|
|
|
witam szukam informacji jak uzyskać becikowe w 2013 składał ktoś niedawno?da się przez neta czy trza łazić od drzwi do drzwi?od czego zacząć?dziecko urodzone 5 dni temu z góry dzieki
moderowano tytuł - nie piszemy caps lockiem - anulka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niestety nie pomogę, ale szczerze gratuluje
|
|
|
|
|
Jedź kolego do urzędu miasta a rtaczej po prawej stronie z przodu budynku tam jest kobieta i cie poinformuje. I tak żona będzie zasuwać podpisac pisemko że chodziło do lekarza itp. Przez net nic nie załatwisz
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
ja tam nigdzie nie zasuwałam, wszystko mi mąż załatwił. jak oboje jesteście zameldowani w stw to nie aż tak dużo chodzenia, ale przez internet się niestety nie da.
|
|
|
|
|
Ja niedawno składałam dokumenty i niestety trzeba troszkę pochodzić
1. zaświadczenie ze skarbowego 2. Zaświadczanie z ZUS o odprowadzonych składkach 3. Zaświadczenie od lekarza 3. ksero dowodu 4. wypełnione deklaracje |
|
|
|
|
1. zaświadczenie ze skarbowego 2. Zaświadczanie z ZUS o odprowadzonych składkach 3. Zaświadczenie od lekarza 3. ksero dowodu 4. wypełnione deklaracje Chyba pomyliłaś sobie dwie różne sprawy (zasiłek rodzinny z becikowym), bo mój mąż składał wniosek o becikowe i nie trzeba nic ze skarbowego ani z ZUSu Jest Pani w Urzedzie i ona wszystko męzowi wytłumaczyła |
|
|
|
|
z tego co mówili w tv to od 2013r.zmieniły się zasady przyznawania becikowego; otrzymają tylko ci których dochody nie przekroczą coś ok.ponad 1900zł netto na osobę- więc jakieś zaświadczenie z skarbowego chyba będzie potrzebne!!!
no niewiem ;szczerze mówiąc, sama jestem ciekawa czy już to obowiązuje bo za ok.2 tyg.urodzę dzidziusia i też mnie ten temat dotyczy pozdrawiam |
|
|
|
|
1. zaświadczenie ze skarbowego 2. Zaświadczanie z ZUS o odprowadzonych składkach 3. Zaświadczenie od lekarza 4. zaswiasdczenie z urzedu miasta 5. akt małżeństwa pod warunkiem ze jestteście mażeństwem 6.ksero dowodów 7. akt urodzenia dziecka 8. wypełnione wszystkie deklaracje i to prawda ze trzeba to wszystko załatwiac bo składałam w tym miesiacu |
|
|
|
|
dzięki wielkie dziś zaczynam maraton po urzędach
|
|
Dołączył: 16 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT I tak żona będzie zasuwać podpisac pisemko że chodziło do lekarza itp. Zona iśc nie musi, mąż - ojciec dziecka może złożyć papiery. Nie trzeba pisać oświadczenia - może być zaświadczenie wydane przez lekarza prowadzącego ciążę.. |
|