|
|
|
http://uwaga.tvn.pl/63442,wideo,408962,nauczyciel_zamordowal_swoja_matke,nauczyciel_zamordowal_swoja_matke,reportaz.html
Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
heh oglądałem przed chwilą w TV - kto zatrudnił taką babkę do opieki społecznej? zero kompetencji...
|
|
|
|
|
no to tej pani z opieki juz podziekujemy...
najgorsze jest to ze wiekszosc urzednikow tak pracuje... powinno sie ja odwolac i oskarzyc o niedopelnienie obowiazkow sluzbowych... eeehh co za kraj |
|
|
|
|
Brawo dla reportera Uwagi i sąsiadów za podjecie interwencji. Ogromny smutek, że musiało dojść do tragedii. O kierowniku OPS nie ma co pisać. Jak taka niekompetentna osoba może pracować na takim stanowisku. Przy takiej tragedii ona mów. że to " nie jej teren " brak serca i człowieczeństwa. Nie przygotować się do umówionego spotkania - może wystarczyło zamiast wieczorem malować paznokcie przeczytać wszystkie zebrane materiały w tej sprawie by nie milczeć !! Zresztą to milczenie było bardzo wymowne i cała Polska zobaczyła kompetencje tej pani. A najgorsze jest to, że to nic w Nisku nie zmieni. Nikt nie poniesie konsekwencji i nauki na przyszłość. A może nawet pani kierownik jakiś awans otrzyma. Takie rzeczy tylko w Nisku !!!!
|
|
|
|
|
No to Florek pewnie zadowolony ze tvn zawitał przynajmniej do sasiedniego miasta. Jest tragedia jest rozgłos. Florku czy o takie media Ci chodzilo?
|
|
|
|
|
A ja bym tych dziadów z TVN na butach wykopał z Niska. Chyba trzy razy na przestrzeni ostatniego roku/półtora pisałem do nich nt. niezdatnej do picia wody w Nisku, na temat olewania mieszkańców, nie podjęcia przez władze skutecznych działań mających na celu jak najszybsze przywrócenie wody do stanu zgodnego z normami. Przedstawiałem dokumenty z sanepidu, uchwały rady miasta, przesyłałem wszystkie dokumenty, zdjęcia ogłoszeń z klatek schodowych. Pisałem dłuuugie listy. Bez odpowiedzi. Oto ile ich obchodzi temat powazny, a jak ważna jest dla nich sensacja. Żałuję, że nie było w Nisku programu na żywo a'la "Pod napięciem". Pewnie bym teraz siedział w areszcie, ale daję słowo, Polska usłyszałaby o tym, co dzieje się w tej dziurze na podkarpaciu. Cieszcie się, że TVN zagościł. Pamiętajcie jednak, że gdy będziecie potrzebować ich pomocy, to Was oleją. Przyjadą dopiero, kiedy od tej wody umrzecie.
|
|
|
|
|
Jak dla mnie to oczywiste, że szukają sensacji - na tym zarabiają.
Należy też zwrócić uwagę na to, że nie wiemy ile pani z opieki ponosi w tym przypadku winy, wiemy natomiast, że strzeliła sobie w kolano zupełnie nie przygotowując się do rozmowy. Oczywistym było, że pytania dziennikarza będą tendencyjne. Programy typu "Uwaga" właśnie na takiej zasadzie działają - szukają sensacji - potem ustalają ofiarę oraz winnego i starają się udowodnić, że wytypowane przez nich role są trafione. Oczywiście nie bronię pani z opieki - po pierwsze pewnie coś na sumieniu miała, skoro tak się denerwowała i przewracała oczami podczas wywiadu. Poza tym jej niekompetencja i rażąca niewiedza na temat działań instytucji, którą reprezentuje wołała o pomstę do nieba. Niestety większość takich instytucji to tylko ciepłe posadki dla bandy nierobów. Założę się, że jakby wszyscy urzędnicy w tym kraju stracili natychmiastowo posady, to co najmniej połowa z nich nie potrafiła by znaleźć sobie normalnej pracy. |
|