalem kamieni, ceny w okolicy wahaja sie od 2,5 do 4PLN za kg. Przy 100Kg juz oplaca sie pojechac w bieszczady, spokojnie starczy na paliwo i nocleg dla 2 osob, a 100 kg to spokojnie osobowka mozna przywiezc.
|
|
|
|
|
Na klasztornej naprzeciwko knajpy jest skład kamienia, mają otoczaki na wagę nie wiem po ile ale założę się że 10x taniej niż te na sztuki w marketach.
|
|
|
|
|
HEJ W KĘPIU ZALESZAŃSKIM SĄ ALE DO KUPNA .
|
|