|
|
|
|
|
|
|
|
z ciekawostek jakie dziś udało mi sie spodkać to ;
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Kierkarta na grzybach to ja jeszcze dzisiaj byłem przed południem - al;e są to już prawdziowe ostatki w grzybobraniu ... |
|
|
|
|
kolo..ja jezdze tez na kevlarach . Merida Race..byly serynie zamontowane w rowerze . i nigdy wiecej..tyle co ja kapci nalapalem na tych oponach . I to wlasnie tak jak Ty..na miescie lub na asflacie..w lesie nigdy . A jak w poprzednim goralu mialem drutówki to 2 kapcie przec 5 lat . Na wiosne kupuje Msxxis Crosmark drutowe .
|
|
|
|
|
opony kewlarowe zwijane zalewa się jeszcze mleczkiem uszczelniającym , no chyba że masz wersję DD z dodatkową opaską antyprzebiciową .
|
|
|
|
|
Zalewałem..i co..nic . jedyny ich plus ze sa lekke . Ale ja nie jestem maniakiem lekkosci wiec wole pewnosc . Do nowych opon mysle kupic nie przebijalne detki FOSS
|
|
|
|
|
nie warto ich kupować , miałem je - szczelne są tylko wtedy jak przedmiot zostaje w oponie i dętce
Ja osobiście uzywam opon Schwalbe Noby Nic 2.25 Evo UST z mleczkiem schwalbe i jeszcze gumy w tym sezonie nie miałem . |
|
|
|
|
Masz na mysle te detki fossa tak ? one dosc drogie sa..chyba okolo 50 zlote jedna .
2 lata temu miałem taki wypadek an trasie..w drodze do Sandomierza ..i 18 km z buta do domu . Z detki nie było co zbierac . A gwózdz nie chciał za cholere wysjc..trzeba bylo an siłe wycigac . |
|
|
|
|
Dzis wybrałem sie w strone Zbydniowa . Odwiedziłem bardzo ładnie polożony choc zaniedbany cmentarzyk I wojenny .
Jakies rowerowe plany na sloneczny weekend macie ?? |
|
|
|
|
macie juz moze jakies zdjecia z tegorocznych wypraw?
|
|
|
|
|
Nułem kilka dni temu na Imielty Ług ale jakos nie zrobiłem fajnych fotek . o tej porze jest tam oczywiscie bardzo ładnie ale bedzie jeszcze piekniej gdy wszystko zacznie kwitnieć na dobre .
|
|
|
|
|
chętnie będę tu zaglądała
"wtykajcie" foto-relacje ze swoich wypraw,albo choć propozycję tras,bo już "mnie" się fantazja "wykończyła" w którą stronę ruszyć ..a b długich tras nie mogę robić,bo jestem po kontuzji pozdro |
|
|
|
|
CYTAT Nułem kilka dni temu na Imielty Ług ale jakos nie zrobiłem fajnych fotek . o tej porze jest tam oczywiscie bardzo ładnie ale bedzie jeszcze piekniej gdy wszystko zacznie kwitnieć na dobre . a jaką trasą jechałeś tam ,coś w ten deseń? http://www.czasnarower.pl/trasa/5631 ? |
|
|
|
|
Pyanko mam jeździcie z GPS-em czy macie jakis dostęp do dokładnych map? Bo ja jak kiedys wydrukowałem mapę ze strony starostwa powiatowego to zgubiłem się w lesie
|
|
|
|
|
GPS + Ozi Explorer + mapy sztabowe.
