|
|
|
Witam. Chciałabym uczulić Was, drodzy forumowicze, na Firmę Zdeb P., zajmującą się usługami w zakresie wentylacji i klimatyzacji.
Otóż, tak jak obiecałam Panu z Targowej 7 – Rozwadów, słowa dotrzymuję i pragnę podzielić się opinią nt. marnej jakości jego ,nieszczęsnej firmy, jak i samego zachowania szanownego pana właściciela Klimatyzacja, którą zamontował p. Zdeb, pracowała bez zarzutu przez jeden sezon(lato). W następnym nie chłodziła, więc mój mąż zadzwonił po pana Piotra, aby coś z tym zrobił. Po prośbach dwutygodniowych przez telefon, w końcu się pojawił, nabił gaz, klima funkcjonowała przez sezon (lato). W tym roku Déjà vu, działo się to samo. Telefon p. Zdeb odebrał raz, obiecał, że przyjedzie. Po dwóch tygodniach, kiedy się nie pojawił, wykonaliśmy kilkadziesiąt telefonów, jednak żaden z nich nie został odebrany. Mąż postanowił osobiście porozmawiać z instalatorem, jednakże ten stwierdził, że nie wie co może być przyczyną nieprawidłowego funkcjonowania sprzętu i nie jest nam w stanie pomóc. Powiedział, że są okropne upały, ma nawał pracy i może się zjawi, ale nie wie kiedy. Stwierdziłam, że wybiorę się do siedziby osobiście. Pana Piotr, na moje słowa, iż czekam dziś na niego po pracy w celu usunięcia usterki, nie chciał ze mną w ogóle rozmawiać, po czym w chamski sposób wyprosił mnie z firmy. Piotr Zdeb sam twierdzi, że SM nie jest żadnym medium mogącym mu zaszkodzić, a on sam dalej może traktować swoich klientów z ignorancją i bezczelnością, cyt. „już zwijam firmę, tak się boję…” Sądzę inaczej i mam nadzieję, że w nawale pracy jaki posiada- przynajmniej część klientów da mu spokój, a pan Zdeb będzie mógł się skoncentrować na wykonywaniu swojej pracy w bardziej rzetelny sposób i wieść bezstresowe życie. Dodam jeszcze, że zadzwoniłam po inna firmę, która w godzinę usunęła usterkę nieszczelności. Człowiek z tej firmy mówił, że jestem kolejnym klientem, po której poprawia robotę. Reasumując, życzę panu Piotrowi więcej frasobliwości i samokrytyki oraz radzę udać się na szkolenie savoir vivre'u w kontaktach z kontrahentami. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kolejny idiota na stalowowolskim rynku. Kiedy w końcu zrozumieją "klient - nasz pan" ?
Ale zastanawia mnie inna sprawa. Wygląda na to, że układ od początku był nieszczelny ?! Kiedy przyjechał pierwszy razy "dobić gaz" - nie sprawdził szczelności układu ? W ciemno przypakował czynnik ?! Jednego klienta już stracił - mnie |
|
|
|
|
Nie wiem co sprawdzał, nabił,działało, poszedł.
Widocznie taki z niego fachowiec CYTAT Jednego klienta już stracił - mnie potluczony Możliwe, że im więcej klientów straci, tym bardziej się "ogarnie". |
|
|
|
|
na dodatek firma ma długi.
|
|
|
|
|
Ten Zdeb jest na dodatek istnym chamem i uwaza, ze jego "firma" jest najlepszai jedyna w miescie. Po 15 minutach rozmowy z nim nie bylo sensu jej kontynuacji. Wybralam konkurencje bo nie lubie jak ktos mnie ignoruje i ma gleboko w dupie moje zlecenie tym bardziej, ze to ja chce zostawic u niego swoje pieniadze. Jak widac postapilam dobrze bo nie mialam takich przygod jak nonsens. Uwaga na tego typa.
|
|
|
|
|
dobre info za ktore dziekuje. jestem po pierwszej rozmowie z panem zdebem i mialam juz sie decydowac na montaz klimy. ale po tym co przeczytalam jednak podziekuje temu panu i zalatwie to z kims innym. a to ze jest troche chamowaty wlasnie zauwazylam podczas rozmowy przez telefon.
|
|
|
|
|
To nie jest Zdęb. To jest dęb ... yyy znaczy się głęb, tfu ... GŁĄB !
