Dołączył: 17 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Powiedzcie jaki mam kupic klej, zeby dobrze i na dlugo skleił plastik. konkretnie część łącząca kółko od wózka z jego resztą, więc klej musi być porządny. i od razu powiem ze odpadają kleje typu "super glue", bo takie nie działają, kółko odpadło.
Co doradzicie? i jak to jakis "specjalny" klej to od razu dajcie znać gdzie kupić Proszę o szybkie rady bo mała chwilowo nie ma w czym jeździć. i darujcie sobie komentarze typu "kup nowy wózek". |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzeba zacząć od poznania tworzywa, a następnie dobrać odpowiedni klej.
Plastik plastikowi nie równy. |
|
|
|
|
Przyznam szczerze że dokładnego rodzaju tworzywa nie znam, wydaje mi się że jest to plastik, ale taki gruby i bardzo twardy, nie jak np na butelki.
moge nawet iść do sklepu z kółkiem które odpadło i pokazać do czego mi klej potrzebny, tylko nawet nie wiem gdzie taki sklep moze być. i czy będą to np sklepy z farbami jak na ul. Handlowej? |
|
|
|
|
Chociaż... nie pomyślałam, może w Paj-Tonie bedzie, ale właśnie "MOŻE", a ja bez wózka nie mam jak latać po sklepach z dzieckiem i pytac o klej. dlatego też napisałam tu.
|
|
|
|
|
To raczej nie trzeba kleić, a "spawać", tak jak się "spawa" np. zderzaki samochodowe, czyli nadtapia tworzywo i dodaje nowe - o podobnych właściwościach.
Tak będzie najpewniej złączone. Udaj się do kogoś, kto zajmuje się "spawaniem" plastików. |
|
|
|
|
Myślę że klej na gorąco powinien zaradzić na dość długo i dobrze.
|
|
|
|
|
SM ma rację. Miałam ten sam problem z wózkiem. Zespawali mi to na ul. Energetyków w komisie samochodowym, koło Unimetu. Żadne kleje nic nie dadzą, już próbowałam.
|
|
|
|
|
CYTAT Tak będzie najpewniej złączone. Udaj się do kogoś, kto zajmuje się \"spawaniem\" plastików. OK,rozumiem o co chodzi ze spawaniem plastików, awiesz może gdzie znajde kogoś kto zajmuje się spawaniem plastiku? czy to moze być no nie wiem... zwykły mechanik samochodowy, który spawa zderzaki? Może zadaje dużo z pozoru prostych pytań, ale nigdy się tym nie interesowalam i nie mam pojęcia "co z czym się je" ,że tak się wyrażę |
|
|
|
|
CYTAT SM ma rację. Miałam ten sam problem z wózkiem. Zespawali mi to na ul. Energetyków w komisie samochodowym, koło Unimetu. Żadne kleje nic nie dadzą, już próbowałam. dzięki Nonsens, za odpowiedź na pytanie, którego nie zdążyłam zadać i mnie uprzedziłaś. |
|
|
|
|
Plastiki też spawają na przemysłowej nie daleko wtór-stalu w zakładzie lakierniczym.
|
|
|
|
|
533 240 341 to numer do goscia który spawa plastik
|
|
Dołączył: 13 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Klej Technicol -> http://sklep.wax.krakow.pl/go/_info/?user_id=83&lang=pl polecam na wszelkiego rodzaju problemy kleiłem technicolem dwuskladnikowym plastik do metalu pół roku temu i nadal trzyma
|
|
|
|
|
kup sobie loctite 401
http://allegro.pl/klej-loctite-401-cyjanoakrylowy-20g-henkel-i2608049963.html |
|