Dołączył: 22 Gru 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Witajcie
Powiedzcie mi jakie polecanie wino słodkie? Chodzi mi o nazwy. Przedział cenowy rożny, od tańszych (ale nie chodzi mi o jabole i tego typu podobne, żeby nie było) po droższe. Pozdrawiam |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
La Torina z Biedronki
![]() |
|
|
![]() |
|
słodkie?ohida
![]() sa na necie rankingii win,poszperaj,poczytaj,bywa ,że w przystępnej cenie można coś "ustrzelić" wyśmienitego ![]() ale zdecydowanie wolę nutę półwytrawną i wytrawną. |
|
Dołączył: 26 Sie 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Tylko wytrawne!!!!! czerwone zimą,białe latem,różowe dla mnie to wynalazek.
|
|
|
![]() |
|
Umiecie czytac, stalowianka91 pyta o slodkie wina.
|
|
|
![]() |
|
witaj jak wino na słodko to polecam mogen david concord;) bardzo dobre wino likierowe koszt od 19 do 23 zl napweno dostepne w tesco i fracu ;)
|
|
|
![]() |
|
Osobiście lubię tylko wytrawne lub ewentualnie półwytrawne a ze słodkich tylko Porto.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
![]() |
|
CYTAT Umiecie czytac, stalowianka91 pyta o slodkie wina. Dzięki Ok dzięki za opinie, przetestuje ;) |
|
|
![]() |
|
El Sol cenowo nie drogie a dobre, tylko nie wiem czy jest słodkie bo takiego nie lubie.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT El Sol cenowo nie drogie a dobre, tylko nie wiem czy jest słodkie bo takiego nie lubie. Jak się okaże słodkie to juz nie będzie Ci smakowało? Powinny być na forum dodatkowe punkty za logicznosc wypowiedzi ![]() ![]() Stalowianka91, spróbuj Volcan de Fuertigo ![]() Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
![]() |
|
wypijam butelke za butelką,roso Monte z biedry
to niby takie winko do jedzonka,ale jakoś mi dobrze wchodzi ![]() |
|
|
![]() |
|
Ja lubię wino półsłodkie, czerwone Kadarka z czerwoną różą. Kosztuje do 15 zł.
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
![]() |
|
Witosha białe i czerwone, ok 16 zł w tesco, albo Coast of River, różowe, w podobnej cenie. Bardzo dobre, polecam
![]() |
|
Dołączył: 12 Gru 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Fragolino ;)
niestety trudno dostępne w Stalowej Woli ![]() |
|
|
![]() |
|
Fresco i Carlo rossi
![]() |
|
|
![]() |
|
z bardziej markowych polecam Weingut Brundlmayer Langenloiser Steinmassel czy jakoś tak dokładnie nazwy nie pamiętam, smak brzoskwinia / mandarynka chociaż wińska nie lubie to akurat smakuje!! cena jak na polske to ok 120 zł, produkowane w Austrii ale czy tu kupimy oryginał czy zlewki nie wiem....
|
|
Dołączył: 23 Cze 2009r. Skąd: Stalowa Wola, Bielin Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Wedlug mnie najlepsze wina slodkie- Kijafa, Casis, Caneli, Cin Cin
|
|
|
![]() |
|
Porto Bordoaux - w Tesco około 40zł.
|
|
Dołączył: 8 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Jak dla mnie to zdecydowanie wytrawne lub półwytrawne, najlepiej gruzińskie Badagoni. Bardzo dobre. Występuje też chyba w wersji półsłodkiej, możesz poszperać w jakichś światach alkoholi, bo nie wiem czy w marketach znajdziesz. Cena do 40zł.
Jeśli coś łagodniejszego to polecam Imiglykosa półsłodkiego, dostaniesz go np. we Frac'u albo Kauflandzie. Tylko czerwone. Jak ktoś wyżej napisał - białe na ciepłe dni, czerwone - na zimne, a różowe do klozetu, bo to nie wino. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
|
Dziękuję bardzo za wszystkie propozycje, oczywiście wyprubuje tylko słodkie.
Pozdrawiam :-) CYTAT Jak dla mnie to zdecydowanie wytrawne lub półwytrawne, najlepiej gruzińskie Badagoni. Bardzo dobre. Występuje też chyba w wersji półsłodkiej, możesz poszperać w jakichś światach alkoholi, bo nie wiem czy w marketach znajdziesz. Cena do 40zł.
Jeśli coś łagodniejszego to polecam Imiglykosa półsłodkiego, dostaniesz go np. we Frac\'u albo Kauflandzie. Tylko czerwone. Jak ktoś wyżej napisał - białe na ciepłe dni, czerwone - na zimne, a różowe do klozetu, bo to nie wino. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
|
Amarena
![]() Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
![]() |
|
Ciociosan - ziołowe
|
|
|
![]() |
|
Jako że wypróbowałem setki win zanim znalazłem swoje ulubione podziele się z wami swoim wyborem. Wypijam 2-3 i rano wstaje bez żadnego kaca ani problemów z żołądkiem. ( nie codziennie
![]() Roche Mazet - Sauvignon Link do etykietki: http://www.vins-(...)tbox.jpg Jedyny problem w tym że mieszkam we francji i w polsce pewnie ciężko będzie załatwić, ale może przez internet lub w świecie alkoholi mają, polecam |
|
|
![]() |
|
carlo rosi ;)
|
|
|
![]() |
|
A próbowałaś może różowe winko Vezzolano Malvasia di Castelnuovo Don Bosco? Nie wiem czy gdzieś w sklepie je znajdziesz, ja w kazdym razie kupuję na stronce wina.com.pl
![]() ![]() |
|