|
|
|
Jechałam w nocy przez Nisko - co tam cię działo ? Prawie wszystkie słupki powyrywane na ul. Sandomierskiej i na dodatek na środku ulicy jazda slalomem tylko ratowała. Czy naprawdę Ci kretyni co to robią nie widzą jakie stwarzają zagrożenie !!!!!!! Czy nikt z mieszkańców nie słyszy i nie może zgłosić !!!!! Ludzie reagujmy na takich degeneratów !!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pewnie ktos widzial, ze pewne osobniki wyrywaja slupki, ale bal sie zareagowac.
|
|
|
|
|
takich jełopów za jaja i na latarnie
|
|
|
|
|
wieś do domu wraca i tyle. chołota z pola sie urwała
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Ale to po jakiego te słupki stoja? Połowa pourywanych, zniszczonych. Moze za nie warto postawic np. takie barierki jak sie na most wjezdza?
|
|
|
|
|
Też ni cholery nie rozumiem
- Jak można niszczyć coś co stanęło z naszych podatków (ja też za to zapłaciłem) - Jak można widząc to nie zadzwonić pod 997 (ale nie wiem czy ktoś to widział). CYTAT Ale to po jakiego te słupki stoja? Połowa pourywanych, zniszczonych. Moze za nie warto postawic np. takie barierki jak sie na most wjezdza? Te słupki i barierki mają inne przeznaczenie. Bariera ma za zadanie pochłonąć część energii uderzenia i co najwyżej "odbić" samochód z powrotem na drogę. W miejscach stosowania barier najczęściej jest podwójna ciągła. Słupek ma jedynie sprawić by kierowcy nie wjeżdżali na pobocze, ale mogli na nie uciec w sytuacji awaryjnej (np. ktoś źle oceni odległość/prędkość/przyspieszenie podczas wyprzedzania). Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
No to chyba nie ma takiej rzeczy ktora mozna postawic
|
|
|
|
|
CYTAT No to chyba nie ma takiej rzeczy ktora mozna postawic Drut kolczasty... |
|
|
|
|
drut kolczasty by raczej nie pasowal, zlomiarze od razu sprzedali by go na zlomie
|
|
|
|
|
To drut kolczasty pod napięciem
Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
Drut pod napięciem też by nie pasował bo zaraz by się znaleźli chętni na korzystanie z tegóż napięcia bez uiszczania stosownej opłaty
Jeśli w danym mieście, wsi, osiedlu mieszka za przeproszeniem bydło (ubliżam teraz rogaciźnie) to na taką hołotę nie ma rady tylko w razie wpadki kolonia karna np. w kamieniołomie i tym samym odpracowanie zniszczeń. Pała i zimna woda jednym słowem bo cham nie wie co to kultura a jej okazywanie odbiera jeszcze jako przejaw słabości. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
Witam.
Nie wiem po co robili tam te slupki. Powinni zrobic szyny i nie byloby takiego problemu i ponadto szyna jest bezpieczniejsza. |
|
|
|
|
Sylwia, patrz wyżej co napisałem (inne przeznaczenie jest słupków i barierek).
Kosmal eee taki kolczasty pastuch elektryczny to napięcie rzędu 10 tyś woltów, ale barzo mały prąd (poniżej 1 mA?) i częstotliwość ok 1Hz. Nawet do zasilenia żarówki się to nie nadaje Nie od dzisiaj wiadomo, że na bydło najlepszy jest pastuch Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|