Dołączył: 20 Cze 2012r. Skąd: StaloweMiastoToDupa Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Treść ogłoszenia:
Praca w Niemczech dla kobiet i mężczyzn przy pakowaniu zabawek od zaraz. 6,25 Euro na godzinę, zapewnione zakwaterowanie. Telefon: 604 313 491 Facet mowi o pracy przy zabawkach itp praca w hamburgu, transport do niemiec wlasnym smochodem niestety za posrednictwo wola 750 zl.. co o tym myslicie? ![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
Dołączył: 1 Lis 2012r. Skąd: Wioska Smerfów Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Niech zgadnę, te zabawki będziecie pakować do worów Świętego Mikołaja ?
![]() Kto się boi Gargamela, niechaj zaraz idzie spać !!! |
|
|
![]() |
|
Te zabawki to pakuje chyba świstak w sreberka.
![]() Nie daj sie nabrać na to. |
|
|
![]() |
|
powiedz mu że zapłacisz nawet 1000zł ale po pierwszej wypłacie
|
|
|
![]() |
|
Wydaje mi się że ściema
Ile razy ktoś znajomy miał pracę za granicą tyle razy był bus podstawiony przez firmę (pośrednika pracy) u kierowcy się płaciło tylko za podóż busem. Pośredniik otrzymywał kasę od niemieckiej firmy-pracodawcy za znalezienie odpowiednich pracowników, nie od ludzi którzy tam jechali ! pozatym żeby spłacić pośrednika pracy musił/a byś pracować ok. 27godzin bo 27*6,25= 170 Euro=750 zł ( około bo różne kursy są ) więc dopiero po 1/2 miesiąca a nie masz pewnosci czy nie wrócisz po tygodniu bo trafisz nie do pracy a do obozu pracy... ja bym uważał.... |
|
|
![]() |
|
Ja bym nie ryzykowała, i jeśli chodzi o prace za granicą to tylko w sprawdzonych firmach.
|
|
Dołączył: 5 Sty 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
wał na hu... nie daj się wkręcić, żaden poważny pośrednik czy agencja nie pobiera opłat przed podpisaniem umowy pracownika z pracodawcą, a po drugie pośrednikowi płaci pracodawca a nie pracownik. Ty powinieneś sobie tylko zorganizować i zapłacić za dojazd do pracodawcy.
|
|
|
![]() |
|
troche wydaje sie to dziwne i duze koszty nie dosc ze wlasny dojazd to jeszcze ta opłata za posrednictwo moe byc oszust http://trikawy.org
|
|
|
![]() |
|
Żądanie zapłaty za pośrednictwo pracy jest nielegalne. Jeżeli ktoś szuka pracy w urzędów pracy to najlepiej sprawdzić czy taka oferta znajduje się w sieci eures. Pracodawcy z Niemiec, Francji i Holandii przeważnie sami opłacają koszt przyjazdu do miejsca pracy . Oczywiście jest to ściśle określona kwota -> przeważnie do 200 euro.
|
|
Dołączył: 5 Sty 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
tu się mylisz ponieważ koszt dojazdu zazwyczaj pokrywa pracownik ale tylko koszt dojazdu nic więcej, za pośrednictwo danej agencji czy jakiemukolwiek urzędowi płaci pracodawca a nie pracownik, byłem niejednokrotnie za granicą i nigdy nikomu nic nie płaciłem pomijając bilet aby do pracodawcy dojechać
![]() |
|
Dołączył: 23 Gru 2012r. Skąd: Stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Witam ja z 2 kumplami bede chyba jechal tam... slyszalem ze ten koles to rowny gosc i juz niejednemu zalatwil tyrke. jak ktos wie cos wiecej podaje gg 2592309
|
|
|
![]() |
|
ten facet jest prezesem stowarzyszenia
Rondo Taxi. Stowarzyszenie taksówkarzy. Klimek R. Taxi 15 844 82 44 Kom.: 604 313 491 37-450 Stalowa Wola, gen. Okulickiego 18 lok. 121 woj. Podkarpackie, pow. Stalowowolski, gm. Stalowa Wola przynajmniej nr komórki jest taki sam |
|
|
![]() |
|
co za problem przekierowanie zrobić ???
|
|
Dołączył: 8 Sie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Agencje, które organizują pracę sezonowa w Niemczech pobierają opłatę za pośrednictwo 200 zł i wszysto jest legalne. Dojazd na miejsce jest we własnym zakresie. Na miejscu agencja pośredniczy pomiędzy pracodawcą a pracownikiem i nie ma żadnych obaw. Praca jest legalna.
Ten facet to żaden pośrednik i kwota 750 zł świadczy tylko o jego pazerności. A ogłoszenie, które wystawił, wzięte nie wiadomo skąd. Może z gazety. Ale jak ktoś bardzo chce to niech jedzie pod wskazany odres do pracy |
|
Dołączył: 12 Gru 2010r. Skąd: Stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Osobiście w Anglii poznalem mnóstwo osób które placily komuś za zalatwienie pracy po 300 funtów w większości. Żeby na takie cos iść trzeba mieć na dzień dobry spora gotówkę ażeby nie wylądować na ulicy bo różnie to bywa.
|
|
|
![]() |
|
CYTAT ten facet jest prezesem stowarzyszenia Rondo Taxi. Stowarzyszenie taksówkarzy. Klimek R. Taxi 15 844 82 44 Kom.: 604 313 491 37-450 Stalowa Wola, gen. Okulickiego 18 lok. 121 woj. Podkarpackie, pow. Stalowowolski, gm. Stalowa Wola przynajmniej nr komórki jest taki sam znam tego pana ![]() |
|
|
![]() |
|
nie bądzcie naiwni, ja byłem w stuttgardzie na czekoladkach od niego obiecuje niewiadomo co a potem trzeba tyrać za 400 euro miesięcznie no i po dwuch trzech tygodniach dają wypowiedzenie ta cała jola i agnieszka to jedna wielka spuła z ryskiem ogłoszenia tej firmy są na ; praca za granicą ; odradzam tą firmę a szczegulnie pana ryszarda k. z siedzibą w garażu
![]() |
|
Dołączył: 8 Sie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Dokładnie tak jest przegłąda ogłoszenia w gazecie "praca zagranicą" a potem oferuje ludziom pracę i woła pieniądze za pośrednictwo.
A potem ktoś taki jedzie niewiadomo gdzie. Brudna robota bo jak siedziba w garazu to i ten pan brudny i czuć od niego brudnymi sprawami pazerny na kase. |
|
|
![]() |
|
Witam...osobiście wyjechałam do niemiec za pośrednictwem tego typa, na miejscu okazało sie ze dostajemy 5e/h z czego jeszcze odciąga 40e za ubezpieczenie którego nie ma, kolejne 40e za meldunek którego oczywiście też nie ma,4e za dobę za mieszkanie nie wspomnę o obuwiu ochronnym i że warunki mieszkalne są katastrofą. Pokoje 8 osobowe nie ważne facececi czy kobiety wszyscy na kupę, tysiące karaluchów i innego robactwa(pchają się wszędzie w ubrania,naczynia jedzenie do łóżka) na 60 osób kuchnia z jednym działającym palnikiem, dwa prysznice bez zamknięcia i światła. Przy końcowym rozliczeniu też zajebiste szopki. Jak wyjdzie więcej do wypłaty niż szefowi się wydawało to i tak upierdzieli godziny żeby wyszło na jego. Praca raz jest raz nie ma. A typ który pobiera te 750zł, nie płaćcie mu żadnych pieniędzy. Nie ma żądnych znajomości z ludzmi u których się pracuje, po prostu znajduje namiary na pracodawcę w necie a później zdziera kase a o odzyskaniu nie ma mowy.
|
|
|
![]() |
|
Jest chyba jakiś sposób na tego ... nawet nie wyobrażacie sobie ile ten skr...... kasy zbiera z nieświadomych ludzi co tydzień. Załatwia wyjazd swoim samochodem tam w Niemcach odbiera cię P.Jola Idem o bardzo niskim poziomie inteligencji Kto ma osłabiony system nerwowy to na pierwszym spotkaniu go wykolei.Pracujesz dwa tygodnie do miesiąca a potem wpierdoli cie w taki kanał że sam rezygnujesz. a zaraz po tobie są nowi naiwniacy co się dali nabrać Rysiowi a Rysio kolejną kase trzepie za pośrednictwo a Jola od Niemca,który jest oczywiście nie świadomy co Jola wyprawia z ludźmi.NIE WIERZCIE MU BO STRACICIE PIENIĄDZE A PRZY DOBRYCH UKŁADACH BĘDZIECIE MIELI ZA CO WRÓCIĆ DO DOMU!!!!!!!!!
![]() |
|
|
![]() |
|
Z takim podejściem to nikt by nigdzie nie wyjechał. Myślicie że wszystko jest za darmo?
9lat temu zapłaciłem pośrednikowi w pl 600zł do tego pożyczyłem 3400zł (470funtów)(nie byliśmy w uni więc kasa była potrzebna żeby wogóle wjechać do uk w celach turystycznych i dotego kombinowanie na granicy). Jak ktoś chce to znajdzie prace nawet bez języka i bez doświadczenia tylko trzeba chcieć a nie biadolić! |
|
|
![]() |
|
CYTAT nie bądzcie naiwni. ja byłem w stuttgardzie na czekoladkach od niego obiecuje niewiadomo co a potem trzeba tyrać za 400 euro miesięcznie no i po dwuch trzech tygodniach dają wypowiedzenie ta cała jola i agnieszka to jedna wielka spuła z ryskiem ogłoszenia tej firmy są na ; praca za granicą ; odradzam tą firmę a szczegulnie pana ryszarda k. z siedzibą w garażu ![]() Ja również byłam z ogłoszenia pana Rysia w Niemczech w fabryce czekolady i przyłączam się do tego że to jest oszust, tak samo wziął od nas po 750zł od osoby, obiecywał wiele rzeczy,inne stawki itd a na miejscu to okazalo się że jest zupełnie inaczej. Również chętnie udzielę informacji na temat tych oszustów na gg 6169791 |
|
|
![]() |
|
A po co komus pan Rysio? Mozna wstukac w google praca w niemczech agencje i pelno sie pojawi tego, to przyklad:
http://niemc(...)aufland/ Ciut jezyka dobrze jest znac, jak ktos w szkole czasu nie tracil to problemu nie bedzie mial. Najlepiej korzystac z agencji od dawna istniejacych na rynku. No i oczywiscie za posrednictwo wiadomo, że nikomu pieniedzy brać nie wolno, takie jest prawo. |
|