|
|
|
Witam ponownie
Następny problem... Ostatnio nagrywałam filmik aparatem. Nagle napis:brak pamięci.Zamknęłam aparat,wlączyłam ponownie i nie dośc,ze wykasowaly sie wszysctkie zdjęcia to ilośc zdjec jaka moge jeszcze zrobic to zaledwie 6 :( Kupic nową kartę pamięci? Czy da sie ta starą jakoś "sformatowac" i odzyskac stare zdjęcia? A co do malowania z poprzedniego tematu to malowali do 1 w nocy aż im pokryło ZERO remontów |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podłacz aparat do komputera i sprawdz co jest na karcie.
Lepsze rozwiazanie-czytnik kart pamięci do komputera, włożyc karte i sprawdzić, skopiować zawartośc i zrobic format. Lub: poprosic kogoś kto się zna o pomoc nie na forum ale "on-line" |
|
|
|
|
karta pamieci padla, zatem trzeba kupic nowa a na odzyskanie zdjec marne szanse i koszta duze
|
|
|
|
|
No wcale nie tak na 100% karta padła i koniec.
Ale przede wszystkim najpierw spróbować odzyskać zdjęcia, potem formatować, nie odwrotnie. Pozostało 6 zdjęć oznacza tylko tyle że aparat nie widzi karty i pokazuje jedynie miejsce na pamięci wewnętrznej, a nie że poprzednie zdjęcia przepadły. Być może wystarczy wyciągnąć kartę, sprawdzić na czytniku, przeczyścić (dmuchnąć na styki). Ewentualnie walnąć młotkiem, ale to na samiutki koniec. |
|