Dołączył: 18 Lut 2008r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
witam mam pytanko moze ktos juz mial cos takiego po urochomieniu silnika i przejechaniu pare metrow zaswieca mi sie kontrolka ABS...dkaczego??>>>
danek |
|
|
|
|
danek |
|
|
|
|
Wejdź na forum marki swojego auta i znajdziesz w moment.
A jak dalej chcesz szukać pomocy tutaj to przynajmniej napisz jaka marka samochodu, rodzaj silnika itp... |
|
|
|
|
masz uszkodzony czujnik lub brak dobrego styku w przewodach. podjedz do elektronika niech sprawdzi na kompie ktore to kolo i wtedy poszuka usterki
|
|
Dołączył: 18 Lut 2008r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
jest to opel vectra 1.6 z 1995 r
danek |
|
|
|
|
tak jak kolega pisze wyżej możesz mieć uszkodzony czujnik przy którymś kole albo kable są zaśniedziałe i nie stykają
wypnij czujniki i sprawdź miernikiem |
|
|
|
|
Hej
Ja w calibrze miałe spaloną żarówkę stopu, jak ruszałem po odpaleniu silnika nic się nie działo dopóki nie nacisnąłem na hamulec wówczas od razu zaświecała się kontrolka od ABS, więc to w twoim przypadku też może byc bo jak wiesz calibra = vectra. |
|
|
|
|
Awaria czujnika lub czujnik zabrudzony (wilgoć i brud).
Znajdź kawałek prostej drogi, rozpędź się i pare razy "depnij hamulcem ostro "do spodu". Działanie j/w przeczyści czujniki i szafa gra. Nie jestem jedną z biegających, walczących mrówek. Jestem mrówkojadem |
|
|
|
|
A w jaki sposób takie działanie przeczyści czujnik ? Ma się przestraszyć ?
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT Znajdź kawałek prostej drogi, rozpędź się i pare razy "depnij hamulcem ostro "do spodu". Działanie j/w przeczyści czujniki i szafa gra. O boże.... Niektórzy to mają fantazję. A przy okazji pewnie przeczyści chłodnicę. Z much. Ale szafa gra. |
|
|
|
|
Do AUTORUDU daj. Tam sa szpece od wszystkiego. Pol samochodu Ci wymienia zeby kontrolka zgasla.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|