~~nicola | |
|
|
znacie moze, albo czy widzial ktokowiek czy na terenie gminy st.wola , oraz lasow, ląk itp istnieja NEGATYWNE SKUTKI turystyki? np. nielegalne polawianie ryb, miejsca gdzie turysci zostawiaja smieci, niszcza zielen, itd.
Macie jakies zaobserwowane przypadki? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Żeby te negatywne skutki występowały musi najpierw w naszej gminie istnieć jakaś turystyka
|
|
~~nicola | |
|
|
oczywiscie ale wbrew pozorom w stalowej istnieje turystyka ( piesza, rowerowa, itp), ktore niosa ze soba niszczenie srodowiska. Chodzi mi czy ktokolwiek zauwazyl takie miejsca, zdarzenia. Informacje zamieszczam w swojoej pracy dyplomowej i niestety nie moge znalezc zadnych danych w dokumentach. Mysle ze opinia publiczna bardziej mi sie przyda.
|
|
|
|
|
|
Leśne ścieżki rowerowe, po których krążyłem w lecie były raczej w porządku.
|
|
~~nicola | |
|
|
dziekuje
|
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT oczywiscie ale wbrew pozorom w stalowej istnieje turystyka ( piesza, rowerowa, itp), ktore niosa ze soba niszczenie srodowiska. Chodzi mi czy ktokolwiek zauwazyl takie miejsca, zdarzenia. Informacje zamieszczam w swojoej pracy dyplomowej i niestety nie moge znalezc zadnych danych w dokumentach. Mysle ze opinia publiczna bardziej mi sie przyda. Wystarczy przejść się na błonia by zauważyć nehatywne skutki turystyki Ludzie wypoczywający nad Sanem zostawiają tam sterty śmieci i potłuczonego szkła |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Leśne ścieżki rowerowe, po których krążyłem w lecie były raczej w porządku. Szczególnie przyjemnie jest na tym szlaku krajoznawczym w strone Jamnicy Co kawałek ławeczka na której można odpocząć i kosze na śmieci a co najważniejsze jest tam zawsze czysto Kiedyś rozmawiałem z człowiekiem z nadleśnictwa który reperował jedną z ławek. Mówił że gdy powstał ten szlak to zniszczenia i śmiecenie było na porządku dziennym ale z biegiem lat jest co raz to lepiej Czyżby społeczeństwo zaczynało nam się cywilizować ? |
|