|
|
|
Witam mam pewne zapytanie od kilku dni jestem użytkownikiem telefonu z systemem android gdy sprawdzam w necie historie moich połączeń mam połączenia z internetem lecz transmisja danych wynosi 0 Kb ale co jakiś czas pobiera 10 Kb 15 Kb czy to normalne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W moim tel. android sam łączył się z netem- chyba się aktualizował czy coś tam.Więc pierwszy rachunek był wyższy od zamierzonego.
Po konsultacji tele z biurem obsługi android został odcięty od sieci ;-). Połączenia internetowe mam tylko wi-fi. Znalazłam też coś takiego : http://forum.android.com.pl/f199/niechciane-poa-ae-czenia-z-internetem-13505/ Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
Dołączył: 27 Marz 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Aby uniknąć dalszych wysokich rachunków telefonicznych należy wyłączyć niekontrolowane łączenie się telefonu z netem w celu aktualizacji aplikacji i samego systemu. Najłatwiej jest to zrobić wyłączając funkcję trybu sieci danych. Jeśli natomiast korzystasz tylko z WiFi to nie ma żadnego problemu.
Cudny Lolo |
|
|
|
|
CYTAT Najłatwiej jest to zrobić wyłączając funkcję trybu sieci danych. że co? chyba chodziło Ci o wyłączenie funkcji "sieci komórkowe", tzn odptaszkowanie jej. No właśnie, ja to zrobiłem, niby internetu nie mam ale w użyciu danych pokazuje mi że na mms pobrano 1,5 mb na androida jakieś 200kb, więc nie wiem jak to możliwe skoro mam internet wyłączony. |
|
|
|
|
Praktycznie kazda siec komorkowa ma mozliwosc wykupienia pakietu transmisji danych w taki sposob ze po jego przekroczeniu nie placimy nic wiecej za transmisje, a jedynie net nam zwalnia.
PS. Po co miec telefon z androidem bez neta ?! CYTAT Obrabiasz im graficznie? masz moze jakies portfolio Ty?
|
|
|
|
|
Odpowiednie podforum
W niektórych telefonach niektóre aplikacje same się uaktualniają, nawet jak z nich teoretycznie nie korzystacie. Posprawdzajcie sobie (jeśli tele ma taką możliwość) w liczniku danych jakie to są, ile ciągną, spróbujcie to gdzieś wyłączyć. Poszperajcie trochę w swoim telefonie lub poszukajcie rozwiązania problemu przy pomocy google ;) Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Najłatwiej jest to zrobić wyłączając funkcję trybu sieci danych. że co? chyba chodziło Ci o wyłączenie funkcji \"sieci komórkowe\", tzn odptaszkowanie jej. No właśnie, ja to zrobiłem, niby internetu nie mam ale w użyciu danych pokazuje mi że na mms pobrano 1,5 mb na androida jakieś 200kb, więc nie wiem jak to możliwe skoro mam internet wyłączony. W moim telefonie (Samsung I5800 z Andkiem 2.2) funkcja ta nazywa się "tryb sieci danych"[b]. [/b] Można stosować jeszcze rozwiązanie softwarowe. Są odpowiednie programy służące do wyłączanie dostępu do netu. Cudny Lolo |
|
|
|
|
No dobra, ale po co w ogóle kupować smartfona bez internetu? To jak rower bez pedałów, albo samochód bez silnika.
Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
Masz rację ale wydaje mi się, że temat tyczy niekontrolowanego pobierania danych przez telefon.
Cudny Lolo |
|
|
|
|
Dokładnie tak jak pisze Cudny Lolo
|
|
|
|
|
Nielimitowany dostęp do netu,bez opłat za ściąganie, załatwi sprawę.
SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
Najlepsi sa użytkownicy smartfonów wyjeżdzający za granicę.
Nie wyłączają transferu i lecą na 2 tygodnie a smartfon pobiera sobie dane. A potem szok, bo rachunek 4 cyfrowy i jak to... "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jacek, bez przesady. Roaming danych domyślnie jest wyłączony (przynajmniej w androidzie i iPhone, nie wiem jak Windows Phone). Ponad to od 2010 roku jak nie zadzwonisz do operatora i nie ustalisz innego limitu to pozwolą ci za granicą nabić rachunek do 50 euro, więc w chwili obecnej teksty o 4-o cyfrowym rachunku między bajki można włożyć - no chyba, że ktoś bardzo chce.
Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|