|
|
|
Karate Kyokushin w Bushido - czy warto?
Chodzi mi o treningi dla dorosłych, tzn. dla mężczyzny po 30ce, który nigdy nie trenował żadnych sztuk walki. Jaki jest poziom treningów, wymagania, stopień trudności, efekty? Szukam takiej szkoły/sekcji, która nie jest nastawiona na kasiorę tylko faktycznie potrafi czegoś nauczyć. Wolę, żeby było dużo sparingów i treningów z workiem a nie tylko mielenie powietrza pięściami. Nie mam zamiaru chodzić na ustawki czy na mecze tylko chodzi mi o pracę nad samym sobą - wytrzymałość, rozciągnięcie, szybkość i siła |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jak chcesz bezmyślnie walić w worek to kup sobie taki w sklepie zawieś na trzepaku i kop se dowoli, skutek taki sam
|
|
|
|
|
Witam
O Karate w Bushido nie wypowiem się bo nie trenowałem tam, ale mogę coś powiedzieć na temat innych. Treningi Krav Maga są w szkole w Rozwadowie w poniedziałki o 17.30. Prowadzi gość z Rzeszowa Andrzej Płaza, spoko koleś i sporo potrafi. Zabierz ze sobą spodnie dresowe, koszulkę, wygodne buty i zobaczysz jak wygląda trening (pierwszy bezpłatny). Shikaku Aikido za halą targową na górze (kiedyś na dole był bar wietnamski, teraz nie wiem co tam jest). Samoobrona z elementami Tajskiego boksu i Aikido. Zajęcia odbywają się w poniedziałki i czwartki o 19. Prowadzi Jacek Stanos trenował Tajski Boks i Aikido kilka lat w Stanach, ogólnie spoko gość i jest naprawdę dobry. |
|
|
|
|
Kiedys chodzilem na karate, w sumie spoko moge polecic przez 1,5 godziny daja taki wycisk ze ciezko zejsc do szatni przynajmniej napoczatku pozniej wiadomo poprawia sie kondycha
Kiedys bylo 3 razy w tyg wlasnie po 1.5 h i chyba 50zl a teraz to nie wiem, ale ogolnie polecam ALOHA :)) |
|
|
|
|
treningi karate są w pn . śr. i piątki o 19.00 -1,5 godz
ale teraz to już koniec sezonu w czerwcu na początku prawdopodobnie będzie egzamin zapraszam oglądnąć poćwiczyć można od zaraz ale z rozciągnięciem w wieku 30 lat to już chyba przesada trzeba uważać bo może coś pęc i po sporcie ogólnie fajna rzecz i zapraszam szczegłowych info w bushido na wojska polskiego tam też jest siłownia godna polecenia |
|