|
|
|
Witam, poszukuje informacji na temat pradziadka prawdo podobnie pochodzi ze Stalowej Woli lub okolic Kazimierz Piotrowski ur.1871r. jego zona to Antonina Piotrowska z domu Łapińska ur 1884r. nie znam imion rodziców mego pradziadka ani jego rodzeństwa jeśli miał, wiec z każdej informacji będę zadowolony. Prosze was możne wy macie się kogoś spytać kto by kojarzył imię i nazwisko. Z góry dziękuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ze Stalowej raczej pochodzić nie mógł, bo w czasach jego młodości to w miejscu gdzie teraz jest metropolia RST, pasły się krowy.
Mógł co najwyżej pochodzić z Pława lub Rozwadowa. Poszukiwania radzę rozpocząć w klasztorze u kapucynów. Sukienkowi odkąd istnieją prowadzą różnego rodzaju kartoteki, teczki itp. Jeśli pradziad nie był Żydem, a tych było w Rozwadowie w XIXw masę, to pewnie go ochrzcili w klasztorze. Możesz sprawdzić także na parafii MB Szkaplerznej, ale tam raczej nic nie znajdziesz bo po pożarze kościoła w Rozwadowie z początku XIXw, wierni chodzili do Kapucynów. Powodzenia. Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
CYTAT Ze Stalowej raczej pochodzić nie mógł, bo w czasach jego młodości to w miejscu gdzie teraz jest metropolia RST, pasły się krowy. Mógł co najwyżej pochodzić z Pława lub Rozwadowa. Poszukiwania radzę rozpocząć w klasztorze u kapucynów. Sukienkowi odkąd istnieją prowadzą różnego rodzaju kartoteki, teczki itp. Jeśli pradziad nie był Żydem, a tych było w Rozwadowie w XIXw masę, to pewnie go ochrzcili w klasztorze. Możesz sprawdzić także na parafii MB Szkaplerznej, ale tam raczej nic nie znajdziesz bo po pożarze kościoła w Rozwadowie z początku XIXw, wierni chodzili do Kapucynów. Powodzenia. Dzięki za informacje |
|
|
|
|
Sprobuj zapytac na forum na portalu gminy pysznica tam jestPan ktory sie zajmuje takimi sprawami
Nie pamietam nazwiska |
|
|
|
|
Klasztor lub fara w Rozwadowie - tam chrzcili nawet z Brandwicy.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ze Stalowej raczej pochodzić nie mógł, bo w czasach jego młodości to w miejscu gdzie teraz jest metropolia RST, pasły się krowy. Mógł co najwyżej pochodzić z Pława lub Rozwadowa. Poszukiwania radzę rozpocząć w klasztorze u kapucynów. Sukienkowi odkąd istnieją prowadzą różnego rodzaju kartoteki, teczki itp. Jeśli pradziad nie był Żydem, a tych było w Rozwadowie w XIXw masę, to pewnie go ochrzcili w klasztorze. Możesz sprawdzić także na parafii MB Szkaplerznej, ale tam raczej nic nie znajdziesz bo po pożarze kościoła w Rozwadowie z początku XIXw, wierni chodzili do Kapucynów. Powodzenia. Dzięki za informacje dzięki na pewno zapytam |
|
|
|
|
CYTAT Klasztor lub fara w Rozwadowie - tam chrzcili nawet z Brandwicy. Nie tylko z Brandwicy, ale i innych okolicznych wsi - także z gminy Radomyśl (O ile nie urodził się w zimie, to) jest duża szansa, że będa mieli jakieś informacje. |
|
|
|
|
CYTAT Sukienkowi odkąd istnieją prowadzą różnego rodzaju kartoteki, teczki itp. Wszystkie dokumenty z Rozwadowa są przeniesione do archiwum kapucynów w Krakowie (okolice ul. Podwale). Sama potrzebowałam materiały do dyplomu i tam zostałam odesłana. Umawiasz się wcześniej i nie robią żadnego problemu z udostępnieniem tych papierów. -narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Sukienkowi odkąd istnieją prowadzą różnego rodzaju kartoteki, teczki itp. Wszystkie dokumenty z Rozwadowa są przeniesione do archiwum kapucynów w Krakowie (okolice ul. Podwale). Sama potrzebowałam materiały do dyplomu i tam zostałam odesłana. Umawiasz się wcześniej i nie robią żadnego problemu z udostępnieniem tych papierów. Dziękuję za ta informacje bardzo się przydała, a mniej więcej ile sobie biorą opląty za udostępnienie. |
|
|
|
|
spróbuj może poszukać w ten sposób http://www.polsk(...)?id=form
moja babcia była z domu Łapińska,ale cała rodzina zjechła tu z USA i to przed wojną. |
|
|
|
|
Nie jestem w stanie wypowiedzieć się na temat kosztów(czy w ogóle są jakiekolwiek). Najlepiej przedzwoń i pogadaj z braciszkiem konkretnie i na temat - w czym rzecz i czy jest jakaś szansa, że coś w klasztornych kronikach znajdziesz.
kontakt ze strony klasztoru: tel: 012 / 422 48 03 -narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa... |
|
|
|
|
CYTAT Nie jestem w stanie wypowiedzieć się na temat kosztów(czy w ogóle są jakiekolwiek). Najlepiej przedzwoń i pogadaj z braciszkiem konkretnie i na temat - w czym rzecz i czy jest jakaś szansa, że coś w klasztornych kronikach znajdziesz. kontakt ze strony klasztoru: tel: 012 / 422 48 03 Dziękuję bardzo za informacje i tel. do Braci Kapucynów na pewno skorzystam |
|
|
|
|
CYTAT spróbuj może poszukać w ten sposób http://www.polsk(...)?id=form moja babcia była z domu Łapińska,ale cała rodzina zjechła tu z USA i to przed wojną. A coś ci mówi taka osoba jak Antonina Piotrowska z domu Łapińska jej mąż to Kazimierz Piotrowski |
|
|
|
|
pawelboik sprawdź priv
-narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa... |
|
|
|
|
Czy ktoś ma w rodzinie osobę co mieszka od początku w Stalowej Woli a bardziej chodzi mi o Rozwadów, która będzie coś wiedziała z opowiadania o ludziach w Rozwadowie.
|
|
|
|
|
Proponuję zapytać również
Ks. doc.dr.hab. Wilhelma Gaj - Piotrowskiego. Mieszka chyba w parafii studenckiej. Jest historykiem i etnografem. Zajmuje się historią tej okolicy i wie o niej bardzo dużo. Bardzo wspierał i podarował cenne zbiory muzeum stalowowolskiemu. Bardzo przyjemny starszy pan, który wie bardzo dużo o tutejszych rodzinach, które zamieszkiwały kiedyś te tereny. Bardzo lubi opowiadać. Być może, że to nawet jakiś krewny w/w osób Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
moja babcia z rodziną "zjechali" tu z USA przed samą wojną,przeprowadzili się,kupili nieruchomość,nie słyszłam nigdy,żeby coś wspominała o takim nazwisku w rodzinie,sorry
a dziadziu,miał zupełnie inne nazwisko. z tego co pamiętam,kuzynki babci,czyli Łapińskie też nie miały męzów o takim nazwisku,więc prawdopodobnie to zupełnie inna rodzina. A faktycznie ta rada,żeby się skontakotwac z tym księdzem jest świetna,on zna ten teren i ludzi bardzo dobrze,powodzenia |
|
|
|
|
..............
|
|
|
|
|
CYTAT .............. |
|