|
|
|
Pewnie sporo osób czeka na zwrot pieniążków-mniej więcej wysyłają wg daty złożenia .Proszę napiszcie z jakich dni macie zwrot pieniązków.Ja złożyłam 19 lutego i cisza.....
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 16 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A jak złożyłam, osobiście wersję papierową czy przez internet?
|
|
|
|
|
z 13 lutego już dawna koleżanka dostała -złożyła Pit w US osobiście , ja tez składałam wersję papierową
|
|
|
|
|
5 tygodni i kasy brak, składany osobiście.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT 5 tygodni i kasy brak, składany osobiście. to może masz coś nie tak złozone bo z 13 poszły zwroty dawno
|
|
|
|
|
Mania musiałem podać numer konta w urzędzie miasta bo zawieszona działalnośc. Ale zrobiłem to tego samego dnia i potwierdzenie na mailu o dodaniu numeru konta miałem od razu. Więc zwłoka spora i nic nie poradzę
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Znajoma pracuje w us i jak twierdzi datami nie sa obslugiwane pity wiec jesli ktos zlozyl w styczniu a ktos w marcu nie swiadczy to o tym ze styczniowy szybciej dostanie zwrot, cierpliwosci.
Ps. rozliczajcie sie poprzez internet mi zwrocili w nastepnym tyg altanki,szafy,huśtawki,place zabaw,budy, meble ogrodowe - wyrobyzdrewna@poczta.onet.pl |
|
Dołączył: 16 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
US ma dokładnie 3 miesiące od złożenia deklaracji podatkowej (jeśli miałaś korekty - od ostatniej).
Cierpliwie czekaj ... masz czas. Podobno przy złożeniu przez internet zwrot w ciągu 2 tygodni jest (info z mojego biura rachunkowego). Złożyłam w tamtym tygodniu, też czekam |
|
|
|
|
Można sprawdzic samemu:
http://www.bip.i(...)tID=2018 |
|
|
|
|
ja składałam na początku lutego internetem i zwrot miałam po tygodniu na koncie
|
|
|
|
|
CYTAT Można sprawdzic samemu: http://www.bip.i(...)tID=2018 A to nieprawda. Dzwoniłem wczoraj do Urzędu Skarbowego i miły pan poinformował mnie że deklaracje złożone w formie elektronicznej(przez internet) Urzędy w całej Polsce muszą rozliczyć do 14-tu dni roboczych!!! Pozostałe do 3 miesięcy |
|
Dołączył: 1 Lis 2012r. Skąd: Wioska Smerfów Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT ..deklaracje złożone w formie elektronicznej(przez internet) Urzędy w całej Polsce muszą rozliczyć do 14-tu dni roboczych.. Ja złożyłem/wysłałem 2 PIT-y przez e-deklaracje, w zeszłym tygodniu, aż jestem ciekaw czy ta teoria sprawdza się w rzeczywistości Kto się boi Gargamela, niechaj zaraz idzie spać !!! |
|
|
|
|
O wilku mowa -a pieniążki na koncie 19 składałam i równy miesiąc czekałam -więc nijak ma się strona z tymi datami z US
|
|
|
|
|
odświeżam temat na 2014 rok
ktoś już dostał zwrot? |
|
|
|
|
Zwrot kasy? Ja jeszcze nie dostałam PIT-u z pracy...
Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
Ja również czekam na Pity
|
|
|
|
|
PIT złożony przez internet 2 stycznia, kasa na koncie 10
|
|
|
|
|
czyli dość szybko przelewają
|
|
|
|
|
PIT wysłany elektronicznie 21 stycznia. Zwrot nadpłaty na konto 28 stycznia.
|
|