|
|
|
Witam, chciałem założyć konto na ebay.co.uk tylko nie mam pojęcia jak. Nie wiem jak płacić za zakupy z Polskiego konta (chodzi mi tylko o kupowanie), jak jest z dostawą? czy ktoś ma konto i kupuje, może mi pomóc będę wdzięczny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zakładasz konto na ebay.pl i konto na paypalu.
Kupiłem mase gratów do silnika do zabawki w angli, we włoszech czy francji. Dopłacaj do szybszej wysyłki. Mając konto w polskim ebayu mozesz kupować na całym świecie.Pamietaj że paypal pobiera jakąś tam prowizje ale jest najszybszy. Paczki idą zwykle do 14 dni "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Zależy mi na Angielskim ebay a wszystko wyślą do Polski? czy tylko wybrane przedmioty, sprzedawcy? Paypal rozumiem że to metoda płatności? w złotówkach? jak to przeliczają? mam też możliwość adresu w Anglii jednak nie jest to adres stały, jaki jest koszt dostawy do Polski a do Angli?
Dzięki za pomoc |
|
|
|
|
A jeszcze jak założę konto na ebay.pl to mogę kupić na ebay.co.uk ?
|
|
|
|
|
Tak jedno konto i kupujesz na całym świecie. Jak sie zalogujesz ci poda z automatu koszt wysyłki do pl od razu mówie tanio jest. Logujesz się na ebaya i podaje koszt wysyłki do twojego kodu pocztowego. Czasami 4 funty, czasami 30.. Wybierasz najlepsza opcje dla siebie i tyle. Paypal.pl poczytaj jak to działa, ja polecam - przelałem tak kilka tysięcy i nigdy nie oszukali
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
A może lepiej będzie się opłacało na adres UK? mam braci w Uk i nie wiem już jak będzie lepiej? nie gniewaj się że zawracam głowę ale nawet nie mam pojęcia co i jak
|
|
|
|
|
sebu07 Możesz się zalogować i na eBay-u w Gwatemali ... nie zmienia to faktu że niektórych przedmiotów nie wyślą Ci do PL ...wszystko zależy od sprzedającego ... podobnie działa Allegro i nie wszystko chcą wysyłać np. ze względu na gabaryty
ps.ja sugerował bym zalogować się na naszym ebay-u logując się na angielskim raczej na 100% podajesz angielski adres i koszt wysyłki podaje Ci do tego miejsca ... raczej możesz zmienić dane odbiorcy ale sam sobie komplikujesz sprawę "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Dzięki za pomoc
A co Paypal to niezbyt dobre opinie ma na forach :/ ale chyba innej opcji nie ma. |
|
|
|
|
CYTAT Dzięki za pomoc A co Paypal to niezbyt dobre opinie ma na forach :/ ale chyba innej opcji nie ma. ja kupuje na Ebayu od dwoch lat , tyle ze na adres angielski, co do Paypala niemam zadnych zastrzezen. |
|
|
|
|
sebu jak ktoś nie wie jak to działa to narzeka...
Możesz puścić przelewem międzybankowym ale kasa idzie około 14dni minimum i czasem dostaniesz negatywa bo ktoś nie wie że kasę wysłałeś i tłumacz takiemu ze nie wybrałes paypala tylko przelew i kasa będzie za 2-3 tygodnie. Nie daj bóg się nie uda bo bank się pomylił i 2 mce w plecy na odzyskanie środków. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|