|
|
|
Witam. Chciałem się dowiedziec ile płaci się w stalowej za gaz. mieszkam przy poniatowskiego, mam założoną stara termę (TERMET) z cięgle palącym się płomykiem, mało gotuję i ciepłą wodę używam głównie do mycia i zmywania. przychodzą mi rachunki ok 100 miesięcznie, czy to dużo w naszym mieście? czy to wina termy i jej starego typu? czy wiana na nową pomoże mi zaoszczędzić, jeśli tak to mniej więcej ile? jeśli mieliście podobny problem to podzielcie się. dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dużo bo w okresie letnim rodzice płacą 250/2mce za gaz za ogrzewanie termy w domu jednorodzinnym. Przy stałych 3 osobach plus kilku często bywających
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 27 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Zależy czy często się myjesz. Brudasy mają taniej.
U mnie jest terma marki Termet ok. 6-letnia, ale z zapalaniem piezoelektrycznym (bez stałego płomienia dyżurnego). Na stałe mieszkają 2 osoby, codziennie prysznic + gotowanie obiadów (piekarnik elektryczny, więc gazu nie zużywa). Rachunki za gaz ok. 220 zł za 2 miesiące czyli ok. 110 zł na miesiąc. |
|