~~pablo | |
|
|
Witam.
Mam pytanie odnośnie materaca, a mianowicie gdzie w stalowej można takowy oddać do sklejenia ? Gdzieś powietrze ulatuje a ciężko znaleźć z którego to miejsc, spód zrobiony jest z grubego winylu, zewnętrzna powłoka pokryta jest welurem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł bądź wie gdzie można materac oddać do sklejenia to z góry dziękuje. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ted | |
|
|
Pewnie trzeba samemu skleić, kupić kropelke i łatke i do dzieła
|
|
|
~~aaaaa | |
|
|
plantrop
|
|
|
|
|
|
Też mi się wydaje, że takie rzeczy można samemu zrobić. napompować pod wodę zobaczyć gdzie ucieka i łatkę nakleić.
|
|
~~ifeelgood | |
|
|
do wulkanizatora :]
|
|
|
~~kulka | |
|
|
potwierdzam słowa ifeelgood.. ja swój materac naprawiałam w wulkanizacji...
|
|
|
~~pablo | |
|
|
CYTAT Też mi się wydaje, że takie rzeczy można samemu zrobić. napompować pod wodę zobaczyć gdzie ucieka i łatkę nakleić. Prawdę mówiąc ciężko by było sprawdzić pod wodą gdzie powietrze ulatuje z materaca 2 na 1,5metra dziurka jest jak z igły bądź gdzieś ulatuje na łączeniu, nie da się wyczuć pod ręką powietrza z którego miejsca ucieka. Ale dzięki za podpowiedzi, podjadę do wulkanizatora bądź jak napisał ~aaaaa do firmy plantrop, a nie orientujecie się może ile taka usługa może kosztować ? Pozdrawiam. |
|
|
~~smutek | |
|
|
jw
|
|
|
~~ehe | |
|
|
Prawdę mówiąc ciężko by było sprawdzić pod wodą gdzie powietrze ulatuje z materaca 2 na 1,5metra dziurka jest jak z igły bądź gdzieś ulatuje na łączeniu, nie da się wyczuć pod ręką powietrza z którego miejsca ucieka.
dlaczego cięzko ? bez problemu wykryjesz. Nie ma znaczeni jaka dziurka. Jeśli by nie wykrył - znaczy, że cała tkanina przepuszcza (np. zestarości) - w tedy, żadnej dziurki nie zakleisz. Są jeszcze pianki do wykrywania nieszczelności. 95% "wulkanizatorów" sprwdza właśnie w wodzie. |
|
|