|
|
|
Witam. Zwracam się do was z prośbą o radę. Zamierzam kupic mojemu kochanemu mężusiowi kolejną zabawkę na mikołaja Tym razem mój wybór padł na kompresor. No bo taki fajny i do wielu rzeczy może posłużyć. I wiem, że mąż będzie szczęśliwy, jak go zobaczy Kompresor ma być w miarę rozwojowy, tak aby mógł posłużyć do różnych celów. Ma być w miarę lekki, tak żebym ja też mogła go używać. Generalnie ma służyć do celów domowych. Widziałam na necie takie walizkowe maleństwa - czy się sprawdzają? A może lepiej kupić taki z małą butlą? Czy opcja regulacji ciśnienia się przydaje? A może włącznik on-off wystarcza? Jaką firmę polecacie. Stanley ma fajne małe kompresorki, ale trochę drogie, warto zapłacić za firmę? Czekam na wasze opinie na ten temat. Bo ja to trochę zielona jestem w tym temacie --:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jesli chodzi o kompresor to polecam duży, im wieksza ma butle tym jest lepszy ,ponieważ nie ma spadków cisnienia waże jest to przy lakiernictkie samochodowym.Wogóle dostac kompresor na mikołaja troche dziwne....
|
|
|
|
|
Jak rozwojowy to na kółkach butla 50 litrów i minimum 600złotych.
Czemu tak? A bo można sobie kupić klucz do kół i zmieniać koła, napompować, przedmuchać rury co się przydaje, coś podmalować itp. Walają się gdzieś u dwóch znajomych kompresory 25 litrowe bo są nierozwojowe niestety i każdy kupował coś normalnego. W unimecie ci doradzą lub alterze "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
OOOO.... A ja własnie taki 25 litrowy brałam pod uwagę Takim to nie da rady np. lakierować, czy malować? Kompresory 50-litrowe trochę dużo miejsca zajmują... A walizkowe to całkiem do niczego są?
|
|
|
|
|
A czy to dziwny prezent?.... chymmm.... Na pewno oryginalny
|
|
|
|
|
Tylko Airpress dwutłokowy i na pasku, drozszy, ale dostęp do wszystkich czesci jest bezproblemowy, swojgo czasu w mrowce byly promocje na nie, o stanley'u nawet nie mysl, cena do jakosci to porazka, zywotnosc... dobra jak przestrzegasz zasady 3 minuty pracy 5 odpoczynek,problem z czesciami zamiennymi. Lepiej wydac pare zł wiecej i miec swiety spokoj.
|
|
|
|
|
Podjedź do tych 2 sklepów co pisalem. U mnie chiński za6 stów robi 3ci rok. malowałem auta, narzędzia pneumatyczne uzywam itp
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Witam,
U mnie można kupić małe, lekkie kompresorki do użytku osobistego: http://4tires.pl/c/5/akcesoria.html Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Jutro wybiorę się do Unimetu, zobaczyć co tam mają. W dalszym ciągu czekam na wasze opinie Teraz to się tak zastanawiam, jak ja wrzucę ten kompresor mężowi pod poduszkę
|
|
|
|
|
dasz rade
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Taki do pompowania kół samochodowych,rowerowych czy np.basenu można zrobić z kompresora lodówki.
Większy,do celów domowych idealny jest od np."Stara"bo jest wraz ze zbiornikiem. O ile ten pierwszy można zmajstrować w piwnicy,to drugi wymaga roboty fachowca. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Kobieto.
Ty nie wiesz co mąż będzie wymagał od tej sprężarki. Zrób to co moja żona. PowiedZiała tak: Traktuj to jak prezent, a kup sobie to co ci odpowiada, bo ja się na tym nie znam i potraktuj to jako prezent. Myślała o kompresorze, a ja kupiłem garaż. W końcu gdzieś tą sprężarke musiałem postawić. Do lakierowania to min 300l/min powietrza na tłoczeniu. A do pompowania kół - to Statoil |
|
|
|
|
Dzięki wszystkim za pomoc. Wasze rady bardzo mi się przydały. Nie omieszkam zwrócić się do was z prośbą o pomoc przy kolejnych prezentowych zakupach.
|
|
|
|
|
UUAAHAHAHAHAH
"kompresor osobisty" "kompresor rozwojowy" ale jaja.......... mąż Panią na pewno kocha i będzie...jest Pani jego najlepszym prezentem..... Pozdrawiam |
|