Zamiast map sztabowych, można użyć bitmap z Google Maps, albo Geo Portalu (lepsza jakość). Wcześniej można sobie przygotować trasę i będzie nas nawigowało, albo jechać i patrzyć na mapę. |
|
|
|
|
o matko i córko
to aż nawigacji używacie?[szok] ...ja często się gubię,naabijam dodatkowe km ale jeżdzę na "czuja" |
|
|
|
|
teQuilla ja jechałem we wtorek tak
http://www.bikemap.net/route/2076050 A tak jak Ty pokazałaś tez jezdziłem oczywiscie tyko ze ze Stalowej Woli Co do map czy GPSa to..można sobie kupic fajna i papierową dokładna mape Lasów Janowskich i z nia jeżdzic . Ja jeżdze z GPSem . Zwykły telefon ( nie dotykowy ) a w nim apliakacja trekbuddy do nawigacji pieszo-rowerowej + odbiornik GPS łaczący sie z telefonem przez blutouch . Do tego mapy mozna sobie zrobic samemu lub kupic spejalne dedykowane i bardzo dokladne z zaznaczonymi szlakami , ciekawostkami itp . Ja zawsze jezdze z właczonym GPSem ale praktycznie uzywam go tylko do zapisu śladu trasy a w mape zagladam czasami |
|
|
|
|
CYTAT teQuilla ja jechałem we wtorek tak http://www.bikemap.net/route/2076050 A tak jak Ty pokazałaś tez jezdziłem oczywiscie tyko ze ze Stalowej Woli Co do map czy GPSa to..można sobie kupic fajna i papierową dokładna mape Lasów Janowskich i z nia jeżdzic . Ja jeżdze z GPSem . Zwykły telefon ( nie dotykowy ) a w nim apliakacja trekbuddy do nawigacji pieszo-rowerowej + odbiornik GPS łaczący sie z telefonem przez blutouch . Do tego mapy mozna sobie zrobic samemu lub kupic spejalne dedykowane i bardzo dokladne z zaznaczonymi szlakami , ciekawostkami itp . Ja zawsze jezdze z właczonym GPSem ale praktycznie uzywam go tylko do zapisu śladu trasy a w mape zagladam czasami prezentuje się ta trasa bardzo ciekawie i zapewne jest "urokliwa" ,jak tylko będę w formie i sprzęt podremontuje to skorzystam z niej!!!!choć trochę długa na moje "rozbite" kolano,ale dzięki |
|
|
|
|
To jedź do Pysznicy, Na Rudę Jastkowską, Jastkowice i z powrotem. Trasa niedługa.
|
|
|
|
|
Super okolica oby jak najdłuzej
Turysci pamietajcie SZANUJ zielen i przyrodę |
|
|
|
|
jestes ciekaw az wkoncu ruszy sezon i pokazecie fajne fotki z wypraw zarowno te zwazane z krajobrazem i jakies historyczne . Powodzenia
|
|
|
|
|
CYTAT To jedź do Pysznicy, Na Rudę Jastkowską, Jastkowice i z powrotem. Trasa niedługa. już mam "zjeżdzone" całe okolice,łącznie z lasami(we wszystkich kierunkach) uwielbiam to!myśl o dalszych wyprawach ogranicza tylko strach przed złapanem "kapcia" właciwie! na wyjazdach też oczywiście tylko obczajam,gdzie wypożyczyć rower i "ekspolruję" okolicę dokumentnie polecam okolice Wysowej(Zalew Klimkówka) oraz Pieniński Park Narodowy .....a i trasę łączącą miasta Gdańsk-Sopot-Gdynia a potem cały Połwysep Helski |
|
Dołączył: 13 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Z dzisiejszej krótkiej przejaźdzki:
To są chyba Grzebienie biełe ;) widok z jednego z kilku punktów widokowych mapa ścieżka nieopodal wejscie na kolejny punkt widokowy widok z prawej strony ów punkt i widoki z niego na torfowisko? grzebiebie biale? oznaki życia ;) pełno lilii wodnych? punkt czerpanai wody ale nie wiadomo skąd jedna z rzeczek wyplywających ze stawu Tutaj woda wpływała a tutaj wypływała robiąc plum plum |
|
|
|
|
Wiecie może, gdzie można kupić pocztówki ze zdjęciami z tego miejsca? Pocztówka to pocztówka i chętnie kupiłabym jeszcze kilka do kolekcji, szczególnie, że wysyłam je na cały świat.
Tak prezentują się kartki, które mam: Ktoś coś wie o jeszcze innych i gdzie mogłabym je kupić? ;) Tylko kanibal nie gardzi drugim człowiekiem. // Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam czyli Bywało niekiedy, że żałowałem tego, co powiedziałem, nigdy jednak tego, że milczałem - no i fajna płyta. |
|
|
|
|
Może tu popytaj
http://lasyjanowskie.com/ |
|
|
|
|
moze troche odkopiemy temat- moze ktos ma ladne zdjecia ze swoich podrozy
|