|
|
|
Chce zamienic łozysko igiełkowe tuleją slizgową. Gdzie w okolicy można wytoczyc otwór pod takie łożysko?
mój błąd. za mało informacji. chodzi mi o zamiane łozysk igiełkowych w belce zawieszenia samochodu citroen na łozyska ślizgowe. jest to leciwe auto i nie opłaca mi sie regenerowac zawieszenia za cene którą oferują warsztaty. dlatego szukam tańszego rozwązania. czy ktos wie gdzie znajdę warsztat który przetoczy otwory na łozyska i zamontuje łozyska ślizgowe? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mój błąd. za mało informacji. chodzi mi o zamiane łozysk igiełkowych w belce zawieszenia samochodu citroen na łozyska ślizgowe. jest to leciwe auto i nie opłaca mi sie regenerowac zawieszenia za cene którą oferują warsztaty. dlatego szukam tańszego rozwązania. czy ktos wie gdzie znajdę warsztat który przetoczy otwory na łozyska i zamontuje łozyska ślizgowe?
|
|
|
|
|
CYTAT chodzi mi o zamiane łozysk igiełkowych w belce zawieszenia samochodu citroen na łozyska ślizgowe I to będzie taniej? |
|
|
|
|
rozebranie, przeróbka łożysk, złożenie. A regeneracja ile 8-9 stówek?
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Wydaje mi sie ze tak.Rozebranie i złozenie całosci wykonam sam.Płace tylko za obróbke otworów (które i tak wymagają regeneracji) i osadzenie tulei slizgowych .
|
|
|
|
|
Że też tego inżynierowie Citroena i Peugeota nie wymyślili.
A co ze smarowaniem, uszczelnieniem,zabezpieczeniem przed błotem, kurzem solą, śniegiem, nośnością panewki przy wjeździe w koleinę? |
|
|
|
|
Sam mam przerobioną belke we francuzie z gumy na teflon. Ale to kosztowało akurat więcej niż regeneracja
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Wydaje mi sie ze tak.Rozebranie i złozenie całosci wykonam sam.Płace tylko za obróbke otworów (które i tak wymagają regeneracji) i osadzenie tulei slizgowych . Zapodaj parę fotek na pw to może coś Ci doradzę, a łożyska ślizgowe masz? |
|
|
|
|
Za Rozwadowem na rozwidleniu dróg Agatówka Charzewice ,skręć na Charzewice i za 15m jest po lewej stronie warsztat ślusarski,wiem że robi łożyska itp. rzeczy.może tam Ci się uda coś zrobić.
|
|
|
|
|
Nie zakładam nowego watku , ale moze ktos wie gdzie mozna dorobic nozyk do ruskiej maszynki(chyba 5-ka) do mięsa. Ma odwrotne obroty i jest nie do kupienia , a tak fajnie słuzyła rodzicom przez kilkadziesiąt lat
|
|