Miałem z typem do czynienia. Nie polecam nikomu |
|
|
|
|
...raczej Zjeb
|
|
|
|
|
Myślałem nad klimą w domu, będę wiedział kogo unikać.
Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
mam takie pytanko , czy ten Zdeb to jest ten koles co serwisuje aristona (piec gazowy w moim przypadku ) jezeli ten to tez chetnie sie podziele z wami moimi przygodami z tym kolesiem ...
|
|
|
|
|
to jest to lg ktore mialo tak smigac? ^^ hehe, tez tam trafilem bodaj w kwietniu, na szczescie jakos rozeszlo sie po kosciach :]
edit: tak abstrahujac od wszystkiego, jezeli to prawda o czym piszesz, lokalny biznes + sm, czy sie boi czy nie to sledzi, to juz ktoras kolejna osoba o ktorej slysze, ktora mowi ze sm nigdzie nie dociera ;] zonk trochu bo jednak patrza iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Jaki jest koszt zakupu klimatyzacji oraz koszt montażu w mieszkaniu?
Wiem, że nie na temat ale po co zakładac nowy temat |
|
|
|
|
a w ogóle jaki jest koszt utrzymania takiej klimy, nie wiem miesięczny np? Jak wygląda sprawa z prądem, bo słyszałem że duże rachunki za prąd wychodzą??
|
|
|
|
|
Zamieszczanie takich tematów, to jedna z niewielu pozytywnych funkcji tego forum. Informujcie jak najczęściej o tego typu ludziach i ich pseudofiremkach.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
mirku bo stalowa jest mała. Nie raz słyszałem od znajomych właścicieli firm że antyreklama tutaj boli bardzo bo sporo osób to czyta.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Ale Pan Głęb ma inne zdanie. W przypływie gorąca i mnóstwa akcji poprawiania swego partactwa - ma gdzieś klientów
A może zostawianie nieszczelnych układów to jego specjalność - wychodzi z założenia, że będzie jeździć i dobijać |
|
|
|
|
Tak IFG, to jest jedna z dwóch, która kosztowała mnie sporo nerwów w tym roku, a przyczynił sie do tego wspomniany pan Piotr.
Są jeszcze dwie inne,w budynku obok, montowane przez inną firmę i pracują bez zarzutu. CYTAT jezeli to prawda o czym piszesz Nie mam powodów pisać nieprawdy, ponieważ znam konsekwencje "puszczenia w eter" nieprawdziwych informacji o kimkolwiek. CYTAT Jaki jest koszt zakupu klimatyzacji oraz koszt montażu w mieszkaniu? Koszt zakupu z montażem oscyluje w granicach 2 tyś. zł.(w moim przypadku, dwa lata temu, może teraz są inne ceny) CYTAT jaki jest koszt utrzymania takiej klimy Ja płacę spore rachunki, z uwagi,że wszystkie sprzęty u mnie w domu są na prąd właśnie.Jednak rachunki z uwagi posiadania klimy nie są jakoś drastycznie wyższe, ponieważ mamy niewiele upalnych dni w roku, a wspomniana nie służy mi do ogrzewania domu. CYTAT A może zostawianie nieszczelnych układów to jego specjalność - wychodzi z założenia, że będzie jeździć i dobijać Jeszcze, żeby faktycznie jeździł... A dobija, fakt, swym postepowaniem |
|
|
|
|
Jeterpreter i ifeelgood napiszcie dokladnie czym cham zalazl Wam za skore. Nie mozna pokornie siedziec i patrzec jak miesza klientow z g** tylko dlatego ze wydaje mu sie ze jest panem swiata. Do niego jeszcze nie dotarlo ze panuje inny system i nikt w kolejce za jego klimą nie bedzie stal. Byc moze nonsens wlasnie uratowala mnostwo nerwow Betty;)
CYTAT na dodatek firma ma długi. Bardzo mozliwe bo pan Zdeb w pierwszym zdaniu od razu rzucil sumke zaliczki ktorą musze wplacic mimo ze w ogole jeszcze nie bylam zdecydowana. Tragedia szkoda ze kosztami zuztego tlenu mnie nie obciązyl. |
|
|
|
|
CYTAT Nie mam powodów pisać nieprawdy, ponieważ znam konsekwencje "puszczenia w eter" nieprawdziwych informacji o kimkolwiek. jasne, nie w tym kontekscie pisalem, bardziej chodzilo mi o to ze ja mam paranoje i musze wsadzic palec z reka, nie chcialem sugerowac ze piszesz nieprawde, sry mysia u mnie nie ma o czym za bardzo pisac, nie podpasowal osobnik ktory udzielal mi informacji, temat padl, tyla iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
He,he no to sobie gość pofikał Niestety prawda jest taka, że lepiej czasem stówkę dołożyć do interesu albo jeden raz więcej pojechać do klienta ale żeby ten pozostał zadowolony i polecał firmę innym.
|
|
|
|
|
CYTAT He,he no to sobie gość pofikał Niestety prawda jest taka, że lepiej czasem stówkę dołożyć do interesu albo jeden raz więcej pojechać do klienta ale żeby ten pozostał zadowolony i polecał firmę innym. No wiesz, ale w przypadku nonsensu nie ma mowy o jakimkolwiek "dokladaniu". Koles zaklada klime ktora jest nie szczelna wiec poprawa tego jest jego zasranym i smierdzacym obowiazkiem, ale co sie bedzie przemeczal. Zalozyl nieszczelna klime i ma klienta w dupie bo kasa zgarnieta a kolejne zamowienia czekaja. Chyba ma lekkie problemy z kalkulacją bo z takim podejsciem w niedlugim czasie (a moze juz) jego zamowienia powoli zaczna sie kurczyc. |
|
|
|
|
Zadowolny klient powie jednemu znajomemu, natomiast jednen niezadowolony dziesięciu innym.
|
|
|
|
|
No ładnie a myslalem ze tylko ja jestem jeleniem ktory upomina sie o swoje uslugi. Zlozylem zamowienie wplacilem zaliczke i tak oto nie moge sie doprosic na zrealizowanie zamowienia. Juz wiem gdzie sie podziala moja kasa- na zrealizowanie wczesniejszych zamowien. Z tego co widze trzeba szybko samntad uciekac. Panie ZDEB w poniedzialek wpadam do Twojego zapyzialego biura po zwrot zaliczki!! Nie chce juz panskich uslug szukaj jeleni gdzie indziej!
|
|
|
|
|
CYTAT He,he no to sobie gość pofikał Niestety prawda jest taka, że lepiej czasem stówkę dołożyć do interesu albo jeden raz więcej pojechać do klienta ale żeby ten pozostał zadowolony i polecał firmę innym. CYTAT No wiesz, ale w przypadku nonsensu nie ma mowy o jakimkolwiek \"dokladaniu\". Koles zaklada klime ktora jest nie szczelna wiec poprawa tego jest jego zasranym i smierdzacym obowiazkiem, ale co sie bedzie przemeczal. Zalozyl nieszczelna klime i ma klienta w dupie bo kasa zgarnieta a kolejne zamowienia czekaja. Chyba ma lekkie problemy z kalkulacją bo z takim podejsciem w niedlugim czasie (a moze juz) jego zamowienia powoli zaczna sie kurczyc. Jeżeli założył instalację źle i musi poświęcić czas i pieniądze na dodatkowe dojazdy, to to jest Mysiu dokładanie o którym pisałem. Gość ponosi dodatkowe koszty a co za tym idzie mniej zarabia. Tyle tylko, że to już jego problem, który on powinien rozwiązać tak żeby klient pozostał zadowolony z usługi. |
|
|
|
|
Dobrze, że ostrzegłaś.
|
|