~~k-bix | |
|
|
Sezon się zbliża wielkimi krokami w związku z tym mam do was pytanie drodzy bracia i siostry cykliści
Czy w Stalowej można gdzieś kupić buty z blokami spd czy raczej trzeba szukać w większych miastach typu Lublin czy Rzeszów? Pomykam na rowerze typu cross w 95% asfaltami i do tej pory jeździłem w zwykłych adidasach Zastanawiam się jednak czy inwestycja w komplet spd znacząco poprawi wydajność i komfort jazdy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spd pomaga w jeździe zdecydowanie chociaż ja mam noski ze względu ograniczenia finansowe ale mam w planach zakup spd
wydatek na standardowe buty i pedały spd to ok 300 zł noski kosztują 13zł... najważniejsze jest na początku nauczenia sie jazdy na spd, tzn trzeba się nauczyć umiejętnego upadania zanim wyrobisz sobie nawyk wypinania spd noski poprawiają siłę pedałowania o około 30%, spd aż o 60 % jeżeli chodzi o kupno najlepiej na allegro [IMG]http://img197.imageshack.us/img197/1930/photo1507fg0.gif[/IMG] |
|
~~k-bix | |
|
|
CYTAT spd pomaga w jeździe zdecydowanie chociaż ja mam noski ze względu ograniczenia finansowe ale mam w planach zakup spd wydatek na standardowe buty i pedały spd to ok 300 zł noski kosztują 13zł... najważniejsze jest na początku nauczenia sie jazdy na spd, tzn trzeba się nauczyć umiejętnego upadania zanim wyrobisz sobie nawyk wypinania spd noski poprawiają siłę pedałowania o około 30%, spd aż o 60 % jeżeli chodzi o kupno najlepiej na allegro Plusy i minusy jazdy w spd są mi znane Sam widziałem jak mój kumpel jadący przede mną w trakcie zatrzymywania się na światłach, przy zerowej prędkości wyrżnął na glebę ale to była jego pierwsza jazda w zatrzaskach i zapomniał się wypiąć Jestem ciekaw czy gdzieś w okolicy można w sklepie przymierzyć i kupić buty Kupowania przez allegro wolał bym uniknąć bo z numeracją butów to bardzo różnie bywa Ostatecznie jeśli nigdzie w okolicy nie dostanę pozostanie mi wyprawa do Decathlona |
|
|
|
|
|
http://www.bikeforum.pl/buty/10386-kupujemy-spd.html
tu jest parę propozycji dotyczących zakupu spd, jest parę wartych opinii możesz popytać w rojaxie ale wątpię czy będą mieli wybór może wybierz sie do lbl bo w rzeszy taki średni wybór co do spd [IMG]http://img197.imageshack.us/img197/1930/photo1507fg0.gif[/IMG] |
|
|
|
|
Dzień dobry.
|
|
|
|
|
w rojakskie powinienes znalesc buty jesli chcesz przymierzyc bo sa na pewno rozmiarowka shimano jest jednakowa.
|
|
|
|
|
w rojakskie powinienes znalesc buty jesli chcesz przymierzyc bo sa na pewno rozmiarowka shimano jest jednakowa. A co do jazdy w spd to same korzysci tylko nie zapominaj ze jest to system pod mtb a nie na szose
|